Maximale hypotheek berekenen

Ben je benieuwd hoeveel je voor een woning bij ons kunt lenen? Bereken eenvoudig je maximale hypotheek.

Het bedrag dat je straks ziet, geeft een indicatie van wat je ongeveer kunt lenen op basis van de ingevulde gegevens.

Hoe werkt de hypotheekberekening?

De hypotheekberekening geeft jou een idee van wat je ongeveer kunt lenen. En wat je ongeveer nodig hebt om een huis te kopen. Maar dat is van meer afhankelijk dan alleen je inkomen en het eventuele het inkomen van je partner. Als je klikt op ‘reken verder’ kun je meer details invullen. Zoals je financiële verplichtingen, het energielabel en de waarde van het huis dat je wilt kopen of verkopen. Je krijgt een beeld van wat je ongeveer kunt lenen, maar het is géén advies. Een zelfstandig adviseur helpt jou met een hypotheekadvies dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

De maandlasten van je hypotheek berekenen

Ben je benieuwd naar de maandlasten die bij jouw hypotheek horen? En of je deze lasten kunt betalen? In bovenstaande berekening krijg je een indicatie. Maar je zelfstandig adviseur kan dit veel preciezer voor jouw situatie berekenen. Goed om te weten: aan hypotheekadvies zijn kosten verbonden. Je adviseur vertelt je altijd vooraf wat de kosten zijn.

Je hypotheek berekenen met en zonder eigen geld

Je kan 100% van de marktwaarde van je nieuwe huis lenen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals je inkomen, financiële situatie en de voorwaarden van de geldverstrekker. De taxateur bepaalt de marktwaarde van het huis. Notariskosten, een eventuele bouwtechnische keuring en alle andere bijkomende kosten zijn voor je eigen rekening. Om een hypotheek te krijgen moet je de bank laten zien dat je deze kosten met eigen geld kunt betalen.

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende hypotheekvormen. In de berekening gaan we uit van de RegioBank Annuïteiten Bespaarhypotheek. Maar er zijn meer hypotheekvormen zoals een lineaire hypotheek. Welke hypotheekvorm het beste bij je past, is afhankelijk van je situatie en wensen. Je kunt ook een combinatie van verschillende hypotheken afsluiten. Lees meer over de verschillende hypotheekvormen van RegioBank.

Andere vragen gerelateerd aan hypotheek berekenen