Zzp’er of ondernemer

De ene maand gaat het geweldig, de andere maand wat minder. Dat geldt tenminste voor veel zzp’ers en zelfstandig ondernemers met personeel. Om uw hypotheekbedrag te berekenen, kijken we daarom niet alleen naar uw behaalde resultaten.

1 tot 3 jaar ondernemer

Ook als u pas één of twee jaar voor uzelf werkt, zijn er mogelijkheden. Onderbouw uw hypotheekaanvraag dan met jaarcijfers en een prognose. Uw prognose moet door uw administratiekantoor of een registeraccountant zijn opgesteld en onderbouwd. Vervolgens berekenen wij uw maximale hypotheek aan de hand van uw toetsinkomen.

Langer dan 3 jaar ondernemer

Werkt u al langer dan drie jaar voor uzelf? Dan kijken we voor het berekenen van uw maximale hypotheek naar uw gemiddelde resultaat of uw winstaandeel over de afgelopen drie boekjaren. Als u het laatste jaar minder heeft verdiend, dan gaan we uit van uw inkomen van het afgelopen jaar.

Zzp’er en hypotheek met NHG

Ook als zzp’er kunt u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Hiervoor moet u ten minste 12 maanden als zelfstandige werken. Een andere voorwaarde is dat u drie aangiften van inkomstenbelasting laat zien. Heeft u nog geen drie jaar aangifte gedaan? Dan hebben we een prognose van uw inkomen nodig die door uw administratiekantoor of een registeraccountant opgesteld en onderbouwd is.

Meer over Nationale Hypotheek Garantie

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Belangrijke informatie

Voorwaarden en overige informatie

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over hypotheken

Meer artikelen over hypotheken