Met pensioen: hoe kunnen we helpen?

Als u met pensioen gaat, wilt u van uw oude dag kunnen genieten. Geldzorgen horen daar niet bij. Kijk daarom nu alvast of uw financiële situatie klopt met uw wensen voor de toekomst.

Hoe zit het bijvoorbeeld met uw hypotheek op oudere leeftijd? Heeft u als gepensioneerde straks genoeg inkomen om de hypotheek te betalen? Is uw huidige hypotheekvorm wel de slimste? En wat is er mogelijk als u uw pensioenuitkering wilt aanvullen? Dat zijn vragen waar de Zelfstandig Adviseur u graag mee helpt.

Wat krijgt u als pensioen?

Als u met pensioen gaat, krijgt u in principe een basispensioen van de overheid: de AOW-uitkering. De AOW is een volksverzekering. Heeft u bijvoorbeeld lang in het buitenland gewoond en geen premie betaald? Dan kan het zijn dat u minder of zelfs helemaal geen AOW krijgt.

Van uw werkgever krijgt u uw opgebouwde pensioen. Daarvoor heeft u tijdens uw loopbaan premies betaald. Bent u zzp’er of ondernemer? Dan is het belangrijk dat u spaart voor uw oude dag. Bijvoorbeeld met een zzp-pensioenregeling of lijfrenteverzekering.

Tip: pensioenoverzicht

Op mijnpensioenoverzicht.nl staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd (naast uw AOW) en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar. Ook ziet u wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt.

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met uw vragen over pensioen en uw hypotheek.