Een ander huis kopen

Als je een ander huis wilt kopen, komt er veel op je af. Welke woning kun je kopen? Wat doe je met overwaarde of een restschuld? Hoe regel je het met de verkoop van je woning en je hypotheek? We helpen je stap voor stap op weg. Ontdek je mogelijkheden en wat je kunt verwachten.

Plan een gratis oriëntatiegesprek Bereken je hypotheek

Stappenplan ander huis kopen

Nieuwbouwhuis kopen

Ben je van plan een nieuwbouwhuis te kopen? Of twijfel je nog tussen nieuwbouw of een bestaand huis? Goed om te weten: een nieuwbouwhuis kopen werkt nét even anders.

De marktwaarde van het nieuwbouwhuis en je financiële situatie bepalen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Na het ondertekenen van de hypotheekakte, worden van het hypotheekbedrag eerst de aankoop van de grond betaald en eventuele bouwwerkzaamheden die de aannemer al uitvoerde. De rest van het hypotheekbedrag wordt in het bouwdepot gestort. Je ontvangt daarnaast bouwdepotrente.

Nieuwbouw of een bestaand huis; lees de verschillen

Meer over je hypotheek bij nieuwbouw

Waar kun je nog meer op letten bij het kopen van een ander huis?

Dubbele woonlasten

Heb je jouw droomhuis gevonden, maar je oude huis nog niet verkocht? Dan krijg je tijdelijk te maken met dubbele woonlasten.

Lees meer over dubbele woonlasten

Meeneemregeling

De meeneemregeling kan voordelig zijn als je huidige hypotheek een lagere rente heeft dan een nieuwe hypotheek.

Lees meer over de meeneemregeling

Bouwdepot

Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening waaruit je de rekeningen voor de bouw, verbouwing of verduurzaming van je huis betaalt. 

Lees meer over een bouwdepot

Scheiding en verhuizen

Een scheiding is ingrijpend. Je zelfstandig adviseur bij je in de buurt heeft ervaring met dit soort situaties en denkt graag met je mee. We nemen een aantal opties met je door. 

Lees meer over scheiden en hypotheek.

Voordelen van een RegioBank hypotheek

Naast een aantrekkelijke hypotheekrente gaat het bij een hypotheek ook om goede voorwaarden en deskundig advies. Door een adviseur uit jouw buurt. Het oriëntatiegesprek met de adviseur is gratis én vrijblijvend. Lees meer over de voordelen van een RegioBank hypotheek

Andere mogelijkheden

Woning verhuren

Woning verhuren

Wil je een woning financieren voor de verhuur? En met de verhuur zorgen voor extra inkomen voor nu of later? Of wil je jouw kinderen helpen met woonruimte? De Verhuurhypotheek biedt deze mogelijkheid.

Bekijk de Verhuurhypotheek

Hypotheek voor ouderen

Hypotheek voor ouderen

Ben je met pensioen of zit je maximaal 10 jaar voor je AOW? En wil je een ander huis kopen of je hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker? De hypotheekregels zijn verruimd voor mensen die bijna of al met pensioen zijn.

Lees meer hierover

Handig: je persoonlijke verhuischecklist

Download gratis een persoonlijke verhuischecklist. Handig om af te vinken zodat je niets vergeet. Kies je situatie:

Ik verhuis alleen

Ik verhuis met mijn gezin

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag met het kiezen van de hypotheek die bij je past.
Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,5, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,8, icoon Service 8,9