Maatregelenoverzicht

Van gevelisolatie tot elektrische warmtepomp: een huis kun je op verschillende manieren verduurzamen. Bekijk hier de kosten, subsidie en besparing van de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen. Ingedeeld naar budget om snel te kunnen zoeken.

Wil je meer weten over je financiële mogelijkheden om maatregelen te kunnen nemen? Maak dan een vrijblijvende afspraak. Je zelfstandig adviseur denkt graag met je mee.

Over de genoemde bedragen

De bedragen hebben we overgenomen van onze kennispartner Milieu Centraal op 23-03-2023. Ze kunnen wijzigen door ontwikkelingen als stijgende prijzen. Kijk voor hun actuele cijfers op verbeterjehuis.nl. Dit is een indicatie gebaseerd op gemiddelden. Het verschilt uiteindelijk per woonsituatie.

Klein budget (< € 3.000)

Gemiddeld budget (€ 3.000 - € 9.000)

Groot budget (> € 9.000)

Goed om te weten

De besparing is berekend met een geschatte langetermijn gasprijs van € 1,20/m3, inclusief energiebelasting en btw en uitgaande van een gemiddeld verbruik met een hr-combiketel als er nog geen maatregel is genomen. Voor zonnepanelen is de besparing gebaseerd op een geschatte langetermijn terugleververgoeding van gemiddeld 9 cent per kWh. Dit verschilt nu sterk per energieleverancier.

De subsidiebedragen zijn gebaseerd op het nemen van 2 of meer maatregelen. Bij 1 maatregel krijg je ongeveer de helft. Regionale subsidies zijn niet meegenomen, deze verschillen per maatregel en gemeente.