Duurzaam en energiezuinig wonen - wij helpen jou op weg

RegioBank wil duurzaam wonen voor haar klanten mogelijk maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om je huis energiezuinig te maken. Maar waar moet je beginnen? Je kunt misschien wel hulp hierbij gebruiken. Om jou op weg te helpen brengen we graag de diensten van Solease en Het Groene Loket onder jouw aandacht.

Solease: zonnepanelen en isolatie

Solease werkt zoveel mogelijk samen met lokale installateurs bij jou in de regio. Op de website van Solease vind je de huisscan. Met de huisscan krijg je inzicht in de mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Dit kan met zonnepanelen en isolatie. Met de uitkomst van de huisscan kun je geheel vrijblijvend een offerte bij Solease aanvragen. Je zit nergens aan vast.

Dienstverlening Solease

Op de dienstverlening van Solease gelden de algemene voorwaarden van Solease. Je vindt deze voorwaarden op solease.nl. Vraag je bij Solease een offerte aan voor een verduurzamingsproduct en besluit je tot installatie over te gaan? Dan krijgt RegioBank daar een vergoeding voor. De adviseur krijgt geen vergoeding. Je betaalt niet meer of minder voor een opdracht bij Solease dan wanneer je zelf naar Solease zou gaan. Je bent daarnaast helemaal vrij om andere partners te benaderen en uiteindelijk voor een andere partner te kiezen.

Over Solease

"Onze droom is om alle geschikte woningen te voorzien van duurzame maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, zodat we samen CO2 kunnen besparen. Alleen zo kunnen we de klimaatverandering tegengaan en de energietransitie versnellen". Solease is een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid. Winst maken is daarom niet het primaire doel, maar een middel om voort te blijven bestaan en daarmee de duurzame impact in Nederland steeds weer te vergroten”.

Solease Management BV is gevestigd op Jaarbeursplein 22, 1e verdieping in Utrecht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 58855580.

Het Groene Loket: groendak

Bij Het Groene Loket werken we graag samen met jou aan een regenbestendige, koele en duurzame leefomgeving. Het Groene Loket helpt je bij het samenstellen van jouw groendak pakket en eventuele subsidieaanvraag.

Net als bij Solease betaal je niet meer of minder voor een opdracht bij Het Groene Loket dan wanneer je zelf naar Het Groene Loket zou gaan. Je bent daarnaast helemaal vrij om andere partners te benaderen en uiteindelijk voor een andere partner te kiezen.

Het Groene Loket is gevestigd op Amsteldijk 216 in Amsterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 71865950.

Tip!

Wil je weten welke financieringsmogelijkheden je hebt om je huis te verduurzamen? Neem dan contact op met een zelfstandig adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

RegioBank en duurzaam wonen

Je woonlasten verlagen? RegioBank denkt graag met je mee en kijkt verder dan alleen je hypotheek. Bijvoorbeeld hoe je energieverbruik omlaag kan. Wij realiseren ons ook dat het aanbod van verschillende partijen rondom de verduurzaming van je woning erg uitgebreid is. Verschillende gemeenten hebben initiatieven om inwoners te helpen bij het besparen van hun energielasten. Kijk ook eens op de website van je gemeente.

Vergoeding

Voor elke uitgevoerde installatie van zonnepanelen en/of isolatie via Solease ontvangt RegioBank een vergoeding. Als klant betaal je geen hogere prijs en maakt het geen verschil of je via ons of direct via Solease of Het Groene Loket producten koopt. Het is altijd goed om je breed te oriënteren en te kijken wat het beste bij je past.

RegioBank is niet aansprakelijk voor de diensten die door de bedrijven waarnaar wordt doorverwezen worden uitgevoerd, of door derden die door deze bedrijven worden ingeschakeld. Check hiervoor de algemene voorwaarden van Solease en Het Groene Loket op hun website.

    De risico’s en nadelen bij de investering in duurzame maatregelen

    Duurzaam wonen is goed voor je energierekening en het milieu, maar voor het zover is moet je vaak eerst geld investeren. Investeren in duurzame maatregelen is nooit zonder risico’s. Investeren kost geld en tijd. Of je nu zelf investeert of producten gaat huren. Het is belangrijk dat je kijkt wat het beste bij je past en goed vergelijkt. Het kost tijd omdat je je goed moet verdiepen en laten adviseren in de verschillende mogelijkheden die er zijn rondom verduurzamen. En ook bij de verkoop van je huis is het niet altijd zeker of je de investering terugkrijgt.

    Terugverdientijd en besparing

    Als je een lening afsluit voor energiebesparende maatregelen, is het goed om te weten dat er tijd nodig is om de investering en de eventuele kosten van de lening, terug te verdienen. Het is verstandig om hier een realistische berekening van te maken. Informatie over energiebesparende maatregelen, de kosten en wat je mogelijk kunt besparen, vind je hier. De besparingen van de energiebesparende maatregelen kunnen tegen vallen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Want de kosten voor de lening moeten in ieder geval worden betaald, ook wanneer de hoogte van de energiebesparing lager uitvalt dan verwacht.