Waardevermeerdering van je huis


Heb je een koophuis? Dan kan het interessant zijn om de waarde van je huis te verhogen door bijvoorbeeld te verbouwen. Met slimme ingrepen kun je een waardevermeerdering realiseren. Maar hoe kun je je huis nu het meest in waarde laten stijgen?

Doe de huisscan Praat met een adviseur

Verbouwingen die de waarde verhogen

Kleine aanpassingen kunnen al een verschil maken. Maar wil je het groots aanpakken, lees dan vooral verder. We hebben namelijk de verbouwplannen op een rij gezet die het meest waardeverhogend zijn voor je woning.

Verduurzamen van de woning

Naast de positieve milieueffecten kan een duurzame verbouwing positieve gevolgen hebben voor de waarde van je huis. Verduurzamen kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je huis, een hybride warmtepomp of installeren van vloerverwarming. Allemaal maatregelen die zinvol zijn en kunnen zorgen voor een lagere energierekening. Daarmee verdien je de kosten doorgaans -op termijn- terug. Vloerverwarming heeft als extra voordeel dat je ook nog eens ruimte bespaart, omdat de radiatoren de deur uit kunnen.

Tip: keuzehulp bij verduurzamen

In dit overzicht zie je voor elk budget welke maatregelen je kunt nemen. En wat elke klus je ongeveer oplevert volgens onze kennispartner Milieu Centraal.

Naar het maatregelenoverzicht

Keuken en badkamer als blikvanger

Een opgeknapte gangkast is mooi meegenomen, maar het heeft meer zin om de ruimtes aan te pakken waar potentiële kopers vooral op letten; de echte blikvangers. Dat zijn bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Keukens zijn steeds meer ruimtes waarin ook geleefd wordt. Het kan ook nuttig zijn een goede vloer in je keuken te leggen of er duurzame apparatuur in te plaatsen.

Hetzelfde geldt voor de badkamer. Al eens aan een regendouche of dubbele wastafel gedacht? Bij zowel keuken als badkamer is het wel van belang dat de verbouwing niet te uitgesproken is. Richt het in naar eigen smaak, maar onthoud dat je smaak niet perse de smaak van de nieuwe bewoner is.

Ruimte creëren

Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning zijn op zoek naar ruimte. Probeer daarom zoveel mogelijk ruimte te creëren in je huis. Een serre kan een oplossing zijn, maar dat is een behoorlijke investering, die bovendien bij lang niet alle huizen een optie is. Een eenvoudigere manier is een dakkapel. Hiermee krijg je extra ruimte en ook nog eens extra licht.

Reken je niet rijk

Verwacht niet dat je altijd je volledige investering terugverdient. De waardestijging van je woning is immers niet altijd zo groot als je investering. Maar je hoeft je huis natuurlijk niet te koop te zetten. Je kunt ook gewoon zelf van je duurzamere, opgeknapte en ruimere huis genieten.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,7, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,9, icoon Service 8,9

Behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Bij RegioBank helpen we je graag met je vragen over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken. Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag verder.