Hybride warmtepomp

Uw huis duurzaam verwarmen met minder aardgas? Dat kan met een hybride warmtepomp, deze werkt op stroom en kan in bijna ieder huis worden geplaatst. U kunt tot maar liefst 60% besparen op uw gasverbruik voor verwarmen. De hybride warmtepomp sluit u aan op uw huidige of nieuwe cv-ketel. Benieuwd of uw huis geschikt is voor een hybride warmtepomp? Doe dan mee met de verwarmingstest van Milieu Centraal.

De Verwarmingstest: Is uw huis klaar voor een warmtepomp?

Doe mee met de Verwarmingstest van Milieu Centraal. Tijdens deze test verlaagt u tijdens het stookseizoen de temperatuur van uw cv-ketel naar 50 graden. Zo ervaart u zelf of uw woning warm genoeg blijft.

Doe de test

Voordelen hybride warmtepomp

  • Een goede tussenstap richting een aardgasvrije woning
  • Lagere energierekening en CO2 uitstoot
  • Maakt uw huis comfortabeler
  • Landelijke subsidieregeling

Nadelen hybride warmtepomp

  • Voor de installatie is er meer ruimte nodig dan bij alleen een cv-ketel
  • Een hybride warmtepomp werkt alleen optimaal als uw huis goed geïsoleerd is
  • Kosten zijn hoger dan bij een cv-ketel

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een kastje van ongeveer 30x30x60 cm en wordt naast de cv-ketel geplaatst. De pomp werkt op stroom en haalt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht. Buiten komt een buitenunit die er uitziet als een airco. Als het buiten koud is of als de woning snel warm moet worden, springt de cv-ketel bij om de woning te verwarmen.

Snel besparen

Met een hybride warmtepomp bespaart u in een matig geïsoleerde hoekwoning ongeveer 550 tot 1.100 euro per jaar op uw energierekening, afhankelijk van de energieprijs die u betaalt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van kennispartner milieu centraal. Maar meer isolatie is altijd beter. Hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe meer u bespaart met de hybride warmtepomp. Denk hierbij aan 5 tot 7 cm isolatie in de spouwmuur, dak en vloer en dubbel glas. Zo houdt uw woning de warmte beter vast, hoeft de cv-ketel minder bij te springen en bespaart u meer op uw gasverbruik.

Kosten en subsidiemogelijkheden

Een hybride warmtepomp met een vermogen van 4kW kost ongeveer € 6.000. U kunt voor iets minder dan de helft van de kosten in aanmerking komen voor subsidie. Hiervoor gelden voorwaarden. Meer informatie vindt u op de website van rvo.nl. Tip: als u de aanschaf van de hybride warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, kunt u ook voor die isolatiemaatregel subsidie aanvragen, tot ongeveer 30% van de aanschafprijs.

Wilt u meer weten over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken? Onze Zelfstandig Adviseurs helpen u graag verder.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,7, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,9, icoon Service 8,9

Waar kunnen we u mee helpen?

Wilt u meer weten over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken? Onze Zelfstandig Adviseurs helpen u graag verder.