Hybride warmtepomp


Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas? Dat kan met een hybride warmtepomp, deze werkt op stroom en kan in bijna ieder huis worden geplaatst.
Met de huisscan van Solease kan je snel checken of een hybride warmtepomp interessant is voor jouw huis.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een kastje van ongeveer 30x30x60 cm en wordt naast de cv-ketel geplaatst. De pomp werkt op stroom en haalt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht. Buiten komt een buitenunit die er uitziet als een airco. Als het buiten koud is of als de woning snel warm moet worden, springt de cv-ketel bij om de woning te verwarmen.

Voordelen

  • Je kunt je huis verwarmen met minder gas
  • Je kunt hiermee flink besparen op je energierekening
  • Het is een duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis

Nadelen

  • Voor de installatie is er meer ruimte nodig dan bij alleen een cv-ketel
  • Een hybride warmtepomp werkt alleen optimaal als je huis goed geïsoleerd is
  • Kosten zijn hoger dan bij een cv-ketelSnel besparen

Wil je weten hoeveel je kunt besparen met een hybride warmtepomp? Kijk dan op de website van kennispartner milieu centraal. Maar hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe meer je bespaart met de hybride warmtepomp.

Kosten en subsidiemogelijkheden

Een hybride warmtepomp is niet goedkoop. Kijk voor een indicatie van de kosten op de website van kennispartner milieu centraal. Ook zijn er subsidies beschikbaar. Hiervoor gelden voorwaarden. Meer informatie vind je op de website van rvo.nl. Tip: als je de aanschaf van de hybride warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, kun je ook voor die isolatiemaatregel subsidie aanvragen.

Wil je meer weten over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken? Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag verder.

De huisscan van Solease 

Met de huisscan van Solease kan je snel checken of een hybride warmtepomp interessant is voor jouw huis. Na de huisscan krijg je gratis advies en een vrijblijvende offerte van een installateur.

Doe de huisscan op solease.nl

Lees hier meer over ons partnership met Solease en de algemene voorwaarden.

Hybride warmtepomp huren

Je kunt een hybride warmtepomp ook huren. Aan zowel kopen als huren zitten voor- en nadelen. Zo is een warmtepomp die je koopt ook echt van jou, een gehuurde warmtepomp niet. Huren kan voordeliger zijn als je nu niet de volledige investering wilt of kunt doen. Uiteraard is het van groot belang dat je op lange termijn altijd aan je betalingsverplichtingen kan blijven voldoen. Maak voor jezelf dan ook een reële berekening of huren een goede optie voor jou is.

Veelgestelde vragen