Hybride warmtepomp


Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas? Dat kan met een hybride warmtepomp, deze werkt op stroom en kan in bijna ieder huis worden geplaatst.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een kastje van ongeveer 30x30x60 cm en wordt naast de cv-ketel geplaatst. De pomp werkt op stroom en haalt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht. Buiten komt een buitenunit die er uitziet als een airco. Als het buiten koud is of als de woning snel warm moet worden, springt de cv-ketel bij om de woning te verwarmen.

Voordelen hybride warmtepomp

  • Je kunt je huis verwarmen met minder gas
  • Je kunt hiermee flink besparen op je energierekening
  • Het is een duurzaam alternatief voor het verwarmen van je huis

Nadelen hybride warmtepomp

  • Voor de installatie is er meer ruimte nodig dan bij alleen een cv-ketel
  • Een hybride warmtepomp werkt alleen optimaal als je huis goed geïsoleerd is
  • Kosten zijn hoger dan bij een cv-ketel

Snel besparen

Wil je weten hoeveel je kunt besparen met een hybride warmtepomp? Kijk dan op de website van kennispartner milieu centraal. Maar hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe meer je bespaart met de hybride warmtepomp.

Kosten en subsidiemogelijkheden

Een hybride warmtepomp is niet goedkoop. Kijk voor een indicatie van de kosten op de website van kennispartner milieu centraal. Ook zijn er subsidies beschikbaar. Hiervoor gelden voorwaarden. Meer informatie vind je op de website van rvo.nl. Tip: als je de aanschaf van de hybride warmtepomp combineert met een isolatiemaatregel, kun je ook voor die isolatiemaatregel subsidie aanvragen.

Wil je meer weten over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken? Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag verder.

De Verwarmingstest: Is je huis klaar voor een warmtepomp?

Doe mee met de Verwarmingstest van Milieu Centraal. Tijdens deze test verlaag je tijdens het stookseizoen de temperatuur van je cv-ketel naar 50 graden. Zo ervaar je zelf of je woning warm genoeg blijft.

Doe de test Hiermee ga je naar de website van Milieu Centraal.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,7, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,9, icoon Service 8,9

Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je meer weten over de financiering van energiebesparende maatregelen of over andere belangrijke financiële zaken? Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag verder.