Spaarrekening voor je kind

  • Voor de toekomst van je kind
  • Je kind zelf leren sparen
  • Help je kind met een studie, reis of eerste huis

Een spaarrekening voor je (klein)kind is een fijn steuntje in de rug. Want op een dag is het groot. Wellicht gaat je kind studeren. Wil hij of zij een verre reis maken of een eerste woning kopen. Wil je dat je kind zélf leert sparen? Ook daar helpen we je graag bij, met Kinderrekening JongWijs.

De kinderspaarrekening

Een kinderspaarrekening is een handige manier om alvast geld opzij te zetten voor als je kind groot is. Je sluit de spaarrekening af op naam van je kind. Vervolgens stort je geld wanneer het jou uitkomt. Of je legt een startbedrag in en maakt elke maand automatisch een bedrag over.

Bij RegioBank bieden we meerdere jeugdspaarrekeningen aan. Zo kun je sparen voor je kind, maar ook je kind helpen om zélf te leren sparen.

Sparen voor de studie van je kind?

Als je een bijdrage wilt leveren aan de studie van je kind, is het verstandig om op tijd te beginnen met sparen. Benieuwd hoeveel geld je nodig hebt? Met MijnGetal bereken je het zelf.

Naar MijnGetal

Wanneer open je een kinderspaarrekening?

Hoe eerder je een spaarrekening voor je baby of kind opent, hoe beter. Zo heb je namelijk meer tijd om een mooi bedrag op te bouwen. Als is het uiteraard nooit te laat om te beginnen. Ben je van plan elke maand automatisch een bedrag te storten op de kinderspaarrekening? Dan leidt elke maand die je eerder begint tot een hoger eindbedrag. 

Zijn er kosten verbonden aan sparen?

Voor JongWijs en Zilvervloot Sparen betaal je geen maandelijkse kosten. Ook kun je zonder kosten geld storten en opnemen wanneer je wil. Spaar-op-Maat Vrij valt onder Basis Bankieren. En op het moment dat je gaat beleggen, maak je ook kosten.

Icoon van een bel

Belasting en sparen

Een aparte spaarrekening voor je kind heeft gevolgen voor de belasting. Voor de Belastingdienst is sparen voor je kind namelijk hetzelfde als een geldbedrag aan je kind geven (schenken). Gelukkig mag je ieder jaar een bepaald bedrag belastingvrij op de spaarrekening van je kind zetten.

Totdat je kind 18 jaar wordt, telt zijn of haar spaargeld op bij jouw vermogen. Daarom moet je het vermogen op de kinderspaarrekening in de aangifte inkomstenbelasting optellen bij je eigen vermogen in box 3. Ook als opa en oma een bedrag op de hebben gestort.

Je kind leren sparen

Jij kunt sparen voor je baby of kind, maar het is ook belangrijk dat je kind zélf leert sparen. Zo leert het verantwoord met geld omgaan. Van samen spaardoelen maken tot leerzame spelletjes spelen. We geven je graag tips die passen bij de leeftijdsfase van je kind.

JongWijs tips voor ouders

Waarom RegioBank?

RegioBank is al ruim 100 jaar de bank in de buurt. In die tijd zijn we uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht. Bij RegioBank heb je echt persoonlijk contact met een zelfstandig adviseur die jou, je kind en je lokale omgeving kent. En heb je natuurlijk ook de digitale mogelijkheden van online en mobiel bankieren. Of je nu voor je kind wil sparen, beleggen of juist je kind wilt leren sparen: wij hebben een passende oplossing.

RegioBank team

Een spaarrekening op maat

Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag met het kiezen van een passende spaarrekening voor je kind.

RegioBank klantvriendelijkste bank

Voor de zevende keer op rij is RegioBank door de consumentenbond uitgeroepen tot de top 3 meest klantvriendelijke bank van Nederland. In het jaarlijkse panelonderzoek van de Consumentenbond (september 2022) onder 14.000 consumenten beoordeelden klanten ons met een 9,5 voor algemene tevredenheid.

Icoon Klantvriendelijkste bank 2024, icoon beste bank 2024