Jongerenbetaalrekening

  • Voor iedereen tussen 18 en 27 jaar
  • Rood staan tot € 500 als je dat wil
  • Mogelijk met RegioBank Creditcard

Jongerenrekening aanvragen

Voor studenten en jongeren van 18 tot 27 jaar heeft RegioBank de Jongerenbetaalrekening. Ga jij studeren? Of word je bijna 18 en wil je een nieuwe eigen rekening? Dan zit je op deze pagina goed. Je leest hier alles over de jongerenrekening van RegioBank. Heb je al een JongWijs-rekening? We zetten deze automatisch om naar een Jongerenbetaalrekening.

De Jongerenbetaalrekening is onderdeel van Basis Bankieren. Basis Bankieren bestaat uit een betaal- en spaarrekening voor een vast tarief per maand. Lees meer over Basis Bankieren.

Wat is een jongerenbetaalrekening?

Een Jongerenbetaalrekening bij RegioBank is een betaalrekening voor jongeren van 18 tot 27 jaar. Het voordeel is dat je geen kosten hebt voor het aanhouden van deze betaalrekening. Een gewone Plus Betalen betaalrekening kent een maandtarief, de kinderrekening JongWijs is gratis*.

Net als bij de Plus Betalen betaalrekening krijg je bij je Jongerenbetaalrekening een betaalpas. Met deze betaalpas kun je alles wat een gewone betaalpas ook kan. Als je wilt, is het zelfs mogelijk om een creditcard te krijgen. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Een belangrijk verschil met een reguliere betaalrekening, is dat het bedrag wat je maximaal rood kunt staan lager is.

Bij een Jongerenbetaalrekening

  • Is bankieren voor jongeren en studenten van 18 tot 27 jaar gratis.* Daarna wordt de rekening een Plus Betalen betaalrekening. De kosten voor het aanhouden van deze rekening staan in de tarievenwijzer.
  • Kun je online bankieren via Mijn RegioBank en de RegioBank app (Android) en Apple Pay (IOS).
  • Krijg je een betaalpas waarmee je contactloos kunt betalen.
  • Kun je eenvoudig zelf je pincode kiezen.
  • Kun je -als je dat wil- rood staan tot € 500 aanvragen. Maar dit hoeft uiteraard niet.
* Soms betaal je extra kosten voor het gebruik van je betaalrekening. Bijvoorbeeld als je buiten de EER geld opneemt. Of buiten de EER betaalt met je betaalpas. Een overzicht van alle kosten vind je in de Tarievenwijzer Betalen.

Jongerenrekening openen

Wil jij een Jongerenbetaalrekening openen bij RegioBank? Je zelfstandig adviseur bij jou in de buurt helpt je hier graag mee. We hebben je legitimatiebewijs en contactgegevens nodig. Daarna moet je nog even bedenken of je rood wilt kunnen staan en of je een creditcard wilt aanvragen.

Als je die keuzes hebt gemaakt, ben je bijna klaar. Na het controleren van je gegevens kun je de Jongerenbetaalrekening aanvragen. Je zelfstandig adviseur neemt contact op en opent deze voor je.

Vraag een Jongerenbetaalrekening aan

Creditcard voor jongeren

Bij de Jongerenbetaalrekening krijg je niet standaard een creditcard. Maar het is wel mogelijk om als jongere een creditcard bij je rekening aan te vragen. Daarbij wordt gekeken naar het inkomen wat je binnenkrijgt. Met de creditcard kun je wereldwijd betalen en geld opnemen. De creditcard is handig voor op vakantie, maar ook voor betalingen aan (buitenlandse) webshops. Een creditcard is ook veilig: de meeste aankopen zijn verzekerd. Handig als je bestelling niet wordt afgeleverd, of als deze beschadigd is.

Goed om te weten: RegioBank werkt samen met International Card Services (ICS). De creditcard is van Visa en wordt aan jouw Jongerenrekening gekoppeld. De creditcardrekening wordt 21 dagen later door ICS automatisch afgeschreven van je Jongerenbetaalrekening. Via de app van ICS kun je online rekeningafschriften inzien en betalingen doen.

Vraag een creditcard aan

Spaarrekening voor jongeren

Wil je naast de Jongerenbetaalrekening van RegioBank ook een spaarrekening openen? Dat kan, hoewel we geen speciale jongerenspaarrekening aanbieden. Dit zijn de spaarproducten van RegioBank:

Spaar-op-Maat Vrij: een spaarrekening met variabele rente. Geld vrij op te nemen.

Keuzedeposito: je zet je geld voor 10 jaar vast en ontvangt in die periode een vaste rente. Als je tussentijds geld opneemt, betaal je in de meeste gevallen opnamekosten.

De Spaar-op-Maat Vrij is onze meest gebruikte spaarrekening. Daarmee kun je vrij geld opnemen. De ideale spaarrekening om een buffer op te bouwen voor onvoorziene uitgaven. Je kunt ook kiezen voor deze alternatieven voor sparen.

Hoe werkt de Jongerenbetaalrekening?

De Jongerenbetaalrekening van RegioBank is er dus voor jongeren en studenten van 18 tot 27 jaar. De rekening is geschikt voor één rekeninghouder. Hieronder vind je informatie over de voorwaarden en producten die er aan verbonden zijn.

Voorwaarden Jongerenbetaalrekening

Heb je vragen die op deze pagina niet beantwoord worden? De zelfstandig adviseur van RegioBank in jouw buurt kan je hierbij helpen. Maar misschien staat het antwoord wel in de voorwaarden van de Jongerenbetaalrekening. Meer over de voorwaarden lees je hier.

Betalen in Nederland en daarbuiten

Met de betaalpas bij de hand, kun je in alle winkels en pinautomaten in Nederland betalen en pinnen. Dat geldt ook voor de rest van Europa. Ook buiten Europa kun je pinnen, maar dat moet je eerst wel aanzetten.

Internetbankieren en de RegioBank app

Met de Jongerenbetaalrekening van RegioBank heb je ook toegang tot internetbankieren via Mijn RegioBank. Daarnaast kun je met de de RegioBank app altijd bij je Jongerenbetaalrekening. Je kunt de RegioBank app downloaden en installeren via:

App store (iOS)

Google play (Android)

In Mijn RegioBank en de RegioBank app zijn jouw bankzaken veilig. Lees meer over veilig bankieren en hoe je hier zelf aan kunt bijdragen.

Mobiel betalen

Met de Jongerenbetaalrekening van RegioBank kun je ook betalen met je telefoon. Hiervoor heb je voor Andriod toestellen Google Pay nodig en voor iPhone Apple Pay.

Zelf de pincode van jouw betaalpas wijzigen

Bij jouw Jongerenbetaalrekening krijg je een betaalpas. Met een nieuwe pincode. Bij RegioBank kun je zelf de pincode van je betaalpas kiezen. Je nieuwe pincode kies je bij een pinautomaat van Geldmaat.

Rood staan met de Jongerenbetaalrekening

Je kunt als houder van de Jongerenbetaalrekening rood staan. Het maximale bedrag is € 500. Het maximumbedrag kan ook lager zijn, afhankelijk van je inkomen. Wil je meer dan dit bedrag rood staan? Dan is dit geen geschikte rekening voor je.

Rood staan kan soms uitkomst bieden, maar het kost wel geld. Vraag je daarom altijd af of het echt nodig is en of er geen andere oplossing is. Wellicht kun je ergens besparen, of juist wat bijverdienen. Als je rood staat, betaal je alleen rente over het bedrag dat je rood staat. De rente is variabel en kan dus veranderen. Dat wil zeggen dat deze per keer dat je rood staat anders kan zijn.

Let op: wij zijn verplicht het te melden bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) als je langer dan één maand € 250 (of meer) rood mag staan. Dit is bepaald in de wet en geldt voor alle rekeninghouders, dus ook voor de Jongerenrekening. Alle Nederlandse banken zijn dit verplicht.

Meer over rood staan met de Jongerenrekening

18 jaar of studeren: alles op een rij

Word je 18 jaar of ga je studeren? Belangrijk om te weten dat er van alles geregeld moet worden om echt op eigen benen te staan. Wij helpen met een checklist.

Vragen over de Jongerenbetaalrekening? Vind een adviseur bij jou in de buurt

Heb je het antwoord op jouw vraag over de Jongerenbetaalrekening van RegioBank of de voorwaarden niet gevonden? Of wil je advies inwinnen over onze producten en diensten? Zoek dan een zelfstandig adviseur bij jou in de buurt. Die helpt je graag verder.

Zoek een zelfstandig adviseur in de buurt

RegioBank team

Jongerenbetaalrekening

Wil je een nieuwe bankrekening? Het is zo geregeld, één van onze adviseurs helpt je graag.