Jongerenrekening openen

  • Gratis voor jongeren en studenten van 18 tot 27 jaar*
  • Kies zelf uw pincode
  • Saldo checken en overboeken: online en mobiel

Vraag uw Jongerenbetaalrekening aan

Snel uw saldo checken via de Mobiel Bankieren app? Eenvoudig geld overboeken via Mijn RegioBank? Of samen met uw Zelfstandig Adviseur bespreken hoe u het beste grip kunt houden op uw uitgaven? Het kan met de Jongerenbetaalrekening van RegioBank.

Deze bankrekening is speciaal voor jongeren van 18 tot 27 jaar. Het aanhouden van deze bankrekening is -net als een Studentenrekening- gratis*.

Jongerenbetaalrekening in het kort

  • Gratis voor jongeren en studenten van 18 tot 27 jaar*
  • Daarna € 2,45 per maand voor het aanhouden van de Plus Betalen betaalrekening
  • Online én mobiel bankieren
  • Betaalpas met contactloos betalen

Extra mogelijkheden:

Vraag uw Jongerenbetaalrekening aan

* Soms betaalt u extra kosten voor het gebruik van uw betaalrekening. Bijvoorbeeld als u buiten de EU of in vreemde valuta geld opneemt. Of buiten de EU betaalt met uw betaalpas. Een overzicht van alle kosten vindt u in de Tarievenwijzer Betalen.

Hoe werkt het?

De Jongerenbetaalrekening van RegioBank is speciaal voor jongeren van 18 tot 27 jaar. Wij vertellen u graag meer over deze handige betaalrekening.

Betalen in Nederland en daarbuiten

Met de betaalpas betaalt u eenvoudig bij alle winkels in Nederland waar u kunt pinnen. U kunt ook buiten Europa pinnen. Let op: pinnen buiten Europa staat standaard uit.

Internetbankieren in Mijn RegioBank

Uw bankzaken regelen wanneer het u het beste uitkomt? Met Mijn RegioBank regelt u veilig, snel en gemakkelijk uw bankzaken. Ook betalingen via iDEAL zijn mogelijk. Om gebruik te maken van Mijn RegioBank sluit u zonder extra kosten een aparte overeenkomst af met RegioBank.
Mijn RegioBank aanvragen

Mobiel Bankieren

Met de Mobiel Bankieren app heeft u altijd toegang tot uw bankrekening. Zo kunt u snel uw saldo checken of meteen geld overmaken. Ook in het buitenland. U logt eenvoudig in met uw persoonlijke code of, als uw telefoon dit toestaat, met uw vingerafdruk. U downloadt de Mobiel Bankieren app via de App store (iOS) of Google play (Android). Download de Mobiel Bankieren app.

In Mijn RegioBank en de Mobiel Bankieren app zijn uw bankzaken veilig. Lees meer over veilig bankieren en hoe u er zelf voor zorgt veilig te bankieren.

Mobiel Betalen

Als u een betaalrekening bij RegioBank heeft, kunt u ook mobiel betalen. Mobiel betalen werkt zoals contactloos betalen met uw pinpas, maar dan met uw Android smartphone. Om af te rekenen, maakt de NFC-chip in uw telefoon contact met de betaalautomaat in de winkel. De betaalautomaten zijn herkenbaar aan dit logo.

Zelf uw pincode wijzigen

Bij een nieuwe betaalrekening hoort een nieuwe betaalpas met een nieuwe pincode. Wilt u zelf uw pincode kiezen? Dat kan bij RegioBank. U kunt zelf eenvoudig uw pincode wijzigen bij een geldautomaat van Geldmaat.

Een adviseur bij u in de buurt

Als u een Jongerenbetaalrekening bij RegioBank heeft, kunt u met al uw vragen terecht bij uw Zelfstandig Adviseur. Of het nou gaat over betalingen, sparen of hypotheken. Uw adviseur helpt u graag.

Rood staan

Het maximale bedrag dat u op de Jongerenbetaalrekening rood mag staan is € 500. Of en hoeveel u rood mag staan hangt af van onder andere uw inkomen. Zo heeft u altijd geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven. Maar rood staan kost u wel geld. Daarom is het belangrijk dat u zich altijd afvraagt of rood staan in uw geval echt nodig is.

U betaalt alleen rente over het bedrag dat u rood staat. De rente is variabel en kan dus veranderen.

Let op: sinds 1 december 2016 moeten wij bij het Bureau Kredietregistratie melden als klanten langer dan één maand meer dan € 250 rood mogen staan. Alle Nederlandse banken zijn dit verplicht. Lees meer over Rood staan

Creditcard

U kunt ervoor kiezen om uw Jongerenbetaalrekening uit te breiden met een creditcard. Met onze creditcard kunt u over de hele wereld betalen en geld opnemen. Handig voor op vakantie maar ook voor online aankopen. U betaalt veilig en uw aankoop is in de meeste gevallen verzekerd. Dat is handig als uw aankoop niet wordt bezorgd of onderweg kapot is gegaan.

Goed om te weten: RegioBank werkt voor de creditcard samen met International Card Services (ICS). De creditcardrekening wordt door ICS automatisch afgeschreven van uw betaalrekening. Online rekeningafschriften en betalingen gaan via de app van ICS. Vraag een creditcard aan

Emergency cash in het buitenland

Is uw betaalpas kwijtgeraakt of kapotgegaan tijdens uw verblijf in het buitenland? Met Emergency cash regelt u contant geld op uw verblijfadres. Eén telefoontje is genoeg. Dan zorgen wij dat het geld snel voor u beschikbaar is. Zo kunt u gewoon van uw vakantie blijven genieten.

18 jaar: alles op een rij

Bijna 18 of net 18 jaar? Belangrijk om te weten dat er van alles geregeld moet worden om echt op eigen benen te staan. Wij helpen met een checklist.

Checklist 18 jaar

RegioBank team

Uw betaalrekening

Wilt u een nieuwe bankrekening? Het is zo geregeld, één van onze adviseurs helpt u graag.