Betalen met Apple Pay: makkelijk en veilig

Met Apple Pay betaal je makkelijk en veilig in winkels, apps en online met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac.

Apple Pay activeren

Apple Pay in het kort

  • Betalen zonder portemonnee of plastic betaalpas
  • Betaal met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac
  • In winkels, in apps en online
  • Apple Pay kun je activeren vanaf 16 jaar

Zo werkt betalen met Apple Pay

Om Apple Pay te gebruiken maak je een digitale betaalpas aan in de RegioBank app of in de Apple Wallet. Deze digitale pas wordt gekoppeld aan je Apple Wallet. Hierna ben je klaar om bijvoorbeeld met je telefoon of Apple Watch te betalen.

Waar kun je betalen?

Je kunt met Apple Pay betalen wanneer je een van deze logo’s ziet:

Betalen in de winkel

Om te betalen met Face ID druk je twee keer op de knop aan de zijkant. Je kijkt naar het scherm en houdt je iPhone bij de lezer. Voor Touch ID houd je de bovenkant van je iPhone bij de lezer totdat je het woord ‘gereed’ en een vinkje op het scherm ziet.

Online betalen

Om in apps en op websites te betalen met je iPhone of iPad, kies je Apple Pay bij het afrekenen. Je rondt dan de betaling af met Face ID of Touch ID.

Betaallimiet

Per dag kun je maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of je in Nederland of in Europa betaalt. Het maakt ook niet uit of je dat online of contactloos doet. Dit limiet staat los van je plastic betaalpas en kun je niet wijzigen.

Veilig en privé betalen met Apple Pay

Beveiliging

Je betaling met Apple Pay is net zo veilig als betalen met je plastic betaalpas. Je bevestigt elke transactie met Face ID, Touch ID of met een toegangscode. Om Apple Pay veilig te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je een apparaat gebruikt waar alleen jij beveiligde toegang toe hebt.

NFC is een veilige manier van gegevens uitwisselen. Het werkt alleen binnen een straal van 10 centimeter. Daarom moet je ook van heel dichtbij contact maken om gegevens uit te wisselen. Dus als je mobiel in je tas of jaszak zit, maak je geen contact.

Bij verlies, fraude of diefstal direct kun je Apple Pay zelf blokkeren. Dat doe je via iCloud.com of in je Apple ID-account. Of neem contact op met de Helpdesk Internet Diensten via telefoonnummer 030 - 291 42 90.

Lees meer over veilig bankieren

Privacy

Elke keer dat je iets betaalt met Apple Pay, maakt Apple Pay gebruik van een device-specifiek nummer en een unieke transactiecode. Je volledige kaartnummer wordt nooit bewaard op je device of op de servers van Apple. Al je aankopen blijven dus privé.

Je kaartnummer en identiteit worden nooit gedeeld met de verkoper. Zowel online als in de winkel niet. Je geeft zelf toestemming aan Apple om informatie zoals je factuuradres te gebruiken voor het afleveren van een product. Deze informatie stelt Apple alleen beschikbaar als je akkoord hebt gegeven. En staat los van betalen met Apple Pay.

Kosten Apple Pay

Apple Pay kost niets extra’s. Voor het aanhouden van je betaalrekening betaal je een vast bedrag per maand. Daarvoor krijg je dus onder andere het gebruik van Apple Pay.

Voorwaarden

Bij Apple Pay horen de Voorwaarden betalen met Apple Pay, de Voorwaarden Mijn RegioBank, de productvoorwaarden die bij je rekening horen en de Algemene Bankvoorwaarden.

Heb je geen Apple toestel?

Bekijk Mobiel Betalen voor Android telefoons

Veelgestelde vragen