Betalen met Apple Pay: makkelijk en veilig

Met Apple Pay betaalt u makkelijk en veilig in winkels, apps en online met uw iPhone, Apple Watch, iPad en Mac.

Apple Pay activeren

Apple Pay in het kort

  • Betalen zonder portemonnee of plastic betaalpas
  • Betaal met uw iPhone, Apple Watch, iPad en Mac
  • In winkels, in apps en online
  • Apple Pay kunt u activeren vanaf 16 jaar

Zo werkt betalen met Apple Pay

Om Apple Pay te gebruiken maakt u een digitale betaalpas aan in de Mobiel Bankieren app of in de Apple Wallet. Deze digitale pas wordt gekoppeld aan uw Apple Wallet. Hierna bent u klaar om bijvoorbeeld met uw telefoon of Apple Watch te betalen.

Waar kunt u betalen?

U kunt met Apple Pay betalen wanneer u een van deze logo’s ziet:

Logo Apple Pay contactloos betalen

Betalen in de winkel

Om te betalen met Face ID drukt u twee keer op de knop aan de zijkant. U kijkt naar het scherm en houdt uw iPhone bij de lezer. Voor Touch ID houdt u de bovenkant van uw iPhone bij de lezer totdat u het woord ‘gereed’ en een vinkje op het scherm ziet.

Online betalen

Om in apps en op websites te betalen met uw iPhone of iPad, kiest u Apple Pay bij het afrekenen. U rondt dan de betaling af met Face ID of Touch ID.

Betaallimiet

Per dag kunt u maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of u in Nederland of in Europa betaalt. Het maakt ook niet uit of u dat online of contactloos doet. Dit limiet staat los van uw plastic betaalpas en kunt u niet wijzigen.

Veilig en privé betalen met Apple Pay

Beveiliging

Uw betaling met Apple Pay is net zo veilig als betalen met uw plastic betaalpas. U bevestigt elke transactie met Face ID, Touch ID of met een toegangscode. Om Apple Pay veilig te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u een apparaat gebruikt waar alleen u beveiligde toegang toe heeft.

NFC is een veilige manier van gegevens uitwisselen. Het werkt alleen binnen een straal van 10 centimeter. Daarom moet u ook van heel dichtbij contact maken om gegevens uit te wisselen. Dus als uw mobiel in uw tas of jaszak zit, maakt u geen contact.

Bij verlies, fraude of diefstal direct kunt u Apple Pay zelf blokkeren. Dat doet u via iCloud.com of in uw Apple ID-account. Of neem contact op met de Helpdesk Internet Diensten via telefoonnummer 030 - 291 42 90.

Lees meer over veilig bankieren

Privacy

Elke keer dat u iets betaalt met Apple Pay, maakt Apple Pay gebruik van een device-specifiek nummer en een unieke transactiecode. Uw volledige kaartnummer wordt nooit bewaard op uw device of op de servers van Apple. Al uw aankopen blijven dus privé.

Uw kaartnummer en identiteit worden nooit gedeeld met de verkoper. Zowel online als in de winkel niet. U geeft zelf toestemming aan Apple om informatie zoals uw factuuradres te gebruiken voor het afleveren van een product. Deze informatie stelt Apple alleen beschikbaar als u akkoord heeft gegeven. En staat los van betalen met Apple Pay.

Kosten Apple Pay

Apple Pay kost niets extra’s. Voor het aanhouden van uw betaalrekening betaalt u een vast bedrag per maand. Daarvoor krijgt u dus onder andere het gebruik van Apple Pay.

Voorwaarden

Bij Apple Pay horen de Voorwaarden betalen met Apple Pay, de Voorwaarden Mijn RegioBank, de productvoorwaarden die bij uw rekening horen en de Algemene Bankvoorwaarden.

Heeft u geen Apple toestel?

Bekijk Mobiel Betalen voor Android telefoons

Veelgestelde vragen