Vul je spaarrekening met deze tips

Wil je een nieuwe telefoon of laptop? Of wil je een auto of scooter? Dan is het fijn om wat geld op je spaarrekening te hebben staan. Met deze tips vul jij je spaarrekening.

Sparen: heel belangrijk

Je zet niet alleen geld opzij om over een tijdje iets leuks te kunnen kopen of doen. Het kan ook gebeuren dat je ineens geld nodig hebt, bijvoorbeeld als je telefoon stukgaat. Ook voor zulke onverwachte kosten is het fijn om een potje te hebben. Het voorkomt dat je een dure lening moet afsluiten. Probeer daarom elke maand een deel van je salaris te sparen. Door een vast bedrag per maand opzij te zetten, zorg je voor een buffer.

Gouden spaartips

Nu wil jij natuurlijk weten hoe jouw spaarrekening zo snel mogelijk gevuld krijgt. Logisch! Daarom geven we je graag de volgende spaartips.

Open je eigen spaarrekening

Zorg dat je een aparte rekening hebt voor je spaargeld. Zo kom je minder snel in de verleiding om het geld toch uit te geven. Een spaarrekening is gratis. Zit er iets voor jou tussen?

Bedenk een doel

Sparen is leuker als je weet waarvoor je het doet. En uiteraard geldt: hoe leuker het doel, hoe makkelijker je het volhoudt. Via de RegionBank app kun je voor ieder spaardoel een eigen spaarpot aanmaken. Kun je precies zien hoe ver je al bent!

Spaar automatisch

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Zorg dat je elke maand op een vast moment geld overmaakt van je betaal- naar je spaarrekening. Dat kan op twee manieren: óf je maakt aan het eind van elke maand het laatste restje geld over naar je spaarrekening, óf je stelt een vast bedrag per maand in (en dan het liefst meteen nadat je je salaris, studiefinanciering of toeslagen hebt gekregen).

Alle meevallers naar je spaarpot

Vakantiegeld? Bonus op je werk? Teruggave van de Belastingdienst? Zet het op je spaarrekening! Als je niet op het geld had gerekend, mis je het ook niet. En wordt je rekening meteen gespekt.

Vermogen op bouwen voor later?

Wellicht wil je ooit nog een verre reis maken? Of een sabattical nemen? In deze gevallen is het goed om nu al na te denken over hoe je aan het benodigde bedrag kunt komen.

Alles over vermogen opbouwen