Vul je spaarrekening met deze tips

Wil je een nieuwe telefoon of laptop kopen? Of je eigen auto of scooter aanschaffen? Dan is het fijn om wat geld op je spaarrekening te hebben staan. Met deze tips vul jij je spaarrekening.

Sparen: heel belangrijk

Je zet niet alleen geld opzij om over een tijdje iets leuks te kunnen kopen of doen. Het kan ook gebeuren dat je ineens geld nodig hebt, bijvoorbeeld als je telefoon stukgaat. Ook voor zulke onverwachte kosten is het fijn om een potje te hebben. Het voorkomt dat je een dure lening moet afsluiten. Probeer daarom elke maand een deel van je salaris te sparen. Door een vast bedrag per maand opzij te zetten, zorg je voor een buffer.

Gouden spaartips

Nu wil jij natuurlijk weten hoe jouw spaarrekening zo snel mogelijk gevuld krijgt. Logisch! Daarom geven we je graag een paar spaartips.

Open je eigen spaarrekening

Zorg dat je een aparte rekening hebt voor je spaargeld. Zo kom je minder snel in de verleiding om het geld toch uit te geven. Een spaarrekening is gratis. Zit er een rekening voor jou tussen?

Bedenk een doel

Sparen is leuker als je weet waarvoor je het doet. En uiteraard geldt: hoe leuker het doel, hoe makkelijker je het volhoudt. Via de RegioBank app kun je voor ieder spaardoel een eigen spaarpot aanmaken. Zo zie je precies hoe ver je al bent!

Spaar automatisch

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Zorg dat je elke maand op een vast moment geld overmaakt van je betaal- naar je spaarrekening. Dat kan op twee manieren: óf je maakt aan het eind van elke maand het laatste restje geld over naar je spaarrekening, óf je stelt een vast bedrag per maand in. Tip: plan de automatische overboeking in vlak na de dag waarop je je salaris, studiefinanciering of toeslagen krijgt).

Alle meevallers naar je spaarpot

Vakantiegeld? Bonus op je werk? Teruggave van de Belastingdienst? Zet het op je spaarrekening! Als je niet op het geld had gerekend, mis je het ook niet. Zo wordt je rekening lekker gespekt.

Vermogen op bouwen voor later?

Wellicht wil je ooit nog een verre reis maken? Of een sabbatical nemen? Denk dan nu vast na over hoe je aan het benodigde bedrag komt.

Alles over vermogen opbouwen