Online spaarpot maken

Een duidelijk spaardoel maakt sparen leuker én makkelijker. Van een nieuwe fiets tot een metamorfose van de tuin: als je weet waarvoor je spaart, kost het minder moeite om elke maand wat geld opzij te zetten.

Stop het in een online spaarpot

Via Mijn RegioBank maak je eenvoudig spaarpotten aan voor spaardoelen. Daarna kun je het saldo van je spaarrekening over die spaarpotten verdelen. Dat geeft meteen een handig overzicht van al je spaardoelen. En weet je precies hoe lang je nog moet sparen voor die nieuwe fiets.

Zo maak je een spaarpot in Mijn RegioBank

 1. Ga naar Mijn overzicht.
 2. Klik op de spaarrekening waarop je een spaarpot wilt aanmaken.
 3. Klik op de tab 'Spaarpotten'.
 4. Klik op de knop 'Nieuwe spaarpot' om een nieuwe spaarpot aan te maken.
 5. Na het aanmaken van een spaarpot kun je via de knop 'Overboeken' direct een bedrag overmaken naar je spaarpot

Vragen over de nieuwe spaarpotten?

Wil je meer informatie over hoe de spaarpotten werken? Kijk dan hieronder bij de meest gestelde vragen over spaarpotten.

 1. Waar kan ik de nieuwe spaarpotten vinden?
  Als je in Mijn RegioBank een spaarrekening aanklikt waarop spaarpotten zijn toegestaan, dan zie je het tabblad 'Spaarpotten'. Hier kun je een nieuwe spaarpot aanmaken of een al aangemaakte spaarpot bekijken of aanpassen. Nadat je een spaarpot hebt aangemaakt zie je op 'Mijn overzicht' bij je spaarrekening dat er een spaarpot is aangemaakt. Dit laatste is niet het geval voor de spaarrekeningen die staan onder 'Rekeningen die ik beheer'. Voor deze rekeningen moet je op de rekening klikken om te zien of er spaarpotten zijn.
 2. Kan ik op Mijn Overzicht meer informatie over mijn spaarpotten tonen?
  Ja, dit kan via de optie 'Overzicht aanpassen' op 'Mijn overzicht'. Haal je bij de rekening het vinkje bij 'spaarpot verbergen' weg, dan worden de details van de spaarpot getoond. Je ziet dan onder andere het spaardoel, de einddatum en hoeveel je al hebt gespaard.
 3. Hoeveel spaarpotten kan ik op mijn spaarrekening aanmaken?
  Je kunt per spaarrekening maximaal 40 spaarpotten aanmaken. Als je jouw rekening deelt dan geldt dit aantal voor jullie samen.

 4. Hoe kan ik overboeken naar een spaarpot?
  Als je spaarrekening een spaarpot heeft dan selecteer je bij het overboeken je spaarrekening. Vervolgens kun je kiezen of je wilt overboeken naar het vrij spaargeld of naar je spaarpot.
 5. Kan ik geld overboeken van mijn spaarpotten?
  Je doet een overboeking vanuit je spaarpot of het vrije spaargeld dat nog niet in een spaarpot zit. Staat er bijvoorbeeld €2.000 op je spaarrekening en €1.500 in een spaarpot? Dan kun je €1.500 overboeken van je spaarpot naar een andere rekening. En kun je €500 overboeken van je vrij spaargeld naar een andere rekening.
 6. Kan ik elke week of elke maand een vast bedrag overboeken naar mijn spaarpot?
  Nadat je een spaarpot hebt gemaakt, kun je elke week of maand een overboeking inplannen.

 7. Waarom zie ik een spaarpot die ik niet zelf heb aangemaakt?
  Deel je een spaarrekening met iemand? Dan zie je nu elkaars spaarpotten op deze spaarrekening. Zo kun je samen sparen en de spaarpotten delen. Je mederekeninghouder, gevolmachtigde of wettelijk vertegenwoordiger kan dus al een spaarpot hebben aangemaakt op je gezamenlijke rekening.

 8. Kan ik mijn spaarpotten delen?
  Ja, je kunt nu samen sparen als je een rekening deelt. Maak je een spaarpot aan? Dan ziet de persoon met wie je de rekening deelt deze spaarpot ook. En andersom. Je deelt de spaarpot op deze rekening. Dat betekent dat je allebei geld kunt overboeken naar de spaarpot, geld kunt opnemen of de spaarpot verwijderen.

 9. Ik heb geld overboekt tussen 2 spaarpotten. Waarom zie ik dat niet bij mijn bij- en afschrijvingen?
  Je ziet geen bij- of afschrijving omdat je op dezelfde spaarrekening geld van de ene naar de andere spaarpot verplaatst. Bij- en afschrijvingen zie je alleen als je overboekt naar een andere rekening. Het saldo van de spaarpotten passen we natuurlijk wel aan.

 10. Kan ik de nieuwe spaarpotten ook in de RegioBank app gebruiken?
  Ga je de nieuwe spaarpotten gebruiken? Dan zie je ze alleen in Mijn RegioBank en onze RegioBank app.