Je situatie

Soms heeft een gebeurtenis in je leven heel veel impact. Denk aan een overlijden, of een scheiding. Of juist een vrolijke gebeurtenis, zoals een kindje op komst. Graag bieden we je actuele informatie over de financiële kant van het verhaal. Wat moet je regelen? Wat mag je niet vergeten? En waar kun je terecht voor advies?

Op deze pagina vind je een overzicht van onze checklists en informatiepagina’s bij verschillende levensgebeurtenissen.

18 jaar worden

Als je 18 jaar bent, dan ben je volledig baas over je eigen geld. En daar komt ook wat regelwerk bij kijken. Daarom hebben wij een handige checklist voor je opgesteld. Met tips over hoe je slim omgaat met je geld.

Naar alle tips voor 18 jaar worden

Studeren en je financiële situatie

Gaat je kind studeren? Wijs hem of haar dan vooral op onze informatie hierover. Wat kost een studie en alles dat daarbij komt kijken, bijvoorbeeld? En het studenteleven in z’n totaliteit? En hoe zit het tegenwoordig precies met studiefinanciering? Het antwoord op deze vragen vind je (of je studerende kind) terug op onze informatiepagina’s over studeren.

Naar de financiële info over studeren

Samenwonen en geldzaken 

Ga je (voor het eerst) samenwonen? Een mooie mijlpaal, gefeliciteerd! Maar het is wel verstandig om zicht te hebben op je gezamenlijke financiële situatie. En dat je duidelijke afspraken maakt over de verdeling van kosten. En -misschien wat minder leuk, maar toch goed- dat je op papier een aantal praktische afspraken vastlegt.

Meer adviezen over de financiële aspecten van samenwonen vind je op onze informatiepagina over dit onderwerp.

Alles over samenwonen

Overlijden en het regelen van geldzaken

Is er iemand uit je nabije omgeving overleden? We wensen je sterkte met dit verlies. Naast alles rond de begrafenis zijn er ook veel financiële zaken te regelen. De nalatenschap, bankzaken van de overledene, eventueel het huis en hypotheek en het (nabestaanden)pensioen.

Om je te helpen overzicht te krijgen over deze lastige situatie, verwijzen we je naar onze informatiepagina’s over geldzaken na een overlijden.

Meer over overlijden en je financiën