Uw situatie

Soms heeft een gebeurtenis in uw leven heel veel impact. Denk aan een overlijden, of een scheiding. Of juist een vrolijke gebeurtenis, zoals een kindje op komst. Graag bieden we u actuele informatie over de financiële kant van het verhaal. Wat moet u regelen? Wat mag u niet vergeten? En waar kunt u terecht voor advies?

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze checklists en informatiepagina’s bij verschillende levensgebeurtenissen.

Wonen en leven

Misschien woont u al in een koophuis. Of u bent van plan er een te gaan kopen. Hoe dan ook, een koopwoning brengt een complexe administratie met zich mee. We hebben veel informatie  voor u verzameld.

Eerste huis kopen 

Gaat u als starter instappen op de woningmarkt? Gefeliciteerd! Of u nu aan het begin van het traject staat en nog niet weet welk huis u kunt kopen, of al bezig bent met bieden en onderhandelen: het is allemaal best wel even spannend. Op onze informatiepagina over uw eerste huis vindt u antwoord op uw vragen.

Alles over een eerste huis kopen

Een ander huis kopen

Heeft u al een koopwoning en wilt u een ander huis kopen? Dan weet u al een beetje wat u te wachten staat. Maar misschien heeft u ook nieuwe vragen. Wat moet u bijvoorbeeld doen met uw overwaarde, of restschuld? En wat als u een nieuwbouwhuis wilt kopen? U vindt meer over deze onderwerpen op onze informatiepagina.

Meer over het kopen van een ander huis

Duurzaam wonen

Wil u het huis dat u gaat kopen verduurzamen? Of toch na lang wikken en wegen uw huidige huis isoleren? Het is een investering, maar die verdient u doorgaans ook weer terug. En er zijn financiële regelingen waarmee u bespaart op het verduurzamen van uw woning.

Tips en adviezen over duurzaam wonen

Studeren en uw financiële situatie

Gaat uw kind studeren? Wijs hem of haar dan vooral op onze informatie hierover. Wat kost een studie en alles dat daarbij komt kijken, bijvoorbeeld? En het studenteleven in z’n totaliteit? En hoe zit het tegenwoordig precies met studiefinanciering? Het antwoord op deze vragen vindt u (of uw studerende kind) terug op onze informatiepagina’s over studeren.

Naar de financiële info over studeren

Samenwonen en geldzaken 

Gaat u (voor het eerst) samenwonen? Een mooie mijlpaal, gefeliciteerd! Maar het is wel verstandig om zicht te hebben op uw gezamenlijke financiële situatie. En duidelijke afspraken maakt over de verdeling van kosten. En misschien wat minder leuk, maar toch goed: leg op papier een aantal praktische afspraken vast.

Meer adviezen over de financiële aspecten van samenwonen vindt u op onze informatiepagina over dit onderwerp.

Alles over samenwonen

Overlijden en het regelen van geldzaken

Is er iemand uit uw nabije omgeving overleden? We wensen u sterkte met dit verlies. Naast alles rond de begrafenis zijn er ook veel financiële zaken te regelen. De nalatenschap, bankzaken van de overledene, eventueel het huis en hypotheek en het (nabestaanden)pensioen.

Om u te helpen overzicht te krijgen over deze lastige situatie, verwijzen we u naar onze informatiepagina’s over geldzaken na een overlijden.

Meer over overlijden en uw financiën