Kinderen en geld: leer je kind met geld omgaan

  • Van zakgeld tot eerste bijbaan: handige tips!
  • Sparen of beleggen voor je kind? Hulp bij je afweging
  • Extra aandacht voor geldezels

Van het eerste zakgeld tot de eerste bijbaan. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer hij of zij met geld te maken krijgt. Jouw hulp is daarbij onmisbaar. Maar hoe leer je je kind met geld omgaan? Met deze informatie en tips helpen we je op weg.

Zakgeld

Zakgeld leert je kind met geld omgaan. Hij of zij ontdekt zo de wereld van sparen, uitgeven en keuzes maken. Vanaf welke leeftijd begin je met zakgeld, en hoeveel geef je? We zetten het allemaal voor je bij elkaar.

Meer over zakgeld

Kleedgeld

Kleedgeld geeft je kind de vrijheid van een eigen kledingbudget. Wat zijn de voordelen en vanaf wanneer kun je met kleedgeld beginnen? En hoeveel kleedgeld geef je dan? Lees meer over kleedgeld en de valkuilen.

Meer over kleedgeld

Heitje voor een karweitje

Heitje voor karweitje is een goede manier om een extra zakcentje te verdienen. Zo doen kinderen hun eerste ervaringen op met werken. En ze leren met geld om te gaan. Wat voor klusjes zijn geschikt? En hoeveel geld geef je dan? Lees het hier.

Meer over heitje voor een karweitje

Vanaf welke leeftijd werken?

Vanaf wanneer mag je kind werken? Een belangrijke vraag: want in de zoektocht naar het eerste bijbaantje, moet je rekening houden met verschillende regels. Wat is de minimumleeftijd, welke baantjes zijn er toegestaan én welk salaris hoort daar bij.

Alles over bijbaantjes

Leren omgaan met geld

Je kind leren omgaan met geld: dat is waar financiële opvoeding om draait. Gelukkig hoeft dit niet ingewikkeld te zijn, want je kunt klein beginnen. Lees hier onze tips om je kind bewust met geld te leren omgaan.

Je kind leren omgaan met geld

Geldezels

Je kind is een geldezel als criminelen zijn of haar rekening gebruiken om gestolen geld weg te sluizen. Vooral jongeren zijn een gewild doelwit. Lees meer over geldezels en hoe je voorkomt dat jouw kind er een wordt.

Zo word je geen geldezel

Spaarvarken-spaarpot

Spaarrekening voor je kind

Een spaarrekening voor je kind of kleinkind is een fijn zetje in de rug voor de toekomst. Want op een dag is je (klein)kind groot. Daar hoort een opleiding bij. Of een verre reis maken, of eerste woning kopen. We helpen je graag op weg met een kinderspaarrekening.

Meer over onze spaarrekeningen

Beleggen voor je kind

Al eens gedacht aan beleggen voor je kind of kleinkind? Met Doelbeleggen kun je met één rekening zowel beleggen als zorgen dat de spaarpot van je kind groeit. Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Meer over beleggen voor je kindRegioBank team

Waar kunnen we je mee helpen?

Onze zelfstandig adviseurs helpen graag met het kiezen van de producten die bij jou passen. Je bent altijd welkom voor een vraag of een goed advies.