Mobiel bankieren: iets voor jouw kind?

Saldo checken, geld overmaken, een betaalverzoekje sturen. Met de RegioBank app is het zo geregeld. Maar is de app ook geschikt voor je kind? Het antwoord: ja! Lees waarom.

Overzicht in een digitale wereld

Digitaal geld is tegenwoordig de norm: we betalen met onze telefoon of pinpas en regelen onze bankzaken online. Dat is handig, maar soms ook lastig. Want een pinpas ziet er altijd hetzelfde uit – of er nou € 4 of € 4.000 op staat. Dat maakt het moeilijker om overzicht te houden. Helemaal voor kinderen die nog met geld moet leren omgaan.

Hulp van de app

Gelukkig biedt onze app uitkomst. Oók voor kinderen. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen met JongWijs  (beperkt) zelf gebruikmaken van de app. Ze mogen dan alleen geld overmaken tussen hun eigen spaar- en betaalrekening. Vanaf 12 jaar hebben ze alle mogelijkheden die je zelf ook hebt.

Goed om te weten: je ziet in je RegioBank app ook de rekeningen van je kind. Zo kun je altijd meekijken en helpen als het nodig is

Twijfel je of de app wel geschikt is voor je kind? Begrijpelijk: het risico bestaat dat ze geld overboeken naar andere rekeningen. Maar de app biedt ook veel overzicht. Zo weet je kind altijd en overal hoeveel geld er op zijn of haar rekening staat. Op die manier leert het – natuurlijk met je begeleiding – beter met geld omgaan.

Meer over de RegioBank app

Waarom de RegioBank app?

4 voordelen op een rij

Hand met pen en schrijfblok

Altijd overzicht

Heeft je kind een smartphone met internet? Dan is de RegioBank app altijd bereikbaar. Bijvoorbeeld om even het saldo of de laatste overboekingen te checken.

Spaarvarken-spaarpot

Digitale spaarpotjes

Een skateboard, skeelers of een nieuwe game: je kind heeft vast genoeg spaardoelen. Maak in de app voor elk doel een potje aan. Zo ziet je kind precies hoe ver het al is en wordt sparen nog leuk ook!

Toezicht op afstand

Tot je kind 18 jaar is kunt je op je eigen RegioBank app de rekeningen van je kind zien. Zo kijkt je op afstand mee en help jeals dat nodig is.
Vinkje voor veiligheid

Veiligheid voorop

Telefoon kwijt? Geen paniek – de RegioBank app is goed beveiligd. Wie hem wil openen, heeft altijd een inlogcode nodig.

JongWijs: stap voor stap met geld leren omgaan

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer eigen keuzes het maakt. Ook op financieel gebied. Maar juist door er samen mee aan de slag te gaan, houd je het overzicht. JongWijs helpt daar een handje bij. Ieder jaar krijg jij en je kind handige geldtips, die passen bij de leeftijd van je kind. Meer weten?

Zo werkt JongWijs