Actuele hypotheekrente RegioBank

Voor het bepalen van uw hypotheekrente hanteert RegioBank twaalf tariefgroepen. De tariefgroep bepaalt de hoogte van uw rente.

Om uw tariefgroep vast te stellen, kijken we naar uw openstaande hypotheekschuld en de marktwaarde van uw woning. We noemen dit de schuld-marktwaardeverhouding van de woning. Is uw schuld-marktwaardeverhouding de afgelopen tijd gedaald? Dan kan u mogelijk naar een lagere tariefgroep en betaalt u minder rente. Wel zo prettig. Uw Zelfstandig Adviseur vertelt u er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak in de buurt

De rentetarieven van RegioBank

Hieronder vindt u de tarieven* van onze hypotheken. Staat uw hypotheekvorm er niet bij? Vraag deze dan op bij uw Zelfstandig Adviseur.

Rentesoort Tarief met NHG Tarief zonder NHG
Hypotheek Variabele rente 1,44% 1,49%
Hypotheek 10 jaar 0,90% 1,03%
Hypotheek 15 jaar 1,14% 1,33%
Hypotheek 20 jaar 1,25% 1,41%

* Rentewijzigingen voorbehouden. Alle tarieven, inclusief eventuele kortingen en verhogingen, gelden bij een nieuwe hypotheek en bij het verlengen van een bestaande hypotheek. Dit is de rente per jaar. De bovengenoemde rentepercentages gelden voor hypotheken in de tariefgroepen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ≤ 90% schuld-marktwaarde en zonder NHG ≤ 40% schuld-marktwaarde.

Overige rentetarieven

Meer informatie over wonen en uw hypotheek

Uw eerste koophuis

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen

Uw hypotheek en uw huis verbouwen