Actuele hypotheekrente RegioBank

Voor het bepalen van uw hypotheekrente hanteert RegioBank twaalf tariefgroepen. De tariefgroep bepaalt de hoogte van uw rente.

Om uw tariefgroep vast te stellen, kijken we naar uw openstaande hypotheekschuld en de marktwaarde van uw woning. We noemen dit de schuld-marktwaardeverhouding van de woning. Is uw schuld-marktwaardeverhouding de afgelopen tijd gedaald? Dan kan u mogelijk naar een lagere tariefgroep en betaalt u minder rente. Wel zo prettig. Uw Zelfstandig Adviseur vertelt u er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak in de buurt

De rentetarieven van RegioBank

Hieronder vindt u de tarieven* van onze hypotheken. Staat uw hypotheekvorm er niet bij? Vraag deze dan op bij uw Zelfstandig Adviseur.

Rentesoort Tarief met NHG Tarief zonder NHG
Hypotheek Variabele rente 1,44% 1,49%
Hypotheek 10 jaar 0,99% 1,14%
Hypotheek 15 jaar 1,21% 1,42%
Hypotheek 20 jaar 1,27% 1,49%

* Rentewijzigingen voorbehouden. Alle tarieven, inclusief eventuele kortingen en verhogingen, gelden bij een nieuwe hypotheek en bij het verlengen van een bestaande hypotheek. Dit is de rente per jaar. De bovengenoemde rentepercentages gelden voor hypotheken in de tariefgroepen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ≤ 90% schuld-marktwaarde en zonder NHG ≤ 40% schuld-marktwaarde.

Rekenvoorbeeld

U betaalt rente per maand. Daarnaast moet u kosten maken om de hypotheek te krijgen. Als u dat meeneemt, zijn de kosten hoger dan alleen de hypotheekrente. Dit noemen we het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP). Het JKP is het totaal aan kosten van het hypothecair krediet, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag.

Kosten

Wij rekenen met een gemiddelde prijs. De kosten in uw situatie kunnen afwijken.

Kosten Gemiddeld bedrag
Eenmalige advies- en bemiddelingskosten € 2.400
Maandelijkse ORV-premie € 15
Jaarpremie opstalverzekering € 150
Eénmalige taxatiekosten € 500
Eénmalige notariskosten € 800
Maandelijkse kosten voor de betaalrekening € 2,45
Eenmalige NHG premie € 1.400

Rekenvoorbeeld*

In dit rekenvoorbeeld ziet u hoeveel een hypotheek van € 200.000 met annuïtaire aflossing in dertig jaar u ongeveer kan gaan kosten. U betaalt rente per maand en niet achteraf per jaar. Daarnaast moet u kosten maken om de hypotheek te krijgen. Als u dat meeneemt, zijn uw kosten hoger dan alleen de hypotheekrente. Namelijk 1,66%. Dit noemen we Jaarlijks Kosten Percentage (JKP). Hiermee kunt u een goede vergelijking maken met andere aanbieders. Voor meer rekenvoorbeelden kunt u terecht bij uw Zelfstandig Adviseur.

Rentevaste periode Nominale rente* Looptijd Hypotheek Annuïteit Totale kosten JKP
10 jaar 1,14% 30 jaar € 200.000,00 € 656,22 € 252.121,68 1,66%

Het JKP is het totaal aan kosten van het hypothecair krediet, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale kredietbedrag. Als u alles optelt, dan loopt de hypotheek rente van 1,14%, op naar 1,66%. Deze rente geldt voor hypotheken in de tariefgroep = 40% schuld-marktwaarde. Bij hypotheken in een andere tariefgroep betaalt u meer. Dit is een schatting van het totale bedrag dat u betaalt over dertig jaar. Het werkelijke bedrag kan afwijken omdat er tijdens de looptijd meestal sprake is van meerdere renteperiodes. De rente is dus niet de hele looptijd hetzelfde.

*De kosten die hierin opgenomen zijn naast de hypotheekrente, de eenmalige advies- en bemiddelingskosten € 2400, de eenmalige NHG Premie € 1400, de maandelijkse kosten voor de betaalrekening € 2,45, de maandelijkse ORV premie € 15, de jaarpremie opstalverzekering € 150, de eenmalige taxatiekosten € 500 en eenmalige notariskosten € 800. Afhankelijk van individuele omstandigheden kunnen er nog andere kosten zijn. Of kunnen de genoemde kosten afwijken.

Overige rentetarieven

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina