Hypotheken uit de verkoop

Goed om te weten: deze rentevormen en hypotheekvormen kun je niet meer afsluiten. De informatie op deze pagina is alleen bedoeld om je te informeren als je deze rentevorm of hypotheekvorm hebt.

Rentevormen

Plafondrente

Plafondrente is een variabele rente met een vastgesteld maximum. De rente kan veranderen, maar komt nooit boven een vooraf afgesproken percentage uit. Je profiteert dus van rentedalingen. En je weet tijdens de rentevaste periode dat je rente nooit hoger wordt dan het afgesproken renteplafond.

Lees meer over Plafondrente

Stabielrente

Stabielrente is een variabele rente en loopt net zolang als de hypotheek. Stabielrente is een rentevorm die niet werkt met rentevaste perioden maar met een door jou te bepalen bandbreedte van 1, 2 of 3% en een bijbehorende contractrente. Tijdens het afsluiten van de hypotheek worden de contractrente en de onder- en bovengrens vastgesteld. Blijf je daar binnen, dan betaal je de afgesproken contractrente.

Lees meer over Stabielrente

Euribor

Euribor betekent: Euro Interbank Offered Rate. Een aantal Europese banken lenen geld aan elkaar in euro’s en gebruiken hiervoor het Euribor-tarief. De hoogte van de Euribor rentetarieven (en andere basis rentetarieven) hangt met name af van de economische omstandigheden. Zoals de groei van de economie en de hoogte van de inflatie.

Lees meer over Euribor

Aflosvormen

Spaarhypotheek

Met een Spaarhypotheek kun je sparen voor de aflossing van je hypotheek. Een Spaarhypotheek bestaat uit een spaar- en risicodeel. Met het spaardeel bouw je het kapitaal op om de hypotheek aan het einde van de looptijd in één keer af te lossen. En met het risicodeel ben je verzekerd tegen financiële risico’s bij vroegtijdig overlijden.


Lees meer over Spaarhypotheek

Spaarrekening Hypotheek

Met een RegioBank Spaarrekening Hypotheek los je je hypotheek - door te sparen - aan het eind van de looptijd af. Je zet iedere maand een vast bedrag op een geblokkeerde spaarrekening.

Lees meer over Spaarrekening Hypotheek

Krediethypotheek

De Krediethypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een variabele rente. Aflossen en weer opnemen mag onbeperkt en zonder vergoeding voor het renteverlies van de bank. Omdat de Krediethypotheek een aflossingsvrije hypotheek is, ben je niet verplicht af te lossen tijdens de looptijd.

Lees meer over Krediethypotheek

Beleggingshypotheek, Flexfund of Vermogensplanninghypotheek

Een Beleggingshypotheek is een aflossingsvrije lening: je betaalt elke maand rente, maar je lost niet af. Daarnaast beleg je op een aparte beleggingsrekening een vast bedrag om straks aan het einde van de looptijd (een deel van) de hypotheek terug te kunnen betalen.

Lees meer over Beleggingshypotheek

Levenhypotheek

Als je een Levenhypotheek hebt, beleg je om vermogen op te bouwen. Dat gebruik je om aan het einde van de looptijd (een deel van) je hypotheek af te lossen. De Levenhypotheek bestaat uit een aflossingsvrije hypotheek waarvoor je hypotheekrente betaalt. En een beleggingsverzekering waarvoor je verzekeringspremie betaalt.

Lees meer over Levenhypotheek

Korting voor 'Vergoeding renteverlies bij verkoop woning'

Heb je bij het aangaan van je rentevastperiode gekozen voor 'Vergoeding renteverlies bij verkoop woning'? Dan heb je 0,1% rentekorting ontvangen. Wat houdt deze optie in? Als je je woning verkoopt voordat de afgesproken rentevaste periode is afgelopen, berekenen wij een vergoeding voor het renteverlies. Dit doen we volgens de contante waarde methodiek met een maximum van 3%.

Je ontvangt de volledige vergoeding voor het renteverlies terug als je binnen 6 maanden de hypotheek meeneemt naar een nieuwe woning. Je hoeft geen vergoeding voor het renteverlies te betalen over het bedrag dat je zonder vergoeding mag aflossen.

Snel naar

Rentevormen Extra aflossen Hypotheekvormen van RegioBank Een hypotheek die bij je past Voorwaarden en overige informatie