Hypotheeklasten verlagen

Je kunt je hypotheeklasten op verschillende manieren verlagen. Bekijk de 7 mogelijkheden. Om de maandlasten van je hypotheek te verlagen, kun je ook combineren. Sommige opties kun je zelf online regelen. Wil je advies? Maak dan een afspraak met je adviseur.

1. Extra aflossen

Als je extra aflost op je hypotheek gaan je maandlasten omlaag. je mag onbeperkt aflossen op je hypotheek met eigen geld. Wil je aflossen met bijvoorbeeld geleend geld? Dan mag je jaarlijks 10% aflossen van het oorspronkelijke hypotheekbedrag, zonder een vergoeding voor ons renteverlies te betalen.

Heb je een RegioBank Bespaarhypotheek? Je hypotheek komt met extra aflossen misschien in een lagere tariefgroep. Als dat zo is, passen we je rente automatisch aan naar de lagere rente die daarbij hoort. Je leest er hier meer over.

Extra aflossen op je hypotheek

Extra of onbeperkt vergoedingsvrij aflossen met eigen geld?

2. Lagere rente door woningwaarde aanpassen

Is je huis meer waard geworden? Misschien kan je rente omlaag. Je vindt de waarde van je woning op het WOZ-taxatieverslag of op het taxatierapport. Met een gestegen woningwaarde valt je rente mogelijk in een lagere tariefgroep en betaal je minder rente.

Heb je een RegioBank Bespaarhypotheek? Het verlagen van de tariefgroep op basis van een lagere hypotheek gaat automatisch. Je kunt de marktwaarde van je huis niet doorgeven tijdens de rentevaste periode. Dat kan alleen als je rentevaste periode bijna afloopt. Vanaf 3 maanden tot 2 weken voor het einde van de rentevaste periode. Je leest er hier meer over.

Zelf je woningwaarde aanpassen

3. Je rente tussentijds aanpassen

Je kunt je hypotheekrente aanpassen voor het einde van je rentevaste periode. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is. Je betaalt dan mogelijk wel een vergoeding voor het renteverlies.

Heb je variabele rente? Dan kun je tussentijds je variabele rente aanpassen in vaste rente. Je betaalt hiervoor geen vergoeding voor ons renteverlies. Goed om te weten: Voor de RegioBank Bespaarhypotheek kun je niet kiezen voor variabele rente.

Je hypotheekrente eerder aanpassen

Meer over de Regiobank Bespaarhypotheek

4. Rente middelen

Kun of wil je de vergoeding voor het renteverlies niet betalen? Dan kunje je rente middelen. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is dan je huidige vaste rente. Rentemiddeling is niet mogelijk voor de Regiobank Bespaarhypotheek.

Meer informatie over rentemiddeling

5. Extra storten op je spaar- of spaarrekeninghypotheek

Als je extra geld stort, hoef je minder periodiek te storten om het kapitaal te behalen. Daarmee worden je lasten lager.

Extra geld storten op je spaar- of spaarrekeninghypotheek

6. Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten kan interessant zijn als de huidige rente lager is dan de rente van je lopende hypotheek. Of het voor jou gunstig is, is afhankelijk van je situatie. Je zelfstandig adviseur helpt je graag.

Meer informatie over je hypotheek oversluiten

7. Korting op je hypotheekrente

Heb je een RegioBank hypotheek, maar nog geen betaalrekening bij ons? Als je een betaalrekening bij RegioBank afsluit, krijg je 0,10% korting op je hypotheekrente. Bekijk de voorwaarden voor deze korting. Dit geldt niet voor de Regiobank Bespaarhypotheek.

Meer informatie over korting op je hypotheekrente

Meer lezen

Energie bespaartips

Je huis isoleren om energiekosten te besparen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Wil je weten wat voor jou de beste manier is voor het verlagen van uw hypotheeklasten? Maak dan een afspraak met je zelfstandig adviseur. Je adviseur kan uitrekenen wat voor jou het beste uitpakt.