Hypotheeklasten verlagen

U kunt uw hypotheeklasten op verschillende manieren verlagen. Bekijk de 7 mogelijkheden. Om de maandlasten van uw hypotheek te verlagen, kunt u ook combineren. Sommige opties kunt u zelf online regelen. Wilt u advies? Maak dan een afspraak met uw adviseur.

1. Extra aflossen

Als u extra aflost op uw hypotheek gaan uw maandlasten omlaag. U mag jaarlijks een deel extra aflossen zonder kosten hiervoor te betalen. In uw hypotheekofferte of voorwaarden staat hoeveel u jaarlijks vergoedingsvrij mag aflossen.

Extra aflossen op uw hypotheek

2. Lagere rente door woningwaarde aanpassen

Is uw huis meer waard geworden? Misschien kan uw rente omlaag. U vindt de waarde van uw woning op het WOZ-taxatieverslag of op het taxatierapport. Met een gestegen woningwaarde valt uw rente mogelijk in een lagere tariefgroep en betaalt u minder rente.

Zelf uw woningwaarde aanpassen

3. Uw rente eerder aanpassen

U kunt uw hypotheekrente aanpassen voor het einde van uw rentevaste periode. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is. U betaalt dan wel een vergoeding voor het renteverlies.

Uw hypotheekrente eerder aanpassen

4. Rente middelen

Kunt of wilt u de vergoeding voor het renteverlies niet betalen? Dan kunt u uw rente middelen. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is dan uw huidige vaste rente.

Meer informatie over rentemiddeling

5. Extra storten op uw spaar- of spaarrekeninghypotheek

Als u extra geld stort, hoeft u minder periodiek te storten om het kapitaal te behalen. Daarmee worden uw lasten lager.

Extra geld storten op uw spaar- of spaarrekeninghypotheek

6. Hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten kan interessant zijn als de huidige rente lager is dan de rente van uw lopende hypotheek. Of het voor u gunstig is, is afhankelijk van uw situatie. Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag.

Meer informatie over uw hypotheek oversluiten

7. Korting op uw hypotheekrente

Heeft u een RegioBank hypotheek, maar nog geen betaalrekening bij ons? Als u een betaalrekening bij RegioBank afsluit, krijgt u 0,10% korting op uw hypotheekrente. Bekijk de voorwaarden voor deze korting.

Meer informatie over korting op uw hypotheekrente

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Wilt u weten wat voor u de beste manier is voor het verlagen van uw hypotheeklasten? Maak dan een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur. Uw adviseur kan uitrekenen wat voor u het beste uitpakt.