Hypotheeklasten verlagen

U kunt uw hypotheeklasten op verschillende manieren verlagen. Bekijk de 7 mogelijkheden. Om de maandlasten van uw hypotheek te verlagen, kunt u ook combineren. Sommige opties kunt u zelf online regelen. Wilt u advies? Maak dan een afspraak met uw adviseur.

1. Extra aflossen

Als u extra aflost op uw hypotheek gaan uw maandlasten omlaag. U mag onbeperkt aflossen op uw hypotheek met eigen geld. Wilt u aflossen met bijvoorbeeld geleend geld? Dan mag u jaarlijks 10% aflossen van het oorspronkelijke hypotheekbedrag, zonder een vergoeding voor ons renteverlies te betalen.

Extra aflossen op uw hypotheek

Extra of onbeperkt vergoedingsvrij aflossen met eigen geld?

2. Lagere rente door woningwaarde aanpassen

Is uw huis meer waard geworden? Misschien kan uw rente omlaag. U vindt de waarde van uw woning op het WOZ-taxatieverslag of op het taxatierapport. Met een gestegen woningwaarde valt uw rente mogelijk in een lagere tariefgroep en betaalt u minder rente.

Zelf uw woningwaarde aanpassen

3. Uw rente tussentijds aanpassen

U kunt uw hypotheekrente aanpassen voor het einde van uw rentevaste periode. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is. U betaalt dan mogelijk wel een vergoeding voor het renteverlies.

Heeft u variabele rente? Dan kunt u tussentijds uw variabele rente aanpassen in vaste rente. U betaalt hiervoor geen vergoeding voor ons renteverlies.

Uw hypotheekrente eerder aanpassen

4. Rente middelen

Kunt of wilt u de vergoeding voor het renteverlies niet betalen? Dan kunt u uw rente middelen. Dat kan gunstig zijn als de actuele rente lager is dan uw huidige vaste rente.

Meer informatie over rentemiddeling

5. Extra storten op uw spaar- of spaarrekeninghypotheek

Als u extra geld stort, hoeft u minder periodiek te storten om het kapitaal te behalen. Daarmee worden uw lasten lager.

Extra geld storten op uw spaar- of spaarrekeninghypotheek

6. Hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten kan interessant zijn als de huidige rente lager is dan de rente van uw lopende hypotheek. Of het voor u gunstig is, is afhankelijk van uw situatie. Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag.

Meer informatie over uw hypotheek oversluiten

7. Korting op uw hypotheekrente

Heeft u een RegioBank hypotheek, maar nog geen betaalrekening bij ons? Als u een betaalrekening bij RegioBank afsluit, krijgt u 0,10% korting op uw hypotheekrente. Bekijk de voorwaarden voor deze korting.

Meer informatie over korting op uw hypotheekrente

Meer lezen

Energie bespaartips

Uw huis isoleren om energiekosten te besparen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Wilt u weten wat voor u de beste manier is voor het verlagen van uw hypotheeklasten? Maak dan een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur. Uw adviseur kan uitrekenen wat voor u het beste uitpakt.