Korting op uw hypotheekrente

Heeft u een hypotheek met een vaste rente bij RegioBank? Dan kunt u profiteren van twee verschillende kortingen op uw hypotheekrente. Uw Zelfstandig Adviseur kan u hierover meer vertellen.

Korting 1: Passeren binnen 3 maanden - korting 0,10%

Deze korting kunt u alleen kiezen als u een nieuwe hypotheek afsluit en is interessant als de notaris uw hypotheekakte snel kan laten passeren. Bijvoorbeeld als u uw huidige hypotheek gaat oversluiten, u een woning koopt die al leeg staat of de grond van uw nieuwbouwwoning al kunt kopen. De korting geldt als uw hypotheekakte passeert binnen 3 maanden. De termijn van 3 maanden gaat in vanaf de aanvraagdatum.

Korting 2: Betaalrekening van RegioBank - korting 0,10%

Als u een betaalrekening van RegioBank afsluit, ontvangt u 0,10% korting op uw hypotheekrente. Deze korting geldt alleen voor hypotheken met vaste rente. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden:

  • Uw maandelijkse inkomsten worden op deze rekening bijgeschreven.
  • Uw uitgaven worden van deze rekening afgeschreven.
  • Uw hypotheek betaalt u van deze rekening.

Heeft u een annuïtaire of lineaire hypotheek voor de eigen woning? En heeft u deze hypotheek na 1 januari 2013 afgesloten en valt de hypotheek niet onder het overgangsrecht? Zorgt u er dan voor dat u voldoende heeft afgelost, voordat u de korting aanvraagt. Als u dat niet doet, is de hypotheekrente over het bedrag dat u te weinig hebt afgelost niet meer aftrekbaar.

Heeft u een spaarhypotheek?

Dan is een lagere rente niet altijd voordelig. Bij een spaarhypotheek is de hypotheekrente die u betaalt, gekoppeld aan de rente die u ontvangt op uw spaardeel. Als u een lagere hypotheekrente betaalt, is een hogere inleg op uw spaardeel nodig om aan het einde van de looptijd uw hypotheekschuld af te kunnen lossen. Dit kan leiden tot hogere maandlasten.

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.

Belangrijke informatie

Voorwaarden en overige informatie

Zoekt u iets anders?

Of ga naar de servicepagina

Meer over hypotheken

Meer artikelen over hypotheken