Korting op uw hypotheekrente

Heeft u een hypotheek met een vaste rente bij RegioBank? Dan kunt u profiteren van korting op uw hypotheekrente. Uw Zelfstandig Adviseur kan u hierover meer vertellen.

Betaalrekening van RegioBank? Dan 0,10% korting

Als u een betaalrekening van RegioBank afsluit, ontvangt u 0,10% korting op uw hypotheekrente. Deze korting geldt alleen voor hypotheken met vaste rente. Hiervoor geldt wel een aantal regels:

  • U laat elke maand uw inkomen storten op uw betaalrekening bij RegioBank. Zoals uw salaris of uitkering. Geld dat u (automatisch) overboekt tussen uw rekeningen telt niet als inkomen.
  • U gebruikt deze betaalrekening voor uw dagelijkse uitgaven en vaste lasten. Bijvoorbeeld voor uw boodschappen, aankopen op internet, uw verzekeringspremie en energiekosten. Dat moeten 10 of meer bij- en afschrijvingen per maand zijn.
  • U betaalt elke maand uw hypotheeklasten van uw betaalrekening bij RegioBank.

Heeft u een annuïtaire of lineaire hypotheek voor de eigen woning? En heeft u deze hypotheek na 1 januari 2013 afgesloten en valt de hypotheek niet onder het overgangsrecht? Zorgt u er dan voor dat u voldoende heeft afgelost, voordat u de korting aanvraagt. Als u dat niet doet, is de hypotheekrente over het bedrag dat u te weinig hebt afgelost niet meer aftrekbaar.

Volgens recent onderzoek van de Consumentenbond (2020) zijn RegioBank klanten met een 9,4 het meest tevreden over hun Betaalrekening. Ook voor service en voor Internet en Mobiel Bankieren heeft RegioBank het hoogste cijfer van alle banken. Word ook klant en ervaar het zelf.

Lees nu meer over een betaalrekening die bij u past

Heeft u een spaarhypotheek?

Dan is een lagere rente niet altijd voordelig. Bij een spaarhypotheek is de hypotheekrente die u betaalt, gekoppeld aan de rente die u ontvangt op uw spaardeel. Als u een lagere hypotheekrente betaalt, is een hogere inleg op uw spaardeel nodig om aan het einde van de looptijd uw hypotheekschuld af te kunnen lossen. Dit kan leiden tot hogere maandlasten.

Meer informatie over wonen en uw hypotheek

Uw eerste koophuis

Een ander huis kopen

Stappenplan Ander huis kopen

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.