Uw hypotheekrente verlagen met rentemiddeling

U kunt in bepaalde gevallen een lagere hypotheekrente opnieuw vastzetten. Ook als uw rentevaste periode nog niet voorbij is.

Bij rentemiddeling krijgt u een nieuwe rentevaste periode, met een nieuw rentepercentage. In plaats van de vergoeding voor het renteverlies in één keer aan u te vragen, verrekenen wij deze vergoeding met de rente over de nieuwe rentevaste periode.

In het kort

Betaal een lagere rente.

Vergoeding voor het renteverlies van de bank gespreid betalen.

Nieuwe rentevaste periode van 6 of 10 jaar.

Hoe werkt het?

We vergelijken uw vaste hypotheekrente met onze actuele rente. Als de actuele hypotheekrente lager is dan uw huidige hypotheekrente, kunt u ons vragen het verschil te middelen. U krijgt dan een nieuwe rentevaste periode en een nieuw (lager) rentepercentage.

Wanneer is rentemiddeling mogelijk?

  • Heeft u een aflossingsvrije hypotheek (eventueel met verpande polis), een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek of een beleggingshypotheek? Dan kunt u rentemiddeling aanvragen als de hypotheek een rentevaste periode heeft.
  • Heeft u een spaarhypotheek, bankspaarhypotheek of beleggingsrekeninghypotheek? Of heeft u een hypotheek met plafondrente, rentedemper of stabielrente? Dan is rentemiddeling helaas niet mogelijk. Bespreek met uw adviseur wat u wel kunt doen.

Voorwaarden voor rentemiddeling