Zelf je woningwaarde aanpassen


Is je woning meer waard geworden? In Mijn RegioBank of de RegioBank app kun je zelf de waarde van je woning aanpassen. De waarde van je woning staat op het taxatierapport, WOZ-taxatieverslag of de Calcasa desktop taxatie. Met een gestegen woningwaarde valt je rente mogelijk in een lagere tariefgroep waardoor je maandlasten omlaag gaan.

Meer over je woningwaarde, taxatierapport, WOZ-taxatieverslag en Calcasa desktop taxatie

Icoon van een bel

Heb je een RegioBank Bespaarhypotheek?

Dan kun je een nieuwe woningwaarde doorgeven vanaf 3 maanden voor het einde van je rentevaste periode. Of als je tijdens de rentevaste periode een nieuwe rentevaste periode kiest, door het afkopen van je huidig rentecontract.

Meer over woningwaarde aanpassen voor de Bespaarhypotheek

1. Via Mijn RegioBank

Pas eenvoudig de waarde van je woning aan in Mijn RegioBank. Houd je taxatierapport, WOZ-taxatieverslag of Calcasa desktop taxatie bij de hand.

 1. Log in op Mijn RegioBank.
 2. Ga naar je 'Hypotheekoverzicht’.
 3. Kies 'Nieuwe woningwaarde doorgeven'
 4. Volg de stappen om je woningwaarde aan te passen.
 5. Upload je taxatierapport, WOZ-taxatieverslag of Calcasa desktop taxatie.

Heb je nog geen Mijn RegioBank?

Vraag Mijn RegioBank aan

2. Via de RegioBank app

 1. Open de RegioBank app.
 2. Ga naar RegioBank Hypotheek.
 3. Volg de stappen om je woningwaarde aan te passen.
 4. Voeg je taxatierapport, WOZ-taxatieverslag of Calcasa desktop taxatie toe.

Heb je de RegioBank app nog niet?

Download de RegioBank App

Je kunt voor het aanpassen van je woningwaarde ook bij je adviseur terecht. Neem je taxatierapport, WOZ-taxatieverslag of Calcasa desktop taxatie mee naar je afspraak.

Maak een afspraak

Lagere rente door hogere woningwaarde

De hypotheekrente die je betaalt, hangt af van de tariefgroep waarin je hypotheek valt. Een tariefgroep vertelt wat de verhouding is tussen je hypotheek en de waarde van je huis.

Hoe hoger je hypotheek in vergelijking met de waarde van je huis, hoe hoger het risico voor de hypotheekverstrekker is en hoe hoger je rente. Maar andersom werkt het ook: hoe lager je schuld-marktwaardeverhouding, hoe lager de rente.

Kom je door het doorgeven van een hogere woningwaarde in een andere tariefgroep dan daalt je hypotheekrente.

Meer over de tariefgroepen

Is een lagere hypotheekrente voordelig?

Als je woning meer waard is geworden en daarmee de verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je huis wijzigt, kan je hypotheekrente lager worden.

Het voordeel is dat door de lagere rente de brutomaandlasten van je hypotheek lager worden.

Heb je een spaarhypotheek of spaarrekeninghypotheek? Dan is een lagere rente meestal niet voordeliger. We raden je aan je te laten adviseren door een adviseur. Aan dit advies zijn kosten verbonden.

  Voorlopige teruggave Belastingdienst

  Heb je een voorlopige teruggave met de Belastingdienst geregeld? Dan krijg je misschien te veel! Laat de Belastingdienst je voorlopige teruggave opnieuw berekenen en het bedrag zo nodig aanpassen.

  Lagere hypotheeklasten?

  Wil je weten welke andere manieren er zijn om je maandlasten van je hypotheek te verlagen? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

  Meer over hypotheeklasten verlagen