Extra geld storten op je spaar- of spaarrekeninghypotheek

Met een extra storting op je spaar- of spaarrekeninghypotheek kun je de maandelijkse spaarpremie verlagen. Er gelden wel regels voor extra storten op je spaar- of spaarrekeninghypotheek. Daarom raden we je aan om dit met je adviseur te bespreken. Je kunt de extra storting ook zelf regelen in Mijn RegioBank of de RegioBank app.

1. Via je adviseur

Je adviseur vertelt je graag of extra storten in jouw situatie gunstig is. Het oriëntatiegesprek is gratis, aan advies zijn kosten verbonden.

Maak een afspraak

2. Via Mijn RegioBank

Log in op Mijn RegioBank

 1. Kies je onderpand.
 2. Kies 'Extra storten'.

Heb je nog geen Mijn RegioBank?

Vraag Mijn RegioBank aan

3. Via de RegioBank app

1 Open de RegioBank app.
2 Ga naar RegioBank Hypotheek.
3 Kies 'Extra storten spaarhypotheek'.
4 Vul het bedrag in.

Heb je de RegioBank app nog niet?
Download de RegioBank app

Goed om te weten

Je kunt in Mijn RegioBank de looptijd van je hypotheek niet verkorten. Wil je wel de looptijd verkorten? Maak dan een afspraak met je zelfstandig adviseur.

Wat gebeurt er na je extra storting?

Nadat de storting op je spaarverzekering of spaarrekening is bijgeschreven, berekenen en verlagen we de maandelijks te betalen spaarpremie. Als je de extra storting voor de 20e van de maand bij ons aanlevert, voeren wij de wijziging door per de 1e van de volgende maand.

Belangrijk om te weten voordat je je verzoek aan ons stuurt

 • Extra storten is niet hetzelfde als extra aflossen op je spaar(rekening)hypotheek. Bij extra storten leg je extra geld in op een spaarverzekering of spaarrekening. Bij extra aflossen betaal je een deel van het openstaande hypotheekbedrag terug. Vraag je adviseur welke optie het beste is in jouw situatie.
 • De extra storting incasseren we van het incassorekeningnummer van je hypotheek.
 • We incasseren de extra storting per de 1e van de gekozen maand. De incasso kan tot 6 werkdagen later uitgevoerd worden en zichtbaar zijn in je betalingsoverzicht. De stortingsdatum blijft wel de 1e van de maand.
 • Zorg dat er op de 1e van de gekozen maand voldoende geld op je rekening staat, anders kunnen we het bedrag niet automatisch incasseren.
 • Veel informatie over de spaar(rekening)hypotheek vind je in de informatiewijzer 'Verzekering of spaarrekening bij je hypotheek' (deze staat hierboven). Ook vind je informatie over onder andere woningwaarde aanpassen en salderen op regiobank.nl.
 • Een extra storting kan fiscale gevolgen hebben. Wij raden je aan om de (fiscale) gevolgen met je adviseur te bespreken voordat je een aanvraag instuurt. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

  (Fiscale) regels voor het extra storten op een spaar(rekening)hypotheek

  Voor een extra storting gelden strenge fiscale regels. Voor de Belastingdienst mag de hoogste premie of inleg per jaar nooit hoger zijn dan 10 keer de laagste inleg of premie. Dit is de bandbreedte.

  Om zeker te weten dat je binnen deze fiscale ruimte blijft, gebruiken wij een veilige bandbreedte van 6 keer de laagste inleg. Dit wil zeggen dat het totaalbedrag van de extra storting en je jaarlijkse inleg samen nooit meer mag zijn dan 6 keer de laagste inleg in een ander jaar. Voor de spaarhypotheek gebruiken we de reguliere bandbreedte. Dan kun je dus 10 keer de laagste inleg storten.

  Voorbeeld: is je (laagste) inleg € 100 per jaar? Dan mag je extra storting nooit hoger zijn dan € 500. Samen met de jaarlijkse inleg is de hoogste grens van € 600 bereikt. Vraag je een extra storting aan die over deze grens heengaat? Dan krijg je een mail waarin staat wat je maximaal extra kunt storten en kun je een extra storting doorgeven die binnen de bandbreedte past.

  Lagere hypotheeklasten?

  Wil je weten welke andere manieren er zijn om je maandlasten van je hypotheek te verlagen? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

  Meer over hypotheeklasten verlagen