Extra hypotheek bij energie besparende maatregelen


Heb je een opknaphuis op het oog, maar niet genoeg geld voor zo’n verbouwklus? Kijk dan eens naar de extra hypotheekruimte die je misschien kunt krijgen als je investeert in energiebesparende maatregelen.

Vind je adviseur Alles over duurzaam wonen

Eigen geld

Sinds 2018 mag je nog maar 100% van de aankoopwaarde van je huis lenen. Dat betekent dat je eigen geld nodig hebt als je een huis gaat kopen. Bijvoorbeeld om alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notaris- en advieskosten, te financieren.

Extra hypotheekruimte bij energiebesparende maatregelen

Voor de verduurzaming van je huis, kun je mogelijk extra hypotheek krijgen. Je kunt bij RegioBank je hypotheek verhogen tot 106% van de woningwaarde ná eventuele verbouwing voor energiebesparende aanpassingen. Hierdoor heb je meer financiële ruimte om zonnepanelen of een warmtepomp aan te schaffen. Bereken je maximale hypotheek

Rekenvoorbeeld

Je wilt een huis kopen van € 440.000. Het maximale bedrag dat je mag lenen bedraagt dan € 440.000 (100%). De waarde van het huis na de energiebesparende verbouwing wordt getaxeerd op € 450.000. Het bedrag dat je mag lenen is nu € 477.000 geworden (106% van 450.000). Dat is een verschil van € 37.000.

Vragen over je hypotheek?

Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag bij al je vragen over je hypotheek. Maak een afspraak met een adviseur bij je in de buurt.

Maak een afspraak

Of bereken je maximale hypotheek

Welke energiebesparende maatregelen mag je meefinancieren?

Je hoeft niet meteen ingrijpend te verbouwen als je extra wilt lenen voor je hypotheek. Dubbelglas laten plaatsen is óók een energiebesparende maatregel. Dit zijn de meest voorkomende bespaaroplossingen die je kunt meefinancieren met je hypotheek:

Bewaar de bonnetjes!

De extra lening wordt niet zomaar op je rekening gestort. Het bedrag wordt eerst in een bouwdepot geplaatst. Pas als je de factuur van de aankoop en installatie laat zien, krijg je het geld overgemaakt. Maar dat heeft wel als voordeel dat je geen rente betaalt over het bedrag dat nog niet uit het bouwdepot is overgemaakt.

Ben je van plan om een huis te kopen en meteen te investeren in energiebesparende maatregelen? Dan geeft je zelfstandig adviseur je graag advies over je mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak