Extra hypotheek bij energie besparende maatregelen


Heeft u een opknaphuis op het oog, maar niet genoeg geld voor zo’n verbouwklus? Kijk dan eens naar de extra hypotheekruimte die u kunt krijgen als u investeert in energiebesparende maatregelen. 

Vind uw adviseur Alles over duurzaam wonen

Eigen geld

Sinds 2018 mag u nog maar 100% van de aankoopwaarde van uw huis lenen. Dat betekent dat u eigen geld nodig heeft als u een huis gaat kopen. Bijvoorbeeld om alle bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notaris- en advieskosten, te financieren.

Meer lenen voor de verbouwing?

Extra geld lenen voor uw hypotheek om een verbouwing te betalen is dus meestal niet meer mogelijk. Behálve als u de extra lening gebruikt om uw huis energiezuiniger te maken. Met de lage hypotheekrente kan het aantrekkelijk zijn om bijvoorbeeld de vervangingskosten van de cv-ketel in de hypotheek op te nemen. Handig als uw verbouwingsbudget niet zo groot is, want zo houdt u spaargeld over voor andere aanpassingen.

Extra hypotheekruimte bij energiebesparende maatregelen

De lening voor de energiebesparende maatregelen is aan een maximum gebonden. De totale leensom mag niet hoger zijn dan 106% van de waarde van het huis ná de verbouwing.

Rekenvoorbeeld

U wilt een huis kopen van € 440.000. Het maximale bedrag dat u mag lenen bedraagt dan € 440.000 (100%). De waarde van het huis na de energiebesparende verbouwing wordt getaxeerd op € 450.000. Het bedrag dat u mag lenen is nu € 477.000 geworden (106% van 450.000). Dat is een verschil van € 37.000.

Vragen over uw hypotheek?

Onze Zelfstandig Adviseurs helpen u graag bij al uw vragen over uw hypotheek. Maak een afspraak bij een adviseur bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Welke energiebesparende maatregelen mag u meefinancieren?

U hoeft niet meteen ingrijpend te verbouwen als u extra wilt lenen voor uw hypotheek. Dubbelglas laten plaatsen is óók een energiebesparende maatregel. Dit zijn de meest voorkomende bespaaroplossingen die u kunt meefinancieren met uw hypotheek:

Bewaar de bonnetjes!

De extra lening wordt niet zomaar op uw rekening bijgestort. Het bedrag wordt eerst in een bouwdepot gestald. Pas als u de factuur van de aankoop en installatie laat zien, krijgt u het geld overgemaakt. Maar dat heeft wel als voordeel dat u geen rente betaalt over het bedrag dat nog niet uit het bouwdepot is overgemaakt.

Bent u van plan om een huis te kopen en meteen te investeren in energiebesparende maatregelen? Dan geeft uw Zelfstandig Adviseur u graag advies over uw mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak