Huis verbouwen


Wil je je huis opknappen of verduurzamen met een verbouwing? Ontdek waar je zeker aan moet denken voor een succesvolle verbouwing. En heb je al nagedacht over de financiering? Wij hebben de belangrijkste informatie alvast op een rijtje gezet voor het realiseren van je bouwplannen.

Stappenplan huis verbouwen

Je huis energiezuiniger maken met goede isolatie, een nieuwe badkamer of een dakkapel op zolder om een slaapkamer te creƫren. Wat de reden van je verbouwing ook is, aan deze 5 dingen moet je zeker denken.

Naar de checklist

Verbouwing financieren: welke opties heb je?

Of je nu kiest voor luxe of iets minder luxe: bij een verbouwing horen flinke uitgaven. Er zijn gelukkig verschillende manieren om je verbouwing te financieren. Zo kun je de verbouwing (deels) uit eigen spaargeld financieren of bijvoorbeeld je hypotheek verhogen.

Verbouwing financieren

Een bouwdepot gebruiken

Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening waaruit je de rekeningen voor de bouw, verbouwing of verduurzaming van je huis betaalt. Het deel van het hypotheekbedrag dat je daarvoor leent, wordt in een bouwdepot gestort.

Alles over een bouwdepot

Huis verduurzamen

Het verbeteren van je woning wordt steeds aantrekkelijker. De maandelijkse energienota kan een flink bedrag zijn, waardoor een investering in verbeterde isolatie al snel is terugverdiend. Daarnaast loont energie besparen natuurlijk altijd.

Uw huis verduurzamen

Verhuizen of verbouwen?

Is de keuken aan vernieuwing toe? Of kom je ruimte tekort? Wat nu? Tijd om te verhuizen of is verbouwen ook een optie? Doe de test.

Doe de test

Vind je adviseur

Heb je verbouwplannen? We werken samen met zelfstandig adviseurs in heel Nederland. Ook in jouw omgeving is er dus altijd een adviseur, bij wie je kunt aankloppen voor persoonlijk advies over je hypotheek.

Maak een afspraak

Snel naar

Zonnepanelen? Doe de dakcheck

Verbouwingen die de waarde van je huis verhogen

Bereken je maximale hypotheek