Huis verbouwen

Wilt u uw huis opknappen of verduurzamen met een verbouwing? Ontdek waar u zeker aan moet denken voor een succesvolle verbouwing. En heeft u al nagedacht over de financiering? Wij hebben de belangrijkste informatie alvast op een rijtje gezet voor het realiseren van uw bouwplannen.

Stappenplan huis verbouwen

Uw huis energiezuiniger maken met goede isolatie, een nieuwe badkamer of een dakkapel op zolder om een slaapkamer te creƫren. Wat de reden van uw verbouwing ook is, aan deze vijf dingen moet u zeker denken.

Naar de checklist

Wat kost een verbouwing?

De vraag wat een verbouwing kost, is lastig te beantwoorden. U kunt - als u goed plant en vooruitdenkt - prima een begroting maken. Maar de ene verbouwing is de andere niet. Verschillende factoren bepalen de kosten van uw verbouwing.

Kosten verbouwing

Verbouwing financieren: welke opties heeft u?

Of u nu kiest voor luxe of iets minder luxe: bij een verbouwing horen flinke uitgaven. Er zijn gelukkig verschillende manieren om uw verbouwing te financieren. Zo kunt u de verbouwing (deels) uit eigen spaargeld financieren of bijvoorbeeld uw hypotheek verhogen.

Verbouwing financieren

Een bouwdepot gebruiken

Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening waaruit u de rekeningen voor de bouw, verbouwing of verduurzaming van uw huis betaalt. Het deel van het hypotheekbedrag dat u daarvoor leent, wordt in een bouwdepot gestort

Alles over een bouwdepot

Huis verduurzamen

Het verbeteren van uw woning wordt steeds aantrekkelijker. De energietarieven stijgen flink waardoor een investering in een verbeterde isolatie en/of het plaatsen van zonnepanelen al snel is terugverdiend. Daarnaast loont energie besparen natuurlijk altijd.

Uw huis verduurzamen

Verhuizen of verbouwen?

Is de keuken gedateerd? Of komt u ruimte tekort? Wat nu? Tijd om te verhuizen, of is verbouwen ook een optie? Doe de test!

Doe de test

Vind uw adviseur

Heeft u verbouwplannen? We werken samen met  Zelfstandig Adviseurs in heel Nederland. Ook in uw omgeving is er dus altijd een adviseur, bij wie u kunt aankloppen voor persoonlijk advies over uw hypotheek.

Maak een afspraak