Huis verbouwen

Wil je je huis opknappen of verduurzamen met een verbouwing? Ontdek waar je zeker aan moet denken voor een succesvolle verbouwing. En heb je al nagedacht over de financiering? Wij hebben de belangrijkste informatie alvast op een rijtje gezet voor het realiseren van je bouwplannen.

Stappenplan huis verbouwen

Je huis energiezuiniger maken met goede isolatie, een nieuwe badkamer of een dakkapel op zolder om een slaapkamer te creƫren. Wat de reden van je verbouwing ook is, aan deze vijf dingen moet je zeker denken.

Naar de checklist

Wat kost een verbouwing?

De vraag wat een verbouwing kost, is lastig te beantwoorden. Je kunt - als je goed plant en vooruitdenkt - prima een begroting maken. Maar de ene verbouwing is de andere niet. Verschillende factoren bepalen de kosten van je verbouwing.

Kosten verbouwing

Verbouwing financieren: welke opties heb je?

Of je nu kiest voor luxe of iets minder luxe: bij een verbouwing horen flinke uitgaven. Er zijn gelukkig verschillende manieren om je verbouwing te financieren. Zo kun je de verbouwing (deels) uit eigen spaargeld financieren of bijvoorbeeld je hypotheek verhogen.

Verbouwing financieren

Een bouwdepot gebruiken

Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening waaruit je de rekeningen voor de bouw, verbouwing of verduurzaming van je huis betaalt. Het deel van het hypotheekbedrag dat je daarvoor leent, wordt in een bouwdepot gestort

Alles over een bouwdepot

Huis verduurzamen

Het verbeteren van je woning wordt steeds aantrekkelijker. De energietarieven stijgen flink waardoor een investering in een verbeterde isolatie en/of het plaatsen van zonnepanelen al snel is terugverdiend. Daarnaast loont energie besparen natuurlijk altijd.

Uw huis verduurzamen

Verhuizen of verbouwen?

Is de keuken gedateerd? Of kom je ruimte tekort? Wat nu? Tijd om te verhuizen, of is verbouwen ook een optie? Doe de test!

Doe de test

Vind uw adviseur

Heb je verbouwplannen? We werken samen met zelfstandig adviseurs in heel Nederland. Ook in je omgeving is er dus altijd een adviseur, bij wie je kunt aankloppen voor persoonlijk advies over je hypotheek.

Maak een afspraak