Hypotheek zonder vast contract

U wilt een huis kopen maar heeft geen vast contract bij uw werkgever. Of u bent flexwerker, zzp’er of ondernemer. Misschien denkt u dat een hypotheek krijgen voor u lastig is. Een bank wil nu eenmaal zekerheid. Maar ook zonder vast contract kunt u een hypotheek aanvragen. Wat er mogelijk is hangt onder meer af van uw contractvorm en persoonlijke situatie. Ontdek de opties en kijk hier vooral samen naar met uw Zelfstandig Adviseur.

U heeft een tijdelijk contract in loondienst

U werkt in loondienst maar heeft een tijdelijk contract. Bijvoorbeeld een jaarcontract. Wat is er dan mogelijk?

Met intentieverklaring

Komt u op termijn in aanmerking voor een vast contract? Vraag dan uw werkgever om een intentieverklaring. Hierin geeft uw werkgever aan dat het de bedoeling is om van uw volgende contract een vast contract te maken. Ervan uitgaande dat u hetzelfde blijft presteren en dat de bedrijfsomstandigheden niet veranderen. In zo’n geval behandelen we uw aanvraag alsof u een vast contract heeft. De intentieverklaring is onderdeel van de werkgeversverklaring.

Zonder intentieverklaring

Krijgt u geen intentieverklaring? Dan kunt u onder voorwaarden nog steeds een hypotheek krijgen. Uw Zelfstandig Adviseur kijkt dan naar uw gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Met een maximum van het laatste jaarinkomen.

Lees meer over een hypotheek met een tijdelijk contract

U heeft een uitzendcontract

Als u via een bemiddelings- of uitzendbureau werkt, dan heeft u waarschijnlijk een uitzendcontract. Het uitzendbureau is dan uw werkgever. Een perspectiefverklaring kan uitkomst bieden, hiermee behandelen we uw contract als een vast contract.

Perspectiefverklaring

Een perspectiefverklaring is een verklaring van het uitzendbureau die u onder voorwaarden kunt aanvragen. Zo moet u bijvoorbeeld minstens 12 maanden voor het uitzendbureau werken. De verklaring laat zien dat u voldoende mogelijkheden heeft om in de toekomst aan het werk te blijven. Het uitzendbureau kijkt voor deze verklaring onder andere naar uw opleiding, werkervaring en de situatie op de arbeidsmarkt.

Zonder perspectiefverklaring

Krijgt u geen perspectiefverklaring? Dan kunt u onder voorwaarden nog steeds een hypotheek krijgen. Uw Zelfstandig Adviseur kijkt dan naar uw gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Met een maximum van het laatste jaarinkomen.

Lees meer over een hypotheek met een tijdelijk contract

U bent een flexwerker in loondienst

Bent u een flexwerker maar wel in loondienst? Denk hierbij bijvoorbeeld aan werken op oproepbasis met een nulurencontract. Dan kan de arbeidsmarktscan uw kansen vergroten op het krijgen van een hypotheek.

Arbeidsmarktscan

De arbeidsmarktscan is een tool voor flexwerkers in loondienst. Hiermee worden uw kansen op de arbeidsmarkt berekend door middel van een score en komt u mogelijk eerder in aanmerking voor een hypotheek. Lees meer over de arbeidsmarktscan.

Zonder arbeidsmarktscan

Kunt u de arbeidsmarktscan niet gebruiken vanwege een te lage score? Dan kijken we naar uw gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar met een maximum van het laatste jaarinkomen.

U bent zzp’er of ondernemer

Ook als zelfstandig ondernemer of zzp’er kunt u een hypotheek aanvragen. Zelfs als u dit pas sinds 1 of 2 jaar bent. Dit kan onder voorwaarden ook met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Afhankelijk van hoelang u al als zelfstandige werkt, berekent uw Zelfstandig Adviseur uw maximale hypotheek op verschillende manieren.

Maximale hypotheek zonder vast contract berekenen

Wilt u weten hoeveel u maximaal kunt lenen? Bereken eenvoudig uw maximale hypotheek.

Hypotheek afsluiten zonder vast contract

Onze Zelfstandig Adviseurs onderzoeken graag samen met u de opties voor het krijgen van een hypotheek zonder vast contract. U bent altijd welkom voor een vrijblijvend orientatiegesprek. Voor het advies betaalt u advieskosten.

RegioBank team

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onze adviseurs helpen u graag met het kiezen van de hypotheek die bij u past.