Arbeidsmarktscan

De arbeidsmarktscan is een tool die je kansen op de arbeidsmarkt berekent voor de komende 5 jaar. De uitslag van de scan drukken we uit in een aantal punten. Heb je meer dan 70 punten? Dan kun je de scan gebruiken om een hypotheek aan te vragen bij je adviseur.

Je kunt een arbeidsmarktscan aanvragen als je flexwerker in loondienst bent. Je moet wel minimaal 12 maanden hebben gewerkt in de afgelopen 14 maanden.

Hypotheek aanvragen met de arbeidsmarktscan

Met de arbeidsmarktscan kom je als flexwerker eerder in aanmerking voor een hypotheek. Of je echt een hypotheek kunt afsluiten, is ook afhankelijk van andere zaken zoals je inkomen en de waarde van je eventuele woning. Je huidige inkomen of, als dat lager is, je verdiencapaciteit die op de arbeidsmarktscan wordt vermeld, telt dan mee alsof je een vast dienstverband hebt. Je hypotheekadviseur kan je precies uitleggen wat je mogelijkheden zijn.

Ben je flexwerker via een uitzendbureau? Dan is de arbeidsmarktscan niet voor jou bedoeld. Daarvoor is er de perspectiefverklaring.

Verschillen perspectiefverklaring en arbeidsmarktscan

Perspectiefverklaring Arbeidsmarktscan
Doelgroep Werknemers die werken via een uitzendbureau. Flexwerkers in loondienst, uitgezonderd uitzendkrachten.
Arbeidshistorie 12 maanden in dienst bij hetzelfde uitzendbureau. Afgelopen 14 maanden tenminste 12 maanden in loondienst gewerkt.
Toetsinkomen Huidig inkomen werkgeversverklaring. Laagste bedrag van huidige inkomen werkgeversverklaring of verdiencapaciteit uit de scan.
Kosten Kosten worden betaald door uitzendbureau. Kosten worden betaald door de klant.
Proces De perspectiefverklaring vraagt de klant aan bij het uitzendbureau. Deze is gebaseerd op een arbeidsmarktscan en het oordeel van een perspectieftaxateur. De klant vult online de arbeidsmarktscan in.