Toekomstplannen? Dit bedrag heb je nodig

  • Handige tools: krijg inzicht in wat nodig is om straks genoeg geld te hebben
  • Bereken het mogelijk rendement wanneer je kiest voor beleggen
  • Vermogen opbouwen? Je zelfstandig adviseur denkt graag met je mee

Sparen voor de studie van je kind. Of beleggen om eerder te stoppen met werken. Wat je toekomstplannen ook zijn, geld opzij zetten is een verstandig idee. Maar welk bedrag heb je nodig om je financiële doelen te bereiken? Ontdek het nu met de rekentools van MijnGetal.

Als je kiest voor beleggen, let dan op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen. 

Kijk wat er kan en hoeveel het kost

Heb je een helder doel waarvoor je wilt sparen of beleggen? Of vind je het gewoon een veilig idee om wat geld opzij te zetten? Met onze rekentool MijnGetal, zie je wat er kan met je geld. Zo bereken je snel wat je kunt doen om je plannen te verwezenlijken.

Vermogen opbouwen op jouw manier

Door te sparen of beleggen kun je een mooi vermogen opbouwen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze opties? En welke variant past het best bij je?

Kijk en vergelijk: sparen of beleggen

Bouwen aan een bepaald bedrag

Je hebt geen vastomlijnde plannen, maar streeft wel naar een concreet bedrag. Dit doelbedrag kun je opbouwen door te sparen of te beleggen. Voor beide is wat te zeggen. Maar wat is wijsheid in jouw situatie? En wat levert het op?

Bereken het hier

Maak een buffer aan voor noodgevallen

Terwijl je plannen maakt voor de toekomst, kan er ineens iets gebeuren waarvoor je nú geld nodig hebt. Je wasmachine houdt ermee op. De auto heeft kuren. Voor zulke gevallen is het handig om een buffer aan te maken. Hoe groot die moet zijn? Dat reken je uit met de BufferBerekenaar van het Nibud.

Dit doen anderen met hun spaargeld

Zo’n 80 procent van de Nederlandse consumenten vindt sparen belangrijk. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud. De meeste mensen sparen voor een bepaald doel. De opbouw van een buffer voor onverwachte uitgaven staat hierbij op nummer één. Verder sparen mensen voor hun pensioen of om iets na te laten, bijvoorbeeld aan hun kinderen.

Wij helpen je graag

Geld opzij zetten voor je toekomstplannen? Wat je doel ook is, je zelfstandig adviseur van RegioBank denkt graag met je mee.

Maak een afspraak

Spaarpotten in de app

Gebruik je onze app? Maak dan een spaarpot aan voor je persoonlijke doel. Zo ziet je in één oogopslag hoever je al bent met sparen!

Download de appRegioBank team

Waar kunnen we je mee helpen?

Onze zelfstandig adviseurs helpen graag met het kiezen van de producten die bij jou passen. Je bent altijd welkom voor een vraag of een goed advies.