Ronnie was de eerste klant met een zakelijke financiering van RegioBank.
Zakelijke financiering: extra geld voor je onderneming
Op deze pagina vind je belangrijke informatie over zakelijk financieren. Lees hier meer over hoe zakelijke financiering werkt en het maken van een financieel plan.
Hoe werkt een zakelijke financiering?
Met een bedrijfsfinanciering kun je de ambities van je onderneming financieren. Je gaat een lening aan met een externe partij. Het uitgangspunt is dat je dit terugbetaalt met rente. Een zakelijke lening kun je onder andere gebruiken voor de financiering van een bedrijfspand, innovaties of verduurzaming.
Financieel plan als startpunt
Om te bepalen hoeveel extra vermogen je nodig hebt, is het verstandig een financieel plan te maken. In een financieel plan onderbouw je jouw bedrijfsidee met cijfers. Een bank of investeerder kan vragen naar je financieel plan. Een goed uitgewerkt plan helpt hen te overtuigen om je een zakelijke financiering te bieden.
Meer over het opstellen van een financieel plan
Begrotingen in het financieel plan
Een financieel plan bestaat uit meerdere begrotingen:
- Investeringsbegroting: welke investeringen zijn nodig voor de start of groei van je bedrijf?
- Financieringsbegroting: hoe ga je alle benodigde investeringen betalen?
- Exploitatiebegroting: wat is je verwachte winst of verlies de komende jaren?
- Liquiditeitsbegroting: wat zijn de verwachte inkomsten en uitgaven (per kwartaal of maand)?
Zakelijke financiering: welke past bij mij?
Welke bedrijfsfinanciering je kiest is afhankelijk van je doel en de situatie van je onderneming. Heb je een doorlopende financiering nodig? Dan kun je bij RegioBank een Rekening-courant Krediet aanvragen. Hiermee kun je rood staan op je zakelijke rekening. Wil je een bedrijfspand kopen, verbouwen of verduurzamen? Dan kun je een Bedrijfshypotheek aanvragen.

Je zakelijke hypotheek oversluiten naar RegioBank
Heb je een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wil je jouw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt je zelfstandig adviseur samen met je de mogelijkheden en voorwaarden.
Alternatieven voor zakelijke financiering
Kom je niet in aanmerking voor onze zakelijke hypotheek of zakelijk krediet? Dan helpen we je graag bij je mogelijkheden bij Qredits of Voldaan. Met deze partijen werken we samen om kleinzakelijke ondernemers te helpen bij hun financieringsbehoefte.
Bekijk de alternatieven voor zakelijke financiering
Andere vormen van financiering voor ondernemers
Debiteurenfinanciering
Vanwege de lange betalingstermijn op openstaande facturen, kan het vaak een tijd duren voordat je klanten deze betalen. Terwijl je dit geld nodig hebt voor andere investeringen. Debiteurenfinanciering is een manier van financiering van openstaande facturen van klanten zodat er direct meer geld vrijkomt om rekeningen te betalen of investeringen te doen.
Lees meer over debiteurenfinanciering
Voorraadfinanciering
Heb je extra vermogen nodig voor de inkoop van je voorraad? Dan kun je een eenmalige zakelijke lening of een doorlopend krediet aanvragen om je voorraad uit te breiden of op peil te houden.
Lees hier meer over voorraadfinanciering
Objectfinanciering
Objectfinanciering is een manier om een grote aankoop te financieren met een object als onderpand. Wat dat object is, bepaal je zelf. Je kunt objectfinanciering afsluiten voor verschillende bedrijfsmiddelen, zelfs voor een bedrijfspand.
Lees meer over objectfinanciering
Crowdfunding
Je kunt een zakelijke investering ook financieren door gebruik te maken van crowdfunding. Dit is een manier van zakelijke financiering waarbij je in korte tijd geld ophaalt bij investeerders door campagne te voeren en hen zo te overtuigen van jouw businessplan.
Lees meer over crowdfunding voor bedrijven
Ondernemers met een zakelijke financiering

Het verhaal van Ronnie

Het verhaal van Arthur
Arthur koos, na een aantal jaren huren, voor een nieuwbouw bedrijfspand.

Het verhaal van Mirjam
Mirjam bouwde een bakkerij om tot een dameskledingzaak, B&B en baristazaak.

Het verhaal van Corné
Corné had niet verwacht dat hij al in aanmerking kwam voor een financiering.
Subsidies en lening voor startende ondernemer
Subsidies en regelingen voor startende ondernemer
De overheid wil ondernemerschap graag stimuleren. Daarom kom je als startende ondernemer vaak in aanmerking voor een subsidie. Je kunt deze subsidie(s) gebruiken om je onderneming te laten groeien in de eerste jaren.
Meer over subsidies voor startende ondernemers
Lening voor startende ondernemer
Heb je als startende ondernemer een lening nodig? Bij RegioBank kun je een zakelijke lening aanvragen als je 2 volledige boekjaren onderneemt. Kun je nog niet de cijfers van 2 boekjaren laten zien? Dan zijn er ook andere alternatieven om een zakelijke lening aan te vragen.
Lees meer over leningen voor startende ondernemers
Lees ook
Bedrijfshuisvesting: bedrijfspand huren, kopen, verduurzamen, financieren