Zakelijke financiering: extra geld voor uw onderneming

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over zakelijk financieren. Lees hier meer over hoe zakelijke financiering werkt en het maken van een financieel plan.

Hoe werkt een zakelijke financiering?

Met een bedrijfsfinanciering kunt u de ambities van uw onderneming financieren. U gaat een lening aan met een externe partij. Het uitgangspunt is dat u dit terugbetaalt met rente. Een zakelijke lening kunt u onder andere gebruiken voor de financiering van een bedrijfspand, innovaties of verduurzaming.

Financieel plan als startpunt

Om te bepalen hoeveel extra vermogen u nodig heeft, is het verstandig een financieel plan te maken. In een financieel plan onderbouwt u uw bedrijfsidee met cijfers. Een bank of investeerder kan vragen naar uw financieel plan. Een goed uitgewerkt plan helpt hen te overtuigen om u een zakelijke financiering te bieden.

Meer over het opstellen van een financieel plan

Begrotingen in het financieel plan

Een financieel plan bestaat uit meerdere begrotingen:

Zakelijke financiering: welke past bij mij?

Welke bedrijfsfinanciering u kiest is afhankelijk van uw doel en de situatie van uw onderneming. Heeft u een doorlopende financiering nodig? Dan kunt u bij RegioBank een Rekening-courant Krediet aanvragen. Hiermee kunt u rood staan op uw zakelijke rekening. Wilt u een bedrijfspand kopen, verbouwen of verduurzamen? Dan kunt u een Bedrijfshypotheek aanvragen.

Zakelijk lenen bij RegioBank

Uw zakelijke hypotheek oversluiten naar RegioBank

Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt uw Zelfstandig Adviseur samen met u de mogelijkheden en voorwaarden.

Afspraak maken

Alternatieven voor zakelijke financiering

Komt u niet in aanmerking voor onze zakelijke hypotheek of zakelijk krediet? Dan helpen we u graag bij uw mogelijkheden bij Qredits of Voldaan. Met deze partijen werken we samen om kleinzakelijke ondernemers te helpen bij hun financieringsbehoefte.

Bekijk de alternatieven voor zakelijke financiering

Andere vormen van financiering voor ondernemers

Debiteurenfinanciering

Vanwege de lange betalingstermijn op openstaande facturen, kan het vaak een tijd duren voordat uw klanten deze betalen. Terwijl u dit geld nodig heeft voor andere investeringen. Debiteurenfinanciering is een manier van financiering van openstaande facturen van klanten zodat er direct meer geld vrijkomt om rekeningen te betalen of investeringen te doen.

Lees meer over debiteurenfinanciering

Voorraadfinanciering

Heeft u extra vermogen nodig voor de inkoop van uw voorraad? Dan kunt u een eenmalige zakelijke lening of een doorlopend krediet aanvragen om uw voorraad uit te breiden of op peil te houden.

Lees hier meer over voorraadfinanciering

Objectfinanciering

Objectfinanciering is een manier om een grote aankoop te financieren met een object als onderpand. Wat dat object is, bepaalt u zelf. U kunt objectfinanciering afsluiten voor verschillende bedrijfsmiddelen, zelfs voor een bedrijfspand.

Lees meer over objectfinanciering

Crowdfunding

U kunt een zakelijke investering ook financieren door gebruik te maken van crowdfunding. Dit is een manier van zakelijke financiering waarbij u in korte tijd geld ophaalt bij investeerders door campagne te voeren en hen zo te overtuigen van uw businessplan.

Lees meer over crowdfunding voor bedrijven

Subsidies en lening voor startende ondernemer

Subsidies en regelingen voor startende ondernemer

De overheid wil ondernemerschap graag stimuleren. Daarom komt u als startende ondernemer vaak in aanmerking voor een subsidie. U kunt deze subsidie(s) gebruiken om uw onderneming te laten groeien in de eerste jaren.

Meer over subsidies voor startende ondernemers

Lening voor startende ondernemer

Heeft u als startende ondernemer een lening nodig? Bij RegioBank kunt u een zakelijke lening aanvragen als u 2 volledige boekjaren onderneemt. Kunt u nog niet de cijfers van 2 boekjaren laten zien? Dan zijn er ook andere alternatieven om een zakelijke lening aan te vragen.

Lees meer over leningen voor startende ondernemers