Zakelijke financiering: extra geld voor je onderneming


Op deze pagina vind je belangrijke informatie over zakelijk financieren. Lees hier meer over hoe zakelijke financiering werkt en het maken van een financieel plan.

Hoe werkt een zakelijke financiering?

Met een bedrijfsfinanciering kun je de ambities van je onderneming financieren. Je gaat een lening aan met een externe partij. Het uitgangspunt is dat je dit terugbetaalt met rente. Een zakelijke lening kun je onder andere gebruiken voor de financiering van een bedrijfspand, innovaties of verduurzaming.

Financieel plan als startpunt

Om te bepalen hoeveel extra vermogen je nodig hebt, is het verstandig een financieel plan te maken. In een financieel plan onderbouw je jouw bedrijfsidee met cijfers. Een bank of investeerder kan vragen naar je financieel plan. Een goed uitgewerkt plan helpt hen te overtuigen om je een zakelijke financiering te bieden.

Meer over het opstellen van een financieel plan

Begrotingen in het financieel plan

Een financieel plan bestaat uit meerdere begrotingen:

Zakelijke financiering: welke past bij mij?

Welke bedrijfsfinanciering je kiest is afhankelijk van je doel en de situatie van je onderneming. Heb je een doorlopende financiering nodig? Dan kun je bij RegioBank een Rekening-courant Krediet aanvragen. Hiermee kun je rood staan op je zakelijke rekening. Wil je een bedrijfspand kopen, verbouwen of verduurzamen? Dan kun je een Bedrijfshypotheek aanvragen.

Zakelijk lenen bij RegioBank

Je zakelijke hypotheek oversluiten naar RegioBank

Heb je een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wil je jouw bedrijfshypotheek oversluiten naar RegioBank? Tijdens een afspraak bekijkt je zelfstandig adviseur samen met je de mogelijkheden en voorwaarden.

Afspraak maken

Alternatieven voor zakelijke financiering

Kom je niet in aanmerking voor onze zakelijke hypotheek of zakelijk krediet? Dan helpen we je graag bij je mogelijkheden bij Qredits of Voldaan. Met deze partijen werken we samen om kleinzakelijke ondernemers te helpen bij hun financieringsbehoefte.

Bekijk de alternatieven voor zakelijke financiering

Andere vormen van financiering voor ondernemers

Debiteurenfinanciering

Vanwege de lange betalingstermijn op openstaande facturen, kan het vaak een tijd duren voordat je klanten deze betalen. Terwijl je dit geld nodig hebt voor andere investeringen. Debiteurenfinanciering is een manier van financiering van openstaande facturen van klanten zodat er direct meer geld vrijkomt om rekeningen te betalen of investeringen te doen.

Lees meer over debiteurenfinanciering

Voorraadfinanciering

Heb je extra vermogen nodig voor de inkoop van je voorraad? Dan kun je een eenmalige zakelijke lening of een doorlopend krediet aanvragen om je voorraad uit te breiden of op peil te houden.

Lees hier meer over voorraadfinanciering

Objectfinanciering

Objectfinanciering is een manier om een grote aankoop te financieren met een object als onderpand. Wat dat object is, bepaal je zelf. Je kunt objectfinanciering afsluiten voor verschillende bedrijfsmiddelen, zelfs voor een bedrijfspand.

Lees meer over objectfinanciering

Crowdfunding

Je kunt een zakelijke investering ook financieren door gebruik te maken van crowdfunding. Dit is een manier van zakelijke financiering waarbij je in korte tijd geld ophaalt bij investeerders door campagne te voeren en hen zo te overtuigen van jouw businessplan.

Lees meer over crowdfunding voor bedrijven

Ondernemers met een zakelijke financiering

Ondernemer Ronnie

Het verhaal van Ronnie

Ronnie was de eerste klant met een zakelijke financiering van RegioBank.

Bekijk het verhaal van Ronnie

Ondernemer Arthur

Het verhaal van Arthur

Arthur koos, na een aantal jaren huren, voor een nieuwbouw bedrijfspand.

Bekijk het verhaal van Arthur

Ondernemer Mirjam

Het verhaal van Mirjam

Mirjam bouwde een bakkerij om tot een dameskledingzaak, B&B en baristazaak.

Bekijk het verhaal van Mirjam

Ondernemer Corné

Het verhaal van Corné

Corné had niet verwacht dat hij al in aanmerking kwam voor een financiering.

Bekijk het verhaal van Corné

Subsidies en lening voor startende ondernemer

Subsidies en regelingen voor startende ondernemer

De overheid wil ondernemerschap graag stimuleren. Daarom kom je als startende ondernemer vaak in aanmerking voor een subsidie. Je kunt deze subsidie(s) gebruiken om je onderneming te laten groeien in de eerste jaren.

Meer over subsidies voor startende ondernemers

Lening voor startende ondernemer

Heb je als startende ondernemer een lening nodig? Bij RegioBank kun je een zakelijke lening aanvragen als je 2 volledige boekjaren onderneemt. Kun je nog niet de cijfers van 2 boekjaren laten zien? Dan zijn er ook andere alternatieven om een zakelijke lening aan te vragen.

Lees meer over leningen voor startende ondernemers

Lees ook

Stappenplan bedrijf starten

Bedrijfshuisvesting: bedrijfspand huren, kopen, verduurzamen, financieren

Ondernemersverhalen