Factuur verkopen aan Voldaan


Heb je wel eens een klus afgerond voor een klant, waarna je nog weken op je geld moest wachten? Dat is niet alleen erg vervelend, het kan ook problemen opleveren voor je cashflow. Als je niet de ruimte hebt om te wachten op de betaaltermijn van je klant kan factoring via Voldaan uitkomst bieden. Voldaan koopt je openstaande facturen op, zodat je binnen 24 uur het geld op je rekening hebt.

Goed om te weten: Voldaan is een onafhankelijke aanbieder en zelf verantwoordelijk voor de samenwerking met jou. Wij hebben geen invloed op de werkwijze van Voldaan.

Factoring bij Voldaan: facturen verkopen

Met factoring verkoop je je B2B-factuur en krijg je het factuurbedrag minus de kosten die je betaalt aan Voldaan binnen 24 uur op je rekening. Zo ben je niet langer afhankelijk van het betaalgedrag van je klant. Het debiteurenrisico is voor 100% gedekt. Wij verwijzen je daarom graag door naar Voldaan. Zij helpen ondernemers met het regelen van werkkapitaal.

Voordelen van factoring bij Voldaan

 • Nooit meer wachten op je geld.
 • Voldaan vraagt geen jaarcijfers, borgstelling of andere garanties.
 • Geen omkijken meer naar je debiteuren en debiteurenbeheer.
 • De kosten zijn transparant en voor iedereen gelijk.
 • Voldaan draagt de volledige risico's van laat- of non-betalers.
 • Het contract is dagelijks opzegbaar.

Nadelen van factoring bij Voldaan

 • Voldaan krijgt inzicht in je facturen.
 • Het kan zijn dat je factuur niet wordt overgenomen.
 • Niet geschikt voor facturen aan consumenten.
 • Voor het gebruik van factoring betaal je kosten.

Zo werkt factoring bij Voldaan

 1. Bepaal wat je wilt: bepaal zelf wanneer, welke en hoeveel facturen je wilt verkopen. Wist je dat het contract dagelijks opzegbaar is? Je zit dus nergens aan vast.
 2. Verstuur je factuur naar de klant: vermeld op de factuur dat je samenwerkt met Voldaan.
 3. Dien je factuur in bij Voldaan om deze betaald te krijgen: dit kan in de Voldaan app of het online portaal van Voldaan.
 4. Voldaan controleert je factuur: met behulp van slimme technologie wordt je factuur automatisch gecontroleerd.
 5. Binnen 24 uur ontvang je het geld op je rekening: voldoet de factuur aan de spelregels van Voldaan? Dan staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Je ontvangt het factuurbedrag na aftrek van de kosten. Voldaan wikkelt de factuur af met de klant.

Spelregels

 • Het minimale factuurbedrag is € 100.
 • Voldaan koopt ook je facturen aan Belgische, Duitse of Luxemburgse bedrijven. Voorwaarde is wel dat de factuur onder Nederlands recht is opgesteld.

Bekijk hier alle spelregels:

Wat kost het?

Bij Voldaan zijn de kosten transparant en voor iedereen gelijk. Per factuur betaal je een percentage van 4%, 5% of 6% afhankelijk van de betaaltermijn die wordt gehanteerd. Je krijgt het factuurbedrag min de kosten op je rekening bijgeschreven.

Betaaltermijn Percentage
30 dagen 4%
60 dagen 5%
90 dagen 6%

Aanvragen

Heb je gecheckt of je een Rekening-courant Krediet kunt aanvragen bij RegioBank voor extra financiële ruimte, maar kom je niet in aanmerking voor ons zakelijk krediet? Dan kun je facturen verkopen aan Voldaan om sneller het geld van openstaande facturen te ontvangen. Meld je eenvoudig aan via Mijn RegioBank Zakelijk.

Aanmelden bij Voldaan

Hulp nodig? Je zelfstandig adviseur helpt je graag met de aanvraag. Maak een afspraak.
Tip: vul bij de reden van de afspraak in dat je hulp wilt bij jouw aanmelding bij Voldaan.

Waarom wij doorverwijzen naar Voldaan

Voldaan is een onafhankelijke aanbieder. Voldaan heeft net als wij oog voor de wensen van kleinzakelijke ondernemers en voldoet aan de normen die wij stellen aan kredietverstrekkers. Daarom verwijzen wij je graag door naar hen als ons zakelijk krediet niet bij je situatie past. Zo kunnen wij je toch helpen bij je behoefte aan financiële ruimte.

Andere kredietverstrekkers

Wil je liever zakelijk krediet aanvragen bij een andere kredietverstrekker? RegioBank heeft ook een samenwerking met Qredits.

Voorwaarden

Voldaan gaat zorgvuldig en professioneel om met de afwikkeling van je factuur. Bekijk de modelovereenkomst en privacy statement van Voldaan of bezoek de website.

Voldaan is voor deze dienst verantwoordelijk voor de samenwerking met jou. Heb je vragen over verkochte facturen of de dienstverlening? Neem dan contact op met Voldaan.