Objectfinanciering


Draait je eigen onderneming goed en denk je daarom aan een uitbreiding? Of is je huidige inventaris versleten en wil je iets nieuws aanschaffen? Met objectfinanciering kun je een grotere aankoop financieren.

Wat is objectfinanciering?

Bij objectfinanciering sluit je een financiering af waarbij het object dient als onderpand. Wat dat object is, dat kies je zelf. Een objectfinanciering kun je afsluiten voor verschillende bedrijfsmiddelen. Zelfs voor een bedrijfspand. Welk object je hiermee financiert is afhankelijk van je bedrijf. Zo investeert een eigenaar van een kapsalon bijvoorbeeld in een kappersstoel. Terwijl de rijschoolhouder eerder kiest voor een nieuwe auto.

Objectfinanciering met crowdfunding

Financieren kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is crowdfunding. Een voordeel van crowdfunding is dat je investeerders meteen zien waar ze in investeren. Gebruik je de crowdfunding voor een kappersstoel? Dan kunnen investeerders na aanschaf geknipt worden in deze stoel. Hiermee vertel je makkelijker een goed verhaal voor je crowdfundingcampagne.

Meer over crowdfunding voor bedrijven

Objectfinanciering met zakelijke lease

Bij zakelijke lease denk je waarschijnlijk aan auto’s of bedrijfswagens. Maar ook andere bedrijfsmiddelen kun je leasen. Dit gaat via financial lease of via operational lease.

Financial lease

Financial lease is een leasevorm waarbij je meteen de eigenaar bent van het object. Het object wat je aanschaft staat bij je op de balans en je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Vaak ben je zelf verantwoordelijk voor onderhoud en service.

Operational lease

Bij operational lease ben je geen eigenaar van het object. Dat is de leasemaatschappij. De leasemaatschappij biedt daarnaast de service en onderhoud.

Objectfinanciering en een zakelijke lening

Objectfinanciering kun je ook via een zakelijke lening doen. Kies je voor objectfinanciering via een zakelijke lening? Dan ontvang je in 1 keer het totaalbedrag op je rekening. Daarmee betaal je de kosten van je aanschaf. Vervolgens los je het geleende bedrag af. 

Objectfinanciering bedrijfspand

Wil je een eigen bedrijfspand aanschaffen? Dan kun je kiezen voor financieren via objectfinanciering, maar ook voor een bedrijfshypotheek. Bij objectfinanciering kijkt de kredietverstrekker naar de waarde van het bedrijfspand dat je wilt kopen. Een taxatierapport is in deze situatie erg belangrijk.

Bedrijfshypotheek

Kies je voor een zakelijke hypotheek bij een bank, dan zal de bank inzicht willen in de financiële resultaten van je bedrijf. De bank wil immers weten dat je je bedrijfshypotheek kunt aflossen binnen de vastgestelde periode. Door te kijken naar je jaarcijfers probeert de bank haar risico te minimaliseren.

Lees meer over de Bedrijfshypotheek van RegioBank

Persoonlijk gesprek

Heb je behoefte aan een financiering? Of wil je meer weten over onze Bedrijfshypotheek? Je zelfstandig adviseur neemt graag de tijd voor je in een persoonlijk gesprek.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer lezen over zakelijke financiering

Debiteurenfinanciering

Voorraadfinanciering

Informatie over zakelijk financieren