Objectfinanciering

Draait uw eigen onderneming goed en denkt u daarom aan een uitbreiding? Of is uw huidige inventaris versleten en wilt u iets nieuws aanschaffen? Met objectfinanciering kunt u een grotere aankoop financieren.

Wat is objectfinanciering?

Bij objectfinanciering sluit u een financiering af waarbij het object dient als onderpand. Wat dat object is, dat kiest u zelf. Een objectfinanciering kunt u afsluiten voor alle verschillende bedrijfsmiddelen. Zelfs voor een bedrijfspand. Welk object u hiermee financiert is afhankelijk van uw bedrijf. Zo investeert een eigenaar van een kapsalon bijvoorbeeld in een kappersstoel. Terwijl de rijschoolhouder eerder kiest voor een nieuwe auto.

Objectfinanciering met crowdfunding

Financieren kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is crowdfunding. Een voordeel van crowdfunding is dat uw investeerders meteen zien waar ze in investeren. Gebruikt u de crowdfunding voor een kappersstoel? Dan kunnen investeerders na aanschaf geknipt worden in deze stoel. Hiermee vertelt u makkelijker een goed verhaal voor uw crowdfundingcampagne.

Meer over crowdfunding voor bedrijven

Objectfinanciering met zakelijke lease

Bij zakelijke lease denkt u waarschijnlijk aan auto’s of bedrijfswagens. Maar ook andere bedrijfsmiddelen kunt u leasen. Dit gaat via financial lease of via operational lease.

Wat is financial lease?

Financial lease is een leasevorm waarbij u meteen de eigenaar bent van het object. Kiest u voor leasen via een financiële leasevorm? Dan staat het object wat u aanschaft bij u op de balans en betaalt u maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Vaak bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud en service.

Wat is operational lease?

Bij operational lease bent u geen eigenaar van het object. Dat is de leasemaatschappij. De leasemaatschappij biedt daarnaast de service en onderhoud.

Objectfinanciering en een zakelijke lening

Objectfinanciering kunt u ook via een zakelijke lening doen. Kiest u voor objectfinanciering via een zakelijke lening? Dan ontvangt u in één keer het totaalbedrag op uw rekening. Daarmee betaalt u de kosten van uw aanschaf. Vervolgens lost u het geleende bedrag af. 

Objectfinanciering bedrijfspand

Wilt u een eigen bedrijfspand aanschaffen? Dan kunt u kiezen voor financieren via objectfinanciering, maar ook voor een bedrijfshypotheek. Bij objectfinanciering kijkt de kredietverstrekker naar de waarde van het bedrijfspand dat u wilt kopen. Een taxatierapport is in deze situatie erg belangrijk.

Bedrijfshypotheek

Kiest u voor een zakelijke hypotheek bij een bank, dan zal de bank inzicht willen in de financiele resultaten van uw bedrijf. De bank wil immers weten dat u uw bedrijfshypotheek kunt aflossen binnen de vastgestelde periode. Door te kijken naar uw jaarcijfers probeert de bank haar risico te minimaliseren.

Lees meer over de Bedrijfshypotheek van RegioBank

Persoonlijk gesprek

Heeft u behoefte aan een financiering? Of wilt u meer weten over onze Bedrijfshypotheek? Uw Zelfstandig Adviseur neemt graag de tijd voor u in een persoonlijk gesprek.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer lezen over zakelijke financiering

Debiteurenfinanciering

Voorraadfinanciering

Informatie over zakelijk financieren