Zakelijk krediet

 • Rood staan op uw zakelijke rekening met een kredietlimiet tot € 50.000
 • Flexibel geld opnemen en terugstorten
 • Elke dag opzeggen zonder extra kosten

Vraag uw zakelijk krediet aan Bekijk de rente en kosten

Rekening-courant Krediet bij RegioBank

Met een zakelijk krediet kunt u tot een afgesproken bedrag rood staan op uw zakelijke rekening. Dat noemen we Rekening-courant Krediet. Handig als u soms extra financiële ruimte nodig heeft voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe voorraad voor uw winkel wilt kopen of lang moet wachten op openstaande facturen.

Rekening-courant Krediet in het kort

 • Kredietlimiet tot maximaal € 50.000
 • Icoon zakelijk lenen - flexibel opnemen
  Flexibel geld opnemen en terugstorten
 • Elke dag opzeggen zonder extra kosten
 • Icoon zakelijk lenen - bedrijfspand verhuren

  Krediet afbouwen zoals u dat wilt
 • Is uw krediet goedgekeurd? Dan kunt u dit binnen 1 werkdag al gebruiken
 • Rente: variabele rente tussen 7,5% en 10%.

Wat is Rekening-courant Krediet?

Rekening-courant Krediet, of zakelijk krediet, is een vorm van een zakelijke financiering. De bank heeft een bedrag voor u gereserveerd waarvan u tot een vastgestelde limiet geld kunt opnemen wanneer u dit nodig heeft. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld u leent.

Zakelijk krediet: financiële ruimte voor ondernemers

Met uw Zelfstandig Adviseur spreekt u een persoonlijk kredietlimiet af op basis van uw jaaromzet, met een maximum van € 50.000. Uw krediet koppelen we aan uw zakelijke rekening bij RegioBank. Heeft u deze nog niet? Dan vraagt uw adviseur deze voor u aan.

U kunt rood staan tot het afgesproken bedrag en flexibel bedragen terugstorten en opnemen. Heeft u een groot bedrag opgenomen, bijvoorbeeld om uw winkelassortiment uit te breiden? Afhankelijk van de situatie kunt u kiezen hoe u dit krediet afbouwt op een manier die bij uw situatie past.

Zakelijk krediet aanvragen

Rekening-courant Krediet aanvragen doet u tijdens een afspraak met de Zelfstandig Adviseur bij u in de buurt. Zo heeft u zeker voldoende informatie en een zakelijk krediet dat past bij uw situatie.

Past een zakelijk krediet bij u?

Het Rekening-courant Krediet geeft uw onderneming extra financiële speelruimte. Dat is handig als u winkelvoorraden wilt aanvullen of een tijd moet wachten tot openstaande facturen betaald worden.

U kunt een zakelijk krediet aanvragen wanneer:

 • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
 • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • U maximaal 49 werknemers heeft.
 • De rechtsvorm van uw bedrijf eenmanszaak, vof, maatschap of bv is.
 • U geen negatieve BKR-registraties heeft en past bij de financiële situatie van uw bedrijf.
 • U een zakelijke betaalrekening heeft bij RegioBank. Als u deze niet heeft, vragen wij deze eenvoudig voor u aan.
 • Uw bedrijfsactiviteit past binnen ons duurzaamheidsbeleid. Lees meer over welke sectoren wij uitsluiten.

  Heeft u zakelijk krediet nodig maar past het Rekening-courant Krediet van RegioBank niet bij uw situatie? Bijvoorbeeld omdat u een startende ondernemer bent? RegioBank kan u doorverwijzen naar alternatieven voor zakelijk lenen.

  UBO-registratie verplicht

  Sinds 27 maart 2022 moeten organisaties hun UBO’s geregistreerd hebben. Dat betekent dat zij hun eigenaren of personen met zeggenschap in het UBO-register van de KvK moeten hebben ingeschreven. Alleen dan kunnen wij een rekening of zakelijke financiering verstrekken.

  Goed om te weten: staat u nog niet definitief ingeschreven, maar is er wel een bevestiging van de KvK dat u het proces tot inschrijving heeft opgestart? Dan nemen we uw aanvraag voor een zakelijke financiering in behandeling. Voor eenmanszaken is de UBO-registratieplicht overigens niet van toepassing.

  Lees meer over de UBO-registratie

  Hoe sluit ik een zakelijke lening af?

  U vraagt een zakelijk krediet aan tijdens een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur. Tijdens de afspraak vertelt hij u meer over het Rekening-courant Krediet en hoe we werken.

  Is uw aanvraag goedgekeurd? Gebruik het zakelijk krediet binnen een werkdag

  Past het zakelijk krediet bij uw situatie? Uw Adviseur vraagt Rekening-courant Krediet voor u aan. Zodra u alle documenten heeft ondertekend en teruggestuurd, beoordelen wij de aanvraag zo snel mogelijk. U ontvangt een e-mail als uw aanvraag is goedgekeurd. U kunt dan binnen 24 uur het krediet gebruiken. Dat is handig wanneer u snel zakelijk krediet nodig heeft.

  Rente en kosten van het zakelijk krediet

  U betaalt elke maand rente over het opgenomen bedrag. De rente is opgebouwd uit een variabele basisrente, persoonlijk risico-opslag en vergoeding omdat we een kredietlimiet voor u aanhouden (de limietprovisie).

  Bekijk de rente en kosten van het zakelijk krediet

  KKC-regeling voor ondernemers

  Bestaande klanten die geraakt zijn door de coronacrisis kunnen tot 15 juni 2022 een zakelijk krediet aanvragen tegen een tarief van 3,5% met KKC-regeling.

  Meer over de KKC-regeling

  Icoon Klantvriendelijkste bank 2022, icoon Bankrekening 9,7, icoon Internet en Mobiel Bankieren 8,9, icoon Service 8,9
  RegioBank team

  Rekening-courant Krediet aanvragen bij RegioBank

  Uw adviseur helpt u met al uw vragen over zakelijk lenen. Zo weet u zeker dat het zakelijk krediet past bij uw situatie.