Rente en kosten zakelijk krediet

Met een zakelijk krediet kunt u tot een afgesproken bedrag rood staan op uw zakelijke betaalrekening. Dat noemen we bij RegioBank Rekening-courant Krediet. Voor het zakelijk krediet van RegioBank betaalt u rente en kosten. De rente bestaat uit 3 onderdelen.

Vraag uw zakelijk krediet aan Lees meer over zakelijk krediet

Rente over het opgenomen bedrag van uw zakelijk krediet

Over het bedrag dat u opneemt betaalt u rente. Deze rente wordt iedere maand van uw betaalrekening afgeschreven.

Rente Rekening-courant Krediet: 3 onderdelen

De rente is opgebouwd uit 3 onderdelen: variabele basisrente, risico-opslag en limietprovisie.

Variabele basisrente Minimale risico-opslag Maximale risico-opslag Limietprovisie
2,5% 5,0% 7,5% 1,5%
De risico-opslag die u betaalt, hangt af van uw bedrijfssituatie. Daarom hebben we de minimale en de maximale risico-opslag in de tabel gezet. De risico-opslag die voor u geldt, staat in de offerte die u ontvangt als u het zakelijk krediet aanvraagt.

1. Variabele basisrente

Over het geld dat u opneemt, betaalt u elke maand een basisrente. Deze rente is variabel en kan altijd veranderen.

2. Risico-opslag

Met het uitgeven van zakelijke leningen loopt RegioBank het risico dat deze niet worden terugbetaald. Om die reden betaalt u een risico-opslag over het opgenomen krediet. De risico-opslag is minimaal 5% en maximaal 7,5%.

Om uw risico-opslag te bepalen, kijken we naar het risico dat we met het krediet lopen. Daarvoor maken we een risicoprofiel van uw bedrijf. Het bedrag dat u betaalt aan risico-opslag verschilt daarom per onderneming. De risico-opslag die voor u geldt, staat in uw offerte.

3. Limietprovisie

Met uw Zelfstandig Adviseur stelt u een kredietlimiet voor uw onderneming vast. Omdat RegioBank deze limiet voor u moet aanhouden, betaalt u daarvoor een klein bedrag aan RegioBank. Dit heet de limietprovisie.

De limietprovisie van 1,5% betaalt u over uw hele kredietlimiet, ook als u daar geen gebruik van maakt. Deze kosten betaalt u iedere maand samen met de basisrente en risico-opslag.

Goed om te weten: u mag niet over uw kredietlimiet heen gaan. Dat kan wel gebeuren. Bijvoorbeeld doordat we de rente iedere maand afschrijven, ook wanneer u uw maximale krediet heeft opgenomen. Als dit gebeurt, staat u ongeoorloofd rood. In dat geval betaalt u een hogere rente over het teveel opgenomen bedrag. Ook melden wij u dan aan bij de afdeling Bijzonder Beheer Zakelijk.

Lees in de productwijzer hoe de basisrente, uw opslag en limietprovisie wordt bepaald.

Rekenvoorbeeld

Hieronder ziet u een rekenvoorbeeld voor verschillende kredietbedragen voor een bedrijf met een gemiddeld risico. In het voorbeeld gaan we er vanuit dat de hele limiet het hele jaar helemaal wordt gebruikt. In de praktijk varieert het gebruik van de limiet tijdens een jaar.

Kredietbedrag RegioBank basisrente Risico-opslag Limietprovisie Totale kosten per jaar
€ 5.000 2,5% 5,5% 1,5% € 475
€ 25.000 2,5% 5,5% 1,5% € 2.375
€ 50.000 2,5% 5,5% 1,5% € 4.750

Kosten voor het afsluiten van uw zakelijk krediet

Wilt u zakelijk krediet afsluiten? Daarvoor betaalt u eenmalig kosten aan de Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Deze eenmalige kosten spreekt u af met uw Zelfstandig Adviseur.

Kosten voor het wijzigen van uw Rekening-courant Krediet

Wilt u uw zakelijke krediet wijzigen? Natuurlijk is dat mogelijk. Vaak moet u daar wel voor betalen. Uw adviseur helpt u graag als u iets wilt wijzigen.

In de tabel vindt u de kosten voor veelvoorkomende aanpassingen.

Wat wilt u wijzigen? Kosten
Uw kredietlimiet verhogen € 250
Stoppen met afbouwen van uw kredietlimiet € 250
De rechtsvorm van uw bedrijf aanpassen (u krijgt dan een aangepaste overeenkomst) € 250
Uw kredietlimiet verlagen, afbouwen of opzeggen Geen kosten

Wilt u meer informatie over het zakelijk krediet?

Wilt u een zakelijk krediet afsluiten of advies over of het zakelijke krediet past bij uw situatie? Natuurlijk helpen onze Zelfstandig Adviseurs u graag verder.

Vraag uw zakelijk krediet aan

Meer over het Rekening-courant Krediet

Informatie over ons Rekening-courant Krediet

Voorwaarden en overige informatie Rekening-courant Krediet