Bedrijfspand financieren


Wil je als ondernemer een eigen bedrijfspand? Je kunt dan een bedrijfspand huren of kopen. Wil je kopen? Dan heb je een aantal financieringsopties. Je kunt een bedrijfspand kopen met je eigen vermogen of je financiert het pand met vreemd vermogen. Welke opties je hebt, lees je hier.

Bedrijfspand kopen met zakelijke hypotheek

Bij RegioBank kun je voor het kopen van een bedrijfspand een zakelijke hypotheek afsluiten: de Bedrijfshypotheek. Je koopt dan een pand zonder dit volledig met je eigen geld te financieren. De zakelijke hypotheek die je afsluit heeft een looptijd van maximaal 20 jaar. Je kunt standaard een financiering voor 80% en in sommige gevallen 90% van de marktwaarde aanvragen. Voor de overige 10 tot 20% breng je eigen geld in voor de financiering. Met de Bedrijfshypotheek van RegioBank koop je het bedrijfspand dus deels met eigen inbreng.

Ontdek de Bedrijfshypotheek

Bestaande bedrijfshypotheek oversluiten

Heb je al een zakelijke hypotheek? Wellicht is oversluiten interessant als de rente die je betaalt een stuk hoger is dan de huidige rente. Weten of dit interessant is voor jou? Onze zelfstandig adviseurs helpen je graag.

Maak vrijblijvend een afspraak

Qredits: financiering, coaching en training

Past de Bedrijfshypotheek van RegioBank niet bij je, bijvoorbeeld omdat je een startende ondernemer bent? RegioBank heeft een samenwerking met de kredietverstrekker Qredits. Zij bieden zakelijk krediet van maximaal € 250.000 aan startende en bestaande ondernemers. Naast financieringen bieden zij coaching en training om jou als ondernemer te laten groeien.

Goed om te weten: we geven je deze informatie om je te helpen in de zoektocht naar een zakelijke lening. Qredits hoort niet bij RegioBank en daarom zijn wij niet verantwoordelijk voor de diensten die zij bieden.

Financiering van je bedrijfspand via crowdfunding

Een minder bekend alternatief voor de financiering is crowdfunding. Door middel van crowdfunding verzamel je geld bij investeerders tot je het gewenste bedrag hebt bereikt. Dit bedrag investeer je in je bedrijfspand. Met investeerders spreek je een tegenprestatie af. Dit mag van alles zijn. Je kunt zelf een crowdfunding starten of investeerders zoeken via een bestaand crowdfundingplatform.

Lees meer over crowdfunding voor bedrijven

Overbruggingsfinanciering voor een bedrijfspand

Als je een nieuw bedrijfspand koopt, is de kans aanwezig dat je tijdelijk dubbele lasten moet betalen. Om deze lasten op te brengen kun je een overbruggingskrediet afsluiten. Er zijn verschillende platforms die overbruggingskredieten bieden. In de tussentijd regel je rustig je reguliere financiering.

Hulp nodig bij het bepalen van een passende financiering?

Je hebt verschillende mogelijkheden voor de financiering van je nieuwe bedrijfspand. Welke past het beste bij jouw onderneming? Je zelfstandig adviseur helpt je graag.

Maak vrijblijvend een afspraak

Meer over de Bedrijfshypotheek en bedrijfshuisvesting

De Bedrijfshypotheek van RegioBank

Is onze Bedrijfshypotheek interessant voor jou? Doe de quickscan

Zakelijk hypotheek berekenen

Bedrijfspand huren of kopen

Meer over een bedrijfspand kopen

Bedrijfspand: alles over de bedrijfshuisvesting