Betalen in het buitenland

Gaat u naar het buitenland? Dan is het verstandig om vooraf na te gaan hoe u daar kunt betalen. Wat zijn de mogelijkheden met uw betaalpas van RegioBank? Misschien is een creditcard handiger? Neem voor de zekerheid altijd een extra betaalmiddel mee. Zo voorkomt u vervelende verrassingen.

Kosten pinnen in het buitenland

Gaat u naar een land binnen de EER met de munteenheid euro? Dan rekenen wij geen extra kosten bij gebruik van uw betaalpas, behalve als u binnen een EER land een andere muntsoort dan die van het betreffende land opneemt. Dan betaalt u € 4,00 per keer. In andere landen kost betalen met een betaalpas in vreemde valuta € 0,30 per keer. Een opname van contant geld met een betaalpas in vreemde valuta kost € 4,00 per keer.

Als u vreemde valuta opneemt, rekenen we de kosten om naar euro’s. De koers wordt bepaald door Visa en Mastercard op het moment dat de transactie in hun systemen wordt verwerkt. Dat is meestal een dag na de opname of betaling. Soms duurt het een paar dagen.

Let op: neemt u contant geld op met uw betaalpas? Bij sommige geldautomaten betaalt u per opname ook geld voor het gebruik van de automaat. Dit wordt altijd gemeld tijdens de geldopname of het staat op de geldautomaat.

Aanzetten van uw betaalpas buiten Europa

Gaat u op vakantie buiten Europa? Uw betaalpas staat automatisch ‘uit’ voor landen buiten Europa. Zet daarom uw betaalpas voor vertrek ‘aan’. 

Lees hoe u dit kunt doen

Goed om te weten: Sommige buitenlandse betaal- of geldautomaten vragen om een 6-cijferige pincode. Toets dan gewoon uw 4-cijferige pincode in en druk daarna op enter. Dit is meestal een groene knop.

Creditcard

Heeft u al een creditcard? Dan is het verstandig om deze mee te nemen naar het buitenland. Met een creditcard kunt u in de hele wereld betalen en contant geld opnemen. Ook handig als u ergens borg moet betalen, bijvoorbeeld bij het huren van een auto

Goed om te weten:
Met een creditcard contant geld opnemen uit een geldautomaat is duurder dan met een betaalpas.

Lees meer over de RegioBank creditcard

Contant geld

Neem ook altijd wat contant geld met u mee. U kunt niet altijd met een betaalpas of creditcard betalen.

Tips

  • Bewaar uw pasjes en legitimatiebewijs niet bij elkaar op één plek.
  • Met de Mobiel Bankieren app van RegioBank regelt u veel bankzaken makkelijk via een telefoon of tablet. Ook heeft u dan al onze telefoonnummers bij de hand.

Geldautomaten zoeken

Voor de hele wereld geldt: met uw betaalpas kunt u contant geld opnemen bij automaten waarop hetzelfde logo staat als op uw betaalpas. Wilt u weten waar een geldautomaat staat die geschikt is voor uw betaalpas?

Geldautomaten zoeken voor uw V PAY betaalpas

Geldautomaten zoeken voor uw Maestro betaalpas

Heeft u nog een vraag?

Of ga naar de servicepagina