Spelregels bouwdepot

Om je bouwdepotdeclaratie sneller af te handelen en uit te betalen, gelden er enkele spelregels. Lees daarom eerst de regels goed door. Heb je vragen? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur.

1. Je (ver)bouwwerkzaamheden moeten de kwaliteit van de woning verbeteren.

De kwaliteitsverbetering moet gelijk zijn aan de omschrijving in de offerte van de aannemer (inclusief meerwerk), het taxatierapport of de verbouwingsspecificatie. Met kwaliteitsverbetering bedoelen we het herstel van achterstallig onderhoud en verbetering en/of uitbreiding van de woning. Belangrijk is dat het herstel of de verbetering deel uitmaken van de woning. Of deze kunnen niet van de woning gescheiden worden zonder dat de woning beschadigd wordt.

2. Moet je de factuur nog betalen?

 • Upload de getekende factuur in Mijn RegioBank of de RegioBank app.
 • We betalen uit op het IBAN-nummer dat op de factuur staat.
 • We keren alleen uit aan buitenlandse bedrijven als de factuur in het Nederlands, Engels of Duits is en de vermelde bedragen in euro's zijn.

  3. Heb je de factuur zelf betaald?

  • Upload de factuur op naam of de kassabon en
   betaalbewijs (kopie bankafschrift of bon van pinbetaling).
  • We betalen uit op de incassorekening van je hypotheek van RegioBank.

  4. Vooruitbetalen uit je bouwdepot

  Het is mogelijk vooruit te betalen uit je bouwdepot. We hebben altijd een factuur nodig waarop staat hoeveel je moet betalen.

  • Aanbetalen mag tot maximaal € 5.000. Bij badkamers en keukens mag je maximaal 15% van het aankoopbedrag aanbetalen tot € 5.000.
  • Bij keukens en badkamers is het gebruikelijk dat de goederen worden geleverd en een dag later pas worden geïnstalleerd. Het bedrijf wil dan graag al een bedrag ontvangen voor de geleverde goederen. Dit bedrag kunnen we uitkeren vanuit het bouwdepot.
  • Het bedrag dat overblijft en na een installatie betaald moet worden, is geen vooruitbetaling. Maar soms moet je op de dag van levering dat bedrag betalen. Je moet die rekening dan wel van tevoren bij ons indienen. Dan betalen wij vanuit het bouwdepot.

  5. De factuur(datum) of de datum van de kassabon mag niet ouder dan zes maanden zijn.

  Heb je een NHG hypotheek? Dan mag de datum van de factuur niet ouder zijn dan de offertedatum van de aanvraag.

  Voorbeelden van kwaliteitsverbetering

  Inbouwapparatuur in de keuken, schilderwerk aan de binnen- en buitenkant van de woning, isolatiematerialen, (onderdelen van) de verwarmingsinstallatie, dubbel glas, zonwering en luiken aan de buitenkant van de woning, plavuizen of tuinaanleg.

  Zonwering aan de binnenkant van de woning, laminaat, gordijnen, wasmachine, banken of andere inrichting van je huis is in dit geval geen kwaliteitsverbetering.

  Wat mag je laten betalen uit je bouwdepot?

  Bekijk de voorbeelden van wat RegioBank als kwaliteitsverbetering ziet.

  Spelregels Belastingdienst

  Je bent zelf verantwoordelijk voor je belastingaangifte. De Belastingdienst kan je altijd vragen om te bewijzen waar je het bouwdepot voor gebruikt hebt. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing. Wij controleren niet of je declaratie voldoet aan de fiscale eisen voor renteaftrek. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

  Meer informatie over het bouwdepot

  Betalen uit je bouwdepot

  Hoe werkt een bouwdepot?