Overboeken in Mijn RegioBank

Komt u er niet helemaal uit als u een overboeking doet in Mijn RegioBank? We hebben de meest gestelde vragen erover voor u op een rijtje gezet.

 1. Waar vind ik mijn eigen rekeningen en opgeslagen rekeningnummers van anderen?
  Uw eigen rekeningen en alle opgeslagen rekeningnummers vindt u in het adresboek. Uw adresboek opent u door aan het einde van het veld 'Naam ontvanger' op het adresboek-icoon te klikken. In uw adresboek ziet u vervolgens onder 'Uw rekeningen' uw eigen rekeningen en onder 'Uw contacten' uw opgeslagen rekeningnummers.

 2. Ik wil geld overboeken van een andere rekening dan staat ingevuld. Hoe doe ik dat?
  De meest gebruikte rekening is alvast ingevuld. Wilt u van een andere rekening geld overboeken? Klik op het pijltje achter het rekeningnummer en kies uw rekening.

 3. Hoe plan ik een overboeking in?
  De meeste overboekingen worden direct verzonden. Wilt u liever overboeken met een datum in de toekomst? Of periodiek? Klik dan op het pijltje in het vakje ‘Inplannen voor’.

  Maak vervolgens uw keuze door op het pijltje te klikken in het scherm achter 'Frequentie'.


  De ingeplande overboekingen vindt u terug via 'Zelf regelen - 'Rekeningen' - 'Ingeplande overboekingen'.

 4. Hoe stel ik ‘automatisch sparen’ in?
  Selecteer op het overboeken scherm bij ‘Naar’ uw spaarrekening waarop u wilt sparen. Klik in het vakje ‘Inplannen voor’. In het scherm dat daarop volgt kunt u kiezen om automatisch te sparen.

 5. Hoe onderteken ik de opdracht?
  Gebruik het inlogmiddel van uw keuze om opdrachten te ondertekenen. Wist u dat u overboekingen kunt ondertekenen via de QR-code in de Mobiel Bankieren app? Ontdek het gemak en download de app.
 6. Hoe kan ik geld overboeken in een andere valuta?
  De meeste overboekingen worden in euro's verzonden, daarom is dit alvast vooraf ingevuld. Wilt u ovetboeken in een andere valuta? Klik dan op 'Kies valuta'. Let op: hier zijn mogelijk kosten aan verbonden.
 7. Hoe kan ik geld overboeken naar een buitenlands rekeningnummer?
  Vul het buitenlandse rekeningnummer in. Het scherm past zich daarop aan en laat meteen zien welke gegevens u nog meer moet invullen. Goed om te weten: Voor rekeningnummers buiten Europa kunt u geen periodieke overboeking instellen.  hier zijn mogelijk kosten aan verbonden.