Overboeken in Mijn RegioBank

Kom je er niet helemaal uit als je een overboeking doet in Mijn RegioBank? We hebben de meest gestelde vragen erover voor je op een rijtje gezet.

Waar vind ik mijn eigen rekeningen en opgeslagen rekeningnummers van anderen?

Je eigen rekeningen en alle opgeslagen rekeningnummers vind je in het adresboek. Je adresboek open je door aan het einde van het veld 'Naam ontvanger' op het adresboek-icoon te klikken. In je adresboek zie je vervolgens onder 'Je rekeningen' je eigen rekeningen en onder 'Je contacten' je opgeslagen rekeningnummers.

 1. Ik wil geld overboeken van een andere rekening dan staat ingevuld. Hoe doe ik dat?
  De meest gebruikte rekening is alvast ingevuld. Wil je van een andere rekening geld overboeken? Klik op het pijltje achter het rekeningnummer en kies je rekening.

 2. Hoe plan ik een overboeking in?
  De meeste overboekingen worden direct verzonden. Wil je liever overboeken met een datum in de toekomst? Of periodiek? Klik dan op het pijltje in het vakje ‘Inplannen voor’.

  Maak vervolgens je keuze door op het pijltje te klikken in het scherm achter 'Frequentie'.


  De ingeplande overboekingen vind je terug via 'Zelf regelen - 'Rekeningen' - 'Ingeplande overboekingen'.

 3. Hoe stel ik ‘automatisch sparen’ in?
  Selecteer op het overboeken scherm bij ‘Naar’ je spaarrekening waarop je wilt sparen. Klik in het vakje ‘Inplannen voor’. In het scherm dat daarop volgt kun je kiezen om automatisch te sparen.

 4. Hoe onderteken ik de opdracht?
  Gebruik het inlogmiddel van jouw keuze om opdrachten te ondertekenen. Wist je dat je overboekingen kunt ondertekenen via de QR-code in de RegioBank app? Ontdek het gemak en download de app.
 5. Hoe kan ik geld overboeken in een andere valuta?
  De meeste overboekingen worden in euro's verzonden, daarom is dit alvast vooraf ingevuld. Wil je overboeken in een andere valuta? Klik dan op 'Kies valuta'. Let op: hier zijn mogelijk kosten aan verbonden.
 6. Hoe kan ik geld overboeken naar een buitenlands rekeningnummer?
  Vul het buitenlandse rekeningnummer in. Het scherm past zich daarop aan en laat meteen zien welke gegevens je nog meer moet invullen. Goed om te weten: voor rekeningnummers buiten Europa kun je geen periodieke overboeking instellen. Hier zijn mogelijk kosten aan verbonden.