Je rekeningoverzicht in Mijn RegioBank

Bij de vernieuwde rekeningoverzichten van je betaal- en spaarrekeningen is het in één oogopslag duidelijk of een bedrag is afgeschreven of juist bijgeschreven. Ook kun je makkelijker zoeken binnen dit overzicht. Je leest hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over je nieuwe rekeningoverzicht.

 1. Wat zie ik bij 'Bij & Af'?
  Als je in je algemene overzicht in Mijn RegioBank een rekening aanklikt, kom je op het overzicht van die rekening. Hier scrol je eenvoudig, op datum, door alle bij- en afschrijvingen op deze rekening.

 2. Waar vind ik meer informatie over een bij- of afschrijving?
  Als je op de bij- of afschrijving klikt, dan zie je een venster met meer details over die betaling. En je ziet ook wat je nog meer kunt doen. Zoals een PDF downloaden met de details van deze transactie of vergelijkbare betalingen bekijken of opnieuw betalen.

 3. Hoe kan ik bepaalde bij- of afschrijvingen opzoeken?
  Dat kan met de zoekbalk in het tabblad 'Bij & Af'. Ook zijn er filters om het zoeken makkelijker te maken. Je kunt zoeken op naam, omschrijving, rekeningnummer, datum of bedrag. Zoek je per datum? Dan kun je kiezen voor vorige week, vorige maand of de vorige drie maanden. Of een door jouw gekozen periode.


 4. Hoe kan ik mijn bij- en afschrijvingen van een rekening downloaden?
  Je kunt jouw bij- en afschrijvingen downloaden door bij het zoeken in het tabblad 'Bij & Af' de optie 'Transacties downloaden' aan te klikken. Je komt dan in een scherm waar je meer details kunt instellen en welke periode je wilt downloaden. Bijvoorbeeld vorige week, maand of de vorige drie maanden. Of een door jou gekozen periode. Je kunt je overzicht opslaan als CSV, CSV2004, CAMT.053 of als PDF. Ook kun je transacties downloaden op het tabblad 'Details'.

  Tip! Wil je bij- en afschrijvingen van meerdere rekeningen tegelijk downloaden? Ga dan naar ‘Zelf regelen' - ‘Rekeningen’ - ‘Weergave rekeningen’.

 5. Tot hoe ver terug kan ik mijn bij- en afschrijvingen bekijken in Mijn RegioBank?
  In Mijn RegioBank zie je de bij- en afschrijvingen op uw rekeningen tot 24 maanden terug.

  Tip! Gebruik je afschriften die ouder zijn dan 2 jaar, bijvoorbeeld voor een belastingaangifte? Download dan elk jaar jouw bij- en afschrijvingen en sla ze veilig op. Zo kun je straks ook verder dan 24 maanden terugkijken en hoef je niet te betalen voor een kopie van een afschrift.
 6. Waar zie ik mijn ingeplande overboekingen en incasso's?
  Op het tabblad ''Kijk vooruit'' zie je welke overboekingen en incasso’s gepland staan voor de komende twee weken. Ook kun je hier een nieuwe overboeking inplannen.

 7. Waar kan ik iets aanpassen voor de rekening?
  Op het tabblad Details' zie je wat je allemaal zelf kunt aanpassen en instellen voor je rekening. Zo kun je incasso’s van deze rekening beheren, je adresboek en ingeplande overboekingen bekijken. Of attenties instellen, een kredietlimiet aanvragen of transacties downloaden. Ook vind je hier eigenschappen van de rekening zelf, zoals de rekeninghouder, welke rente bij de rekening hoort en de productvoorwaarden.