Zakelijk krediet met KKC-regeling

Zakelijk krediet met KKC-regeling

De Nederlandse overheid stopt per 1 oktober 2021 met de steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis hebben geholpen. De op 7 mei 2020 genomen maatregel KKC-regeling (Klein Krediet Corona) blijft beschikbaar tot en met 31 december 2021.

Bestaande klanten die geraakt zijn door de coronacrisis kunnen tot eind dit jaar een zakelijk krediet aan vragen tegen een tarief van 3,5% met KKC-regeling.

  • Vast rentetarief van 3,5%.

  • Looptijd van 5 jaar.

  • Kosteloos vervroegd aflossen mogelijk.

  • U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt.

  • Eerste 12 maanden aflossingsvrij, daarna lineair aflossen.

De KKC-regeling

Banken bieden in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Kleine Kredieten Corona-garantieregeling (KKC-regeling) voor ondernemers met een financieringsbehoefte van minimaal € 10.000 en maximaal € 50.000. De Nederlandse overheid staat voor 95% garant voor deze kredieten. Daarvoor betaalt de ondernemer een afsluitprovisie van 2% van het kredietbedrag. RegioBank incasseert deze provisie en draagt deze af aan de RVO.

Wanneer kan ik dit aanvragen?

Dit kan als u in ieder geval:

  • Een zakelijke betaalrekening waarover het merendeel van de omzet gaat.
  • Een jaaromzet heeft van meer dan € 50.000.

  • Vóór de uitbraak van de coronacrisis winst maakte.

  • Als u van twee volledige boekjaren de cijfers kunt overleggen.

  • Geen achterstandsmelding bij het BKR heeft.

We verstrekken dit krediet alleen aan in de kern gezonde bedrijven met voldoende terugbetaalcapaciteit. Daarom voeren we een zorgvuldige risicobeoordeling uit en toetsen we, naast alle criteria die bij de KKC-regeling horen, ook of uw bedrijf voldoet aan onze acceptatiecriteria. We willen niet dat u of uw bedrijf in financiële problemen komt.

Goed om te weten: u kunt maar één keer een zakelijk krediet met KKC-regeling aanvragen. Denk dus goed na over het bedrag dat u nodig heeft.

Aanvragen of meer informatie?

Neem contact op met uw adviseur voor meer informatie of om het Rekening-courant Krediet met KKC-regeling aan te vragen.

Vind adviseur in uw buurt

Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik beschikken over dit krediet?

Hebben we alle stukken die horen bij de aanvraag van u ontvangen? Dan hebben we maximaal 5 werkdagen nodig om het krediet te beoordelen. Hebben wij uw aanvraag goedgekeurd en alle stukken getekend retour ontvangen? Dan hebben wij maximaal 2 werkdagen nodig om het krediet te activeren.

Tot wanneer kan ik het zakelijk krediet met KKC-regeling aanvragen?

U kunt het zakelijk krediet met KKC-regeling aanvragen tot en met 31 december 2021. 

Waar vind ik een overzicht van de verschillende regelingen die er zijn?

De overheid heeft verschillende regelingen getroffen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Tot 1 oktober 2021 is het coronasteunpakket van kracht. Enkele regelingen lopen langer door. Op de site van de Kamer van Koophandel vindt u een overzicht van de regelingen. Ga naar het overzicht op KVK.nl