Betaalpas VISA en Mastercard: veelgestelde vragen

RegioBank geeft betaalpassen uit van VISA (V PAY en VISA Debit) Mastercard (Maestro en Debit Mastercard). Op de voorkant van de betaalpas zie je aan het logo welke pas je hebt. Lees hier meer over de verschillende betaalpassen.

1. Wat is het verschil tussen de betaalpassen?

V PAY en VISA Debit zijn merken van leverancier Visa. Maestro en Debit Mastercard zijn merken van leverancier Mastercard. Beide passen hebben wereldwijde dekking. VISA Debit en Debit Mastercard worden in sommige landen meer geaccepteerd. Met deze betaalpassen zijn ook online betalingen mogelijk.

Meer informatie

2. Hoe herken ik een betaalpas van VISA of Mastercard?

Dit zie je aan het logo op de pas.

3. Waarom geeft RegioBank betaalpassen van VISA en Mastercard uit?

Zowel Visa als Mastercard ontwikkelen al tientallen jaren elektronische betaalmiddelen waarmee je over de hele wereld kunt betalen, zoals de betaalpassen. RegioBank wil niet van 1 pasleverancier afhankelijk zijn en geeft daarom betaalpassen van VISA en Mastercard uit..

4. Doet mijn pas het overal?

Nederland Europa Buiten Europa
In Nederland kun je overal met de betaalpas betalen en contant geld opnemen. In Europa kun je op de meeste plaatsen met de betaalpas betalen en contant geld opnemen maar er zijn locaties waar je met de betaalpas niet terecht kunt. Wil je de betaalpas buiten Europa gebruiken? Zet dan 'Pinnen buiten Europa' aan. In de meeste landen kun je jouw pas gewoon gebruiken. In sommige landen worden VISA Debit en Debit Mastercard meer geaccepteerd dan V PAY of Maestro. Neem ook altijd een creditcard en/of contant geld mee naar het buitenland.

Het kan zijn dat de winkelier of geldautomaat exploitant alleen een nationaal netwerk voor betalingsverkeer met betaalpassen ondersteunt. De acceptatie kan per regio verschillend zijn. Als de aanbieder geen contracten heeft met Visa en/of Mastercard voor betaalpassen dan is er geen betaling of contante opname mogelijk met een betaalpas van VISA en/of Mastercard.

Lees meer over betalen in het buitenland

5. Aan welk logo kan ik zien of mijn betaalpas geaccepteerd kan worden?

V Pay kan gebruikt worden wanneer een van onderstaande logo ’s wordt getoond:

Maestro kan gebruikt worden wanneer een van onderstaande logo ’s wordt getoond:

Logo's Maestro

6. Kan ik per land zien waar ik mijn geld kan opnemen?

VISA geldautomaten

Mastercard geldautomaten

7. Wat betekent POS of ATM?

POS staat voor Point of Sale en is een betaalautomaat. ATM staat voor Automatic Teller Machine en is een geldautomaat.

8. Kan ik zelf mijn betaalpas kiezen: van VISA of Mastercard?

Nee, RegioBank bepaalt welke pas je standaard ontvangt.

9. Ik ga naar een land waar een andere betaalpas van VISA of Mastercard beter wordt geaccepteerd. Kan ik een andere pas krijgen?

Je kunt dan een andere betaalpas aanvragen. Dit kan via je zelfstandig adviseur. Hieraan zijn wel kosten voor een vervangende betaalpas verbonden (zie Tarievenwijzer Betalen).

10. Zijn er verschillen in kosten tussen een VISA Mastercard pas?

Nee, er zijn geen verschillen in kosten.