Automatisch sparen

Spaar je voor een speciaal doel? Of wil je geld opzij zetten voor onverwachte uitgaven? Met automatisch sparen heb je er geen omkijken naar. Je bepaalt zelf hoe vaak en hoeveel je spaart. Bijvoorbeeld elke maand hetzelfde bedrag of een bedrag dat over is aan het einde van de maand.

Op twee manieren sparen voor je doelen

Je kunt op 2 manieren automatisch sparen: periodiek met een vast bedrag óf met een restbedrag. In Mijn SNS of de RegioBank app stel je dit één keer in. Daarna gaat het bedrag automatisch naar je spaarrekening of spaarpot. Natuurlijk alleen als er genoeg geld op je betaalrekening staat.

Spaarvarken-spaarpot

Met een vast bedrag

Wil je sparen voor onverwachte uitgaven, zoals een kapotte wasmachine. Als je elke maand een vast bedrag van € 50 spaart, heb je in één jaar tijd al € 600 gespaard. Je bepaalt zelf hoe vaak je wilt sparen en met welk bedrag. Dit kun je altijd weer aanpassen. Heb je je spaardoel bereikt? Dan verwijder je de automatische overboeking heel makkelijk weer.
Geld overgeven van ene naar andere hand

Met een restbedrag

Je kunt ook elke maand het bedrag sparen wat je overhoudt aan het einde van de maand. Bijvoorbeeld het bedrag dat je overhebt op de dag vóórdat je je salaris ontvangt. Vul in hoeveel je minimaal op je betaalrekening wilt hebben staan. Het bedrag erboven gaat dan automatisch naar je spaarrekening of spaarpot. Is het saldo op je betaalrekening een keer lager? Dan spaart je die maand niet.

Zo geregeld in Mijn RegioBank

Bepaal zelf hoe je automatisch wilt sparen en stel het in. Zo doet je dat in Mijn RegioBank:

  • Log in en ga naar Overboeken.
  • Vul het bedrag in dat je wilt sparen.
  • Kies je spaarrekening of spaarpot.
  • Plan in wanneer en hoe vaak je een bedrag wilt sparen. Je kunt hier ook aangeven of je het spaarbedrag wilt laten afhangen van het saldo op je betaalrekening. Vul dan in welk bedrag er op je betaalrekening moet blijven staan.
  • Controleer en verzend de overboeking.

Je spaaropdracht vind je bij je Ingeplande overboekingen.

Automatisch sparen in de RegioBank app

Wil je met een vast bedrag sparen? Ga naar Overboeken en plan in wanneer en hoe vaak je wilt sparen. Wil je met een restbedrag sparen? Ga dan naar ‘Zelf regelen’ > ‘Rekeningen’ > ‘Slimme overboekingen’. Tik op ‘Nieuwe opdracht’ en kies ‘Automatisch sparen’.