Betalen in de app

Veel betaalzaken regel je eenvoudig zelf via de RegioBank app. Hieronder zie je wat er mogelijk is in de app.

Saldo + bij- en afschrijvingen bekijken

Je ziet je bij- en afschrijvingen zodra je inlogt. Heb je meerdere betaalrekeningen, dan klik je eerst even de rekening aan waarom het gaat. Kun je het niet vinden? Via het vergrootglas kun je tot een jaar terugzoeken op naam, bedrag of omschrijving.

Snelle saldocheck

Even snel weten wat je saldo is? Dan hoef je niet in te loggen. Houd de saldoknop linksonder ingedrukt en je ziet meteen wat er nog op je rekening staat. Deze functie kun je aan- en uitzetten via 'Zelf regelen'.

Geld overmaken

Natuurlijk kun je met de app geld overboeken naar je eigen (spaar)rekening, of die van anderen. Klik op overboeken en selecteer de betaalrekening waarmee je wilt betalen. Vul het bedrag in en zoek in je adresboek naar de tegenrekening, of vul de naam en het rekeningnummer in. Verzend de opdracht met je vingerafdruk, je mobiele pincode of je digipas.

Betaalverzoek sturen

Heb je een etentje met vrienden voorgeschoten? Met een betaalverzoek betalen zij je makkelijk terug. Op de inlogpagina zie je -onder je rekeningen- de knop Betaalverzoeken. Heb je eerder betaalverzoeken verzonden, dan zie je deze hier terug. Een nieuw betaalverzoek maak je door op het plusje rechtsboven te klikken. Je kunt je betaalverzoek delen via Whatsapp of een andere app.

Attenties instellen

Wil je een seintje krijgen als je rood staat, of als je salaris is gestort? Dat kan bij Attenties. Log in, ga naar Zelf regelen > Attenties instellen, en klik op de gewenste attentie. Bijvoorbeeld als je wilt weten wanneer je saldo een bepaalde onder- of bovengrens heeft bereikt, of als er geld van je rekening is afgeschreven.

Zelf regelen

Via de app kun je van alles zelf instellen. Je kunt bijvoorbeeld (tijdelijk) de limiet van je betaalpas verhogen, of pinnen buiten Europa aanzetten. Ook kun je je bankpas blokkeren als deze kwijt of gestolen is.

Makkelijk online betalen

Je bent lekker online aan het shoppen en dan komt het onvermijdelijke deel: je moet betalen. Dit kan heel gemakkelijk met de app. Kies voor betalen met iDeal, selecteer RegioBank en klik op ‘betalen met de app’. Scan de QR-code (als je op je laptop shopt) of open de app (als je met je tablet of telefoon shopt), log in en verzend de opdracht.

Meer informatie over de RegioBank app

De RegioBank app downloaden

De RegioBank app activeren

De mogelijkheden van de RegioBank app