IBAN-Naam Check: geen verkeerde overboeking

Maakt u geld over en horen de rekeninghouder en het rekeningnummer niet bij elkaar? Dan laten we u dit weten. Zo proberen we te voorkomen dat er geld wordt overgemaakt naar de verkeerde persoon.

Hoe werkt de IBAN-Naam Check?

De IBAN-Naam Check werkt als u in Mijn RegioBank of de Mobiel Bankieren app euro’s overmaakt binnen Nederland. Wijkt de naam die u invult af van de naam die hoort bij het rekeningnummer? Dan waarschuwen we u met een melding. U kiest zelf of u het geld alsnog wilt overmaken, de gegevens aanpast of dat u de overboeking toch niet wilt doen. We doen achteraf geen naamnummercontrole.

Controleer uw eigen gegevens

Voorkom dat anderen een melding krijgen dat uw naam niet overeenkomt met uw rekeningnummer. Dit doet u door uw persoonlijke gegevens te controleren in Mijn RegioBank. Kloppen de gegevens niet, dan kunt u het beste contact opnemen met uw Zelfstandig Adviseur.

Welke melding kunt u te zien krijgen?

De naam lijkt veel op de naam die bij ons bekend is

Lijkt de naam van de rekeninghouder die u invult erg op de naam die bij ons bekend is? Dan laten we die naam zien. Is deze persoon inderdaad de rekeninghouder die u bedoelt? Dan kunt u de naam eenvoudig overnemen.

De naam lijkt niet op de naam die bij ons bekend is

Lijkt de naam van de rekeninghouder die u invult niet op de naam die bij ons bekend is? Dan vertellen we dat deze naam niet hoort bij het rekeningnummer. We geven u dan geen andere naam. Neem contact op met degene naar wie u het geld wilt overmaken.

Vraag of u de juiste naam en rekeningnummer gebruikt en pas de overboeking aan als dat nodig is. Weet u zeker dat het klopt? Dan mag u kiezen om de melding te negeren en de overboeking gewoon te doen.

We kunnen geen IBAN-Naam Check doen

Kunnen we geen IBAN-Naam Check doen, dan laten we u dat weten. Let dan zelf goed op of u de juiste naam bij het rekeningnummer invult.

Tip

IBAN-Naam Check werkt het beste als u voorletters en een achternaam invoert.

Niet bij alle betalingen een IBAN-Naam Check

De IBAN-Naam Check wordt niet altijd gedaan. Zoals bij:

  • bestaande periodieke overboekingen
  • iDEAL-betalingen
  • overschrijvingsformulieren en papieren acceptgiro’s
  • overboekingen in Mijn RegioBank via ‘Rest van de wereld’ of ‘Storten en opnemen’

Hoe zit het met de privacy?

De IBAN-Naam Check geeft nooit een naam als alleen het rekeningnummer is ingevuld. Hiermee zorgen we ervoor dat niemand op deze manier achter een naam kan komen. Pas als u ook een naam invult die heel erg lijkt op de naam van de rekeninghouder? Dan ziet u een naamsuggestie.