Overboeking naar het buitenland verwerken

Heeft u een overboeking gedaan naar een buitenlandse IBAN? Dan ziet u standaard de melding: ‘in behandeling’. Deze melding blijft staan.

Wij hebben uw opdracht dan in goede orde ontvangen. U hoeft de opdracht niet nogmaals in te voeren. Doet u dit wel? Dan wordt uw verzoek twee keer uitgevoerd.

Een betaling naar een rekening binnen Europa is gratis als:

  • Het een bankrekening binnen Europa is (de landen van de Europese Unie, inclusief de overzeese gebieden van Frankrijk, Spanje en Portugal), Zwitserland, Monaco, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen.
  • Het bedrag in euro's is.
  • De betaling is voorzien van een IBAN (international Bank Account Number) en BIC (Bank Identifier Code) van de begunstigde. U kunt deze gegevens opvragen bij de (bank van de) ontvanger.
  • Het bedrag maximaal € 50.000 is.
  • De transactiekosten worden gedeeld met de begunstigde (ook wel aangegeven als SHA, Shared Cost). RegioBank berekent geen kosten. De ontvangende banken kunnen wel kosten in rekening brengen, maar deze worden door de ontvanger betaald.

Naar een aantal landen kun je geen geld overschrijven. Dat zijn Iran, de Krim-regio, Libië, Myanmar (Birma), Noord-Korea, Soedan, Syrië, Venezuela en Zuid-Soedan. Naar Cuba kun je in bepaalde gevallen ook geen geld overschrijven.

Meer informatie (PDF)