Wat doet RegioBank aan veiligheid?

Boekt u een hoger bedrag over of verhoogt u de limiet van uw inlogmiddel? Dan kunnen we u een beveiligingscode sturen per sms of spraakbericht. Dit is een extra veiligheidsmaatregel om zeker te weten dat u ons die opdracht geeft.

Limiet van uw inlogmiddel

In Mijn RegioBank kunt u inloggen met de volgende inlogmiddelen: Mobiel Bankieren app (QR-code), browsercode, digipas of digicode. De standaard limiet voor deze inlogmiddelen is € 1.000. Met uitzondering van de digicode, want hiermee kunt u alleen overboeken naar uw eigen rekeningen. Heeft u een digipas ontvangen voor 28 april 2021? Dan is de standaard limiet € 5.000.

Tot welk bedrag u dagelijks maximaal kunt overboeken is afhankelijk van het inlogmiddel waarmee u ondertekent en de maximale hoogte die u zelf heeft ingesteld.

Extra beveiligingscode

We vragen u tijdens sommige opdrachten om op twee manieren te bevestigen dat u het bent die de opdracht wilt doen. Met uw inlogmiddel én met een extra beveiligingscode. U ziet dit op het scherm als u de opdracht uitvoert. Bijvoorbeeld bij het overboeken van hogere bedragen of andere risicovolle opdrachten:

  • Voordat we een code naar u sturen tonen we dit op het scherm.

  • Door op de button klikken bevestigt u dat u de code wilt ontvangen.

  • U ontvangt de extra beveiligingscode per sms of spraakbericht (via de vaste telefoon).

  • Met deze code bevestigt u de opdracht

Controleer uw contactgegevens

Controleer vooraf in Mijn RegioBank of uw contactgegevens up to date en bevestigd zijn. Zijn uw gegevens nog niet bevestigd, dan ziet u naast uw gegevens een geel label genaamd 'niet bevestigd'. Het is verstandig dit regelmatig te controleren, denk aan: stopzetten van uw vaste telefoonaansluiting of een nieuw telefoonnummer.

Goed om te weten: we (kunnen en) sturen de code alleen naar een telefoonnummer waarvan we zeker weten dat het van u is. Daarmee voorkomen we dat u het geld kwijt bent omdat alleen u de code zult ontvangen.

Lees meer over het wijzigen van uw contactgegevens

Vertraging op het verhogen van de daglimiet

Heeft u de daglimiet van de app, browsercode of digipas verhoogd? Dan duurt het 4 uur voor u de extra bestedingsruimte kunt gebruiken. Zo geven we oplichters minder kans en kunnen we bankieren voor u veilig houden.

Wilt u dus een groot bedrag over kunnen maken? Regel de limietverhoging dan op tijd!

De vertraging geldt voor:

  • De verhoging van de daglimiet van de Mobiel Bankieren app, browsercode en digipas.
  • Voor zowel een tijdelijke als permanente verhoging.

Aanvraag verhogen daglimiet voor vandaag

Tijdstip aanvragen Limiet beschikbaar
Van 0.00 uur - 5.00 uur Vanaf 9.00 uur
Van 5.00 uur - 19.00 uur Moment van wijzigen + 4 uur
Na 19.00 uur Niet mogelijk

Aanvraag verhogen daglimiet voor andere dag:

Tijdstip aanvragen Limiet beschikbaar
Van 5.00 uur - 19.00 uur Moment van wijzigen + 4 uur
Van 20.00 uur - 5.00 uur Vanaf 9.00 uur volgende dag

Waarom een extra beveiligingscode en vertraagde ingang van de limietwijziging?

De reden is het voorkomen van fraude. Het lukt oplichters steeds vaker om via phishing & spoofing geld van onze klanten te stelen. Deze fraudeurs weten klanten ervan te overtuigen om de daglimiet te verhogen om (grote) bedragen over te kunnen boeken. Daarom hebben we deze maatregelen ingebouwd.

We willen fraudeurs geen kans geven

Hoe werken fraudeurs precies? Iemand belt u met de boodschap dat hij of zij een RegioBank medewerker is en dat u geld moet overmaken. Diegene vraagt u dan om eerst uw limiet te verhogen. Voorheen kon dat dus meteen. Dan kregen de oplichters ook meteen de kans om u te overtuigen om het geld over te maken.

Omdat we willen voorkomen dat u onbedoeld in dit soort trucs trapt, hebben we deze vertraging ingebouwd. En niet alleen wij, ook andere banken doen dit. Door deze vertraging van 4 uur staat uw (spaar)geld dus al die tijd nog steeds veilig op uw rekening en krijgt u de tijd om in alle rust de (onder vriendelijke of onvriendelijke dwang) gemaakte keuzes nog een keer te (her)overwegen.

Twijfelt u?

Wij bellen u nooit met de vraag of u geld (met spoed) wilt overmaken of met de vraag uw limiet te verhogen. Echt nooit. Dus ga er niet op in!

Denkt u dat u slachtoffer bent van fraude of ziet u iets verdachts? Meld fraude en incidenten zo snel mogelijk: 030 - 291 42 90. Lees meer informatie over het melden van fraude en incidenten.

Meer informatie over veiligheid

Veilig bankieren

Veilig mobiel bankieren