G-rekening aanvragen

Een g-rekening is een geblokkeerde rekening waarmee u alleen loonheffingen en btw aan de Belastingdienst betaalt. U koppelt een g-rekening aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank. Een g-rekening vraagt u aan bij uw Zelfstandig Adviseur.

Nog geen rekening bij RegioBank? Open dan eerst een rekening bij een Zelfstandig Adviseur van RegioBank bij u in de buurt.

Maak een afspraak Bekijk onze zakelijke betaalrekeningen

Wat kost een g-rekening?

Een g-rekening kost € 5,50 per maand. De rekening kan alleen gekoppeld worden aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank. Kijk voor de kosten van de zakelijke betaalrekening van RegioBank in de Informatiewijzer Zakelijk betalen.

Bekijk alle voorwaarden en overige informatie

Voor wie is de g-rekening?

Als u een werknemer uitleent, uitzendt of detacheert (bijv. uitzendbureaus, detacheerders en (onder)aannemers) om in Nederland te gaan werken, bent u voor die werknemer inhoudingsplichtig. U bent als uitlener de formele werkgever en verplicht om de loonheffingen te betalen. Om dit te doen kunt u een g-rekening openen. De opdrachtgever (inlener) stort de geschatte loonheffingen en btw op uw g-rekening. U betaalt de loonheffingen en btw daarna vanaf uw g-rekening aan de Belastingdienst.

Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst. U kunt daar onder andere de brochure Aansprakelijkheid voor loonheffingen en omzetbelasting bij inlening van personeel (pdf) downloaden.

Waarom een g-rekening?

Een g-rekening beschermt de opdrachtgever (inlener) tegen het risico dat ze aansprakelijk worden gesteld (door de Belastingdienst) voor loonheffingen en/of btw als u dat niet betaalt. Sommige inleners eisen een g-rekening waarop u het geschatte bedrag aan loonheffing en/of btw stort om dit risico te beperken.

Zakelijke betaalrekening van RegioBank

U koppelt een g-rekening aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank. Lees meer over onze betaalrekeningen:

MKB Rekening voor ondernemers

V&S Rekening voor verenigingen en stichtingen

ZZP Rekening