G-rekening aanvragen


Een g-rekening is een geblokkeerde rekening waarmee je alleen loonheffingen en btw aan de Belastingdienst betaalt. Je koppelt een g-rekening aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank. De aanvraag van de g-rekening start bij de Belastingdienst.

Hoe werkt de aanvraag van een g-rekening?

Je begint de aanvraag van een g-rekening bij de Belastingdienst. De Belastingdienst neemt je aanvraag in behandeling en ondertekent de Overeenkomst g-rekening. Na ontvangst van deze overeenkomst, die de Belastingdienst naar je stuurt, kan je zelfstandig adviseur je verder helpen. De g-rekening wordt gekoppeld aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank.

Maak een afspraak

Icoon van een winkelmandje

Nog geen rekening bij RegioBank?

Open dan eerst een rekening bij een zelfstandig adviseur van RegioBank bij je in de buurt.

Bekijk onze zakelijke betaalrekeningen

Wat kost een g-rekening?

Een g-rekening kost € 5,95 per maand. De rekening kan alleen gekoppeld worden aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank.

Kijk voor de kosten van de zakelijke betaalrekening van RegioBank in de Informatiewijzer Zakelijk betalen.

Bekijk alle voorwaarden en overige informatie

Voor wie is de g-rekening?

Als je een werknemer uitleent, uitzendt of detacheert (bijv. uitzendbureaus, detacheerders en (onder)aannemers) om in Nederland te gaan werken, ben je voor die werknemer inhoudingsplichtig. Je bent als uitlener de formele werkgever en verplicht om de loonheffingen voor deze werknemer te betalen. Om dit te doen kun je een g-rekening openen. De opdrachtgever (inlener) stort de geschatte loonheffingen en btw op je g-rekening. Je betaalt de loonheffingen en btw daarna vanaf je g-rekening aan de Belastingdienst.

Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst. Je kunt daar onder andere de brochure 'Aansprakelijkheid voor loonheffingen en omzetbelasting bij inlening van personeel' downloaden.

Waarom een g-rekening?

Een g-rekening beschermt de opdrachtgever (inlener) tegen het risico dat ze aansprakelijk worden gesteld (door de Belastingdienst) voor loonheffingen en/of btw als je dat niet betaalt. Sommige inleners eisen een g-rekening waarop het geschatte bedrag aan loonheffing en/of btw gestort kan worden om dit risico te beperken.

Zakelijke betaalrekening van RegioBank

Je koppelt een g-rekening aan een zakelijke betaalrekening van RegioBank. Lees meer over onze betaalrekeningen:

MKB Rekening voor ondernemers

V&S Rekening voor verenigingen en stichtingen

ZZP Rekening