Beleggen met kleine bedragen

Veel mensen denken dat beleggen alleen kan als je al veel geld hebt. Maar dat klopt niet. Beleggen kan met elk bedrag. Dus ook met je kleingeld. Als je maar belegt met geld dat je echt over hebt. Klein beginnen is zelfs goed om ervaring op te doen. Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen. 

Wat is beleggen precies?

In een notendop is beleggen een vorm van investeren. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je vermogen hierdoor groeit. Hierbij is het verstandig om het te zien als lange termijn investering: bijvoorbeeld tien of twintig jaar. Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen. Het is dus verstandig dat je goed weet wat je doet voordat je begint.

Geen minimum inleg

Bij RegioBank kun je beleggen met grote én kleine bedragen. Er is geen minimum inleg dus je bepaalt zelf hoeveel je wilt beleggen. Je kunt in één keer een bedrag inleggen of periodiek. Bijvoorbeeld één keer per maand of kwartaal.

Bereken wat beleggen jou kan opleveren

Beleggen kan een mooie aanvulling zijn op sparen

Als je langere tijd regelmatig kleine bedragen belegt, bouw je bijna vanzelf een mooi bedrag op. Met sparen kan dat ook. Wat is dan het verschil? Met beleggen loop je meer risico. Maar het verwachte rendement kan hoger zijn dan bij sparen. Wel is het verstandig altijd spaargeld achter de hand te hebben voor (onverwachte) uitgaven op korte termijn.

Beleggen bij RegioBank

Bij RegioBank kies je zelf hoeveel je belegt, welk risico je loopt en welk deel je spaart en belegt. Bij RegioBank kun je kiezen tussen Doelbeleggen en Themabeleggen. Weten welk product het beste bij jou past? Maak gebruik van onze handige keuzehulp.

Welk product past bij mij?

Risico en rendement

Je kiest een fonds uit op basis van het risico en het rendement en bepaalt hoeveel je wilt beleggen. Dit kunnen grote, of kleine bedragen zijn. Afhankelijk van je keuze, wordt - nadat je de order hebt geplaatst - je geld voor je belegd in het gekozen fonds. Het is niet nodig om veel kennis te hebben van de onderliggende beleggingen. Al is het wel verstandig als je de fondsinformatie goed leest. Wil je aan de slag met beleggen? Je zelfstandig adviseur helpt je graag op weg!

Maak een afspraak met je adviseur

Meer over beleggen

Alles over beleggen

Starten met beleggen

Risico en rendement

Kosten van beleggen