Beleggen met kleine bedragen

Veel mensen denken dat beleggen alleen kan als je al veel geld hebt. Maar dat klopt niet. Beleggen kan met elk bedrag. Dus ook met uw kleingeld. Als u maar belegt met geld dat u echt over heeft. Klein beginnen is zelfs goed om ervaring op te doen.Let op: met beleggen loopt u risico en maakt u kosten. U kunt uw inleg of een deel daarvan verliezen. 

Wat is beleggen precies?

In een notendop is beleggen een vorm van investeren. Uiteindelijk wilt u natuurlijk dat uw vermogen hierdoor groeit. Hierbij is het verstandig om het te zien als lange termijn investering: bijvoorbeeld tien of twintig jaar. Met beleggen loopt u risico en maakt u kosten. U kunt uw inleg of een deel daarvan verliezen. Het is dus verstandig dat u goed weet wat u doet voordat u begint.

Inleg vanaf € 20

Bij RegioBank kunt u beleggen met grote én kleine bedragen, al vanaf € 20. U kunt in één keer een bedrag inleggen. Bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal. Natuurlijk wordt u niet echt rijk van beleggen met een kleine inleg. Maar de kans op een positief rendement is groter als u langere tijd belegt met kleine bedragen.

Beleggen kan een mooie aanvulling zijn op sparen

Als u langere tijd regelmatig kleine bedragen belegt, bouwt u bijna vanzelf een mooi bedrag op. Met sparen kan dat ook. Wat is dan het verschil? Met beleggen loopt u meer risico. Maar het verwachte rendement kan hoger zijn dan bij sparen. Wel is het verstandig altijd spaargeld achter de hand te hebben voor (onverwachte) uitgaven op korte termijn.

Van een klein bedrag naar een groter doel

Bij RegioBank kiest u zelf hoeveel u belegt, welk risico u loopt en welk deel u spaart en belegt. Wij bieden vijf duurzame mixfondsen met een eigen risico-rendement verhouding. De handige Doelplanner geeft inzicht in de mogelijke rendementen en risico's.

Naar de Doelplanner

Beleggen bij RegioBank

Bij RegioBank kunt u Doelbeleggen. Hierbij belegt u in een van de verschillende duurzame mixfondsen. U kiest het gewenste risiconiveau en bepaalt hoeveel u wilt beleggen. Dit kunnen grote, of kleine bedragen zijn. Afhankelijk van uw keuze, wordt - nadat u de order heeft geplaatst - uw geld voor u belegd in het gekozen mixfonds. Het is niet nodig om veel kennis te hebben van de onderliggende beleggingen. Al is het wel verstandig als u de fondsinformatie goed leest. Wilt u aan de slag met beleggen? Uw Zelfstandig Adviseur helpt u graag op weg!

Maak een afspraak met uw adviseur

Meer over beleggen

Starten met beleggen

Risico en rendement

Kosten van beleggen