Duurzaam beleggen

Ook RegioBank zet zich graag in voor een betere wereld. Daarom kies je bij ons alleen uit duurzame beleggingsfondsen. Zo weet je zeker dat je niet alleen investeert in je eigen toekomst, maar ook in die van onze planeet én haar bewoners. Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.

Wat maakt de beleggingen duurzaam?

De vijf duurzame beleggingsfondsen waarmee RegioBank werkt, zijn van ASN Impact Investors*. Ze vallen in de categorie donkergroen van de EU-regelgeving Sustainable Finance Disclosure Regulation. De donkergroene kleur betekent dat de fondsen tot de hoogste categorie behoren én duurzame vooruitgang stimuleren. Daar zijn we trots op!

De vijf duurzame mixfondsen zijn gebaseerd op drie pijlers: biodiversiteit, klimaat en mensenrechten. Zo is beleggen bij ons ook écht duurzaam en investeer je bijvoorbeeld nooit in kernenergie, fossiele brandstoffen of wapens.

*ASN Impact Investors is de handelsnaam van ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB). ABB is opgenomen in het register van de AFM.

Financieel rendement duurzaam beleggen

De fondsen investeren in duurzame bedrijven. Die streven naar financieel rendement, maar ook een betere wereld. Ervaring leert dat op de lange termijn je rendement minstens vergelijkbaar is met dat van ‘gewoon’ beleggen.

Bekijk de rendementen van onze mixfondsen

Kies je eigen mixfonds

Je kunt kiezen uit vijf mixfondsen, met een elk een eigen risico en verwacht rendement. Bekijk de vijf mixfondsen en bepaal zelf welke bij je past. Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzaam beleggen bij RegioBank? Je zelfstandig adviseur geeft je graag alle informatie die je nodig hebt. Let op: met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen. 

Vraag Doelbeleggen aan