Kun je je hypotheek ook wijzigen?

Ja, dat kan. Wil je extra aflossen op je hypotheek? Of wil je je hypotheek juist verhogen, bijvoorbeeld omdat je verbouwplannen hebt? Neem dan contact op met je zelfstandig adviseur. Hij of zij kijkt samen met je wat er mogelijk is.

Kun je nog extra aflossen voordat je een nieuw rentevoorstel krijgt?

Ja. Maar als je tussen nu en het aflopen van je rentevaste periode extra aflost op je hypotheek, houden wij daar niet automatisch rekening mee bij het bepalen van de schuld-marktwaardeverhouding. Wil je dat wij dat wel doen? Dan moet je van je woning een nieuwe marktwaarde aanleveren.

Meer over woningwaarde

Meer over je woningwaarde aanpassen

Kun je je hypotheek beƫindigen of oversluiten?

Ja. Aan het einde van je rentevaste periode kun je zonder kosten overstappen naar een andere hypotheekaanbieder. Die hypotheekaanbieder bepaalt of je een hypotheek krijgt en wat je rente wordt. Je hebt dus geen garantie dat je een (goedkopere) nieuwe hypotheek kunt krijgen.

Kun je advies krijgen bij het maken van een keuze?

Ja, natuurlijk. Het kiezen van een nieuwe rente en rentevaste periode is een belangrijke beslissing. Als je daar graag advies over wilt hebben, kun je contact opnemen met je zelfstandig adviseur.

Goed om te weten: voor een adviesgesprek betaal je kosten. Je zelfstandig adviseur vertelt je vooraf hoe hoog de kosten zijn.

Maak een afspraak