Nieuwe hypotheekrente kiezen

Drie maanden voordat uw rentevaste periode afloopt, krijgt u van RegioBank een brief met een aanbod voor een nieuwe rente en rentevaste periode. Heeft u internetbankieren? Dan ziet u het nieuwe rentevoorstel ook in Mijn RegioBank. U kiest een nieuwe rente en rentevaste periode in Mijn RegioBank of de Mobiel Bankieren app.

U ziet hieronder de vragen en antwoorden over het kiezen van een nieuwe rente. Leest u alles rustig door voordat u een keuze maakt. U kunt ook naar uw Zelfstandig Adviseur. Hij geeft u graag meer informatie.

Nieuwe rente en rentevaste periode kiezen

Uw renteaanbod baseren we op de marktwaarde van uw woning en uw totale openstaande hypotheekschuld. De verhouding tussen deze twee noemen wij de ‘schuld-marktwaardeverhouding’.
Lees meer

Wat is de ‘marktwaarde’ van uw woning?

De marktwaarde van uw woning is het bedrag dat uw woning kan opbrengen als u uw huis vrijwillig en onder normale omstandigheden verkoopt.
Lees meer

Kunt u uw hypotheek ook wijzigen?

Ja, dat kan. Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? Of wilt u uw hypotheek juist verhogen, bijvoorbeeld omdat u verbouwplannen heeft?
Lees meer

U heeft een spaar(rekening)hypotheek

Met een spaarhypotheek of spaarrekeninghypotheek spaart u om uw hypotheek aan het eind van de looptijd in één keer af te lossen.
Lees meer

U heeft een aflossingsvrije hypotheek

Over een aflossingsvrij leningdeel betaalt u elke maand alleen rente. U lost aan het eind van de looptijd uw schuld in één keer af.
Lees meer